Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник Beko RCNA366I40XB

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Хладилника замразява много а фризера не работи
С.Стефанов

Редовен участник
От: гр.Ямбол

Здравейте колеги вчера ми се развали хладилка въпросното беко. Той е на морето и по принцип когато си тръгнем от там го изключваме. Та за уекенда решихме да прескочим до Равда. Когато отидохме го включих,ходихме до магазини и след час като се прибрахме го заредих с продукти. Беше започнал да охлажда. Оказва се обаче че хладилната част работи постоянно без да изключва,а във фризера въобще не охлажда. Хладилника е с инверторен компресор и с клапан за превключване в коя част да охлажда. Сложих термометри в двете помещения. В фризера както си беше 18гр така си и остана, хладилнатачаст стана -5 гр и аз го изключих. След около два часа при изключен хладилник и с отворени врати премрих терморезисторите. Бяха около 12-13 ком. Толкова ли трябва да бъдат и какво мога да меря. Може и платката да е, да не пуска захранване към клапана. Дайте някакви идеи

Всичко записи: 184 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 09 Март, 2025 - 17:50:09
kolyo

Админ
От: Русе

Така прави когато е изпуснал фреона, като го пуснеш гледай дали целия кондензатор загрява или само в горния край
А датчиците са 10к

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Март, 2025 - 18:40:40
Gena_bs

Редовен участник
От: Бургас

https://www.youtube.com/watch?v=_zdZ0_q0cCY

Всичко записи: 143 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 09 Март, 2025 - 18:54:53
С.Стефанов

Редовен участник

Целият кондензатор се заскрежава не е само част, става въпрос за хладилника. Аз не правя хладилници и много не съм запознат с принципа им на работа. Първо къде трябва да направи температура в хладилника или фризера? Ако беше испуснал не трябваше ли и в хладилника да не работи както трябва. А той направо работеше като фризер. Всичко вътре беше замръзнало на камък,мляко,вино, бирите една от тях направо гръмна. Ако 10 ком са датчиците значи би трябвало да са добре защото сградата не е отоплена и климатиците докато стоплят минава време.

Всичко записи: 184 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 09 Март, 2025 - 19:31:45
ESPACE

Нов участник

Викайте техник щом не правите разлика между кондензатор и изпарител.

Всичко записи: 24 : Дата на рег-ция: Февр. 2008 : Отправено: 09 Март, 2025 - 19:59:18
С.Стефанов

Редовен участник

Колега аз се занимавам с перални и сушилни. Не е проблем да го заредя хладилника.

Всичко записи: 184 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 09 Март, 2025 - 20:30:54
Gena_bs

Редовен участник

https://www.beko.co.uk/support/faqs/fridges/beko-fridge-is-too-cold
https://www.youtube.com/watch?v=JpJrg_YeISQ

Търсиш още по номер на модела и TYPE, който е на вътрешния етикет.
Вижда се и на клипа, който постнах сутринта.
За начало почисти отвора за конденза в хладилната част.
Както описваш нещата, може да са запушени или със замръзнала вода.
3 седмици температурите в неотоплявани помещения падаха под 0!

Всичко записи: 143 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 10 Март, 2025 - 11:12:00
С.Стефанов

Редовен участник

Гледам за някой модели на Беко има датчик отзад в запенената част. Този модел дали има такъв? В хладилната част има един датчик на страничната врата и един на испарителя. Предполагам че и във фризера на испарителя също ще има. На платката виждам само три макар че има и още два тънки кабелчета които не ги знам какви са

Всичко записи: 184 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 10 Март, 2025 - 16:58:19
Gena_bs

Редовен участник

Посочих ти източници на информация - работи с тях!
Готово решение конкретно за твоята повреда - само в сервиз!
Успех!

Всичко записи: 143 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 10 Март, 2025 - 18:33:41
С.Стефанов

Редовен участник

Благодаря колега, незнам само кога пак ще ходя към Равда

Всичко записи: 184 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 10 Март, 2025 - 20:03:52

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Beko RCNA366I40XB [Страници (1)]