|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Здравейте.Имам Panasonic cu-dz35vke с грешка F90.Не вклюва нито комресор нито вентилатор.Вътрешното тяло тръгва на минимални обороти и до там. Съпротивление 2,3ома на трите намотки на компресора и по 79ома на вентилатора,клапаните и сензорите също са ок. Не се появява никакво напрежение на изходите за кампресор,вентилатор и клапани. Имам всички напрежения като на снимката,включително и захранване към основния чип. Проверил съм грецовете и мощните транзистори.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=xxvZ7MPpqm4 Какво е напрежението на изводите на големия електролитен кондензатор C102 ? Пробва ли с откачен куплуг на компресора и вентилатора ? https://www.climadirect.com/documenten/service-manual-419.pdf F90 - Защита на веригата за корекция на фактора на мощността(PFC) Условия за вземане на решение за неизправност - За поддържане на нивото на захранване с постоянно напрежение към силовите транзистори(IPM). - За откриване на високо ниво на постоянно напрежение след коригиране. Причина за неизправност - По време на стартиране и работа на охлаждане и отопление, когато защитната верига за корекция на фактора на мощността(PFC) на главната платка на външното тяло отчете ненормално ниво на постоянно напрежение за силовите транзистори. - Когато засеченото постоянно напрежение е НИСКО, превключването на транзистора ще се включи от контролера, за да повиши нивото на постоянното напрежение. - Когато засеченото постоянно напрежение е ВИСОКО (391Vdc – 425Vdc), контролерът ще изпрати активен НИСЪК сигнал, за да изключи реле RY-C. |
|
Всичко записи: 12629 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Ноември, 2025 - 00:15:57 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Гостът съм аз milev85 мислех че съм се логнал. Напрежението на C102 достика до 13V едва,едва.С и без компресор или вентилатор няма ралзика. Днес започна да дава грешка H11,грешка в комуникацията м/ду двете платки.Незнайно защо без да съм правил нищо.Още при първото пускане днес и заби на H11.При положение , че вчера до последно вадеше F90. DC Напрежението е много ниско за комуникация трябва да е 10-70V,а е около 2,85V.При отворена верига(без да е свързан червеният кабел) държи около 33V. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2025 : Отправено: 07 Ноември, 2025 - 20:48:48 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Мостовия изправител или PFC транзистора Q501 дават утечка, или някой от IPM-ите |
|
Всичко записи: 12629 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Ноември, 2025 - 21:30:09 |
|
|
|
|
|