|
|
|
|
|
|
|
Здравейте трябва ми сервизна документация за въпросния климатик SHARP AY-X10BE това което намирам с търсачките е само платено . Също ако някой е срещал грешка Е14 може да даде инфо ще съм благодарен . Климатика работи добре в режим охлаждане но в режим отопление работи известно време след което спира и изписва въпросната грешка.Проверил съм фреона и е в нормите според мен притеснява ме само ,че в режим отопляне едната гайка не се загрява добре (малката) остава почти хладна което ме навежда на мисълта че има запушване в капилярката или в четирипътния вентил все пак климатика е на 6-7 години според клиента и не е бил пипан и няма извършвана профилактика през този период.Не съм мерил датчиците тъй като в момента нямах никакви уреди а и бързах . Благодаря предварително на отговорилите Намирам форума за много полезен, до сега само четях но сега имам нужда и от малко помощ |
|
Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 28 Септември, 2007 - 20:15:44 |
|
|
|
|
|
|
Тези грешки не стават ли :
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Септември, 2007 - 20:35:18 |
|
|
|
|
|
|
Мерси ще проверя тъй като не съм виждал какво точно изписва климатика най вероятно ще трябва да изчакам докато се появи грешката по думи на клиента след около 30-40 мин работа го правел. Има ли начин да се вкара в тест режим за да не го чакам И от това 14 трябва да разбирам че има проблем в инвертора ли логично изглежда също замяната на C8 което би трябвало да е кондензатор който може да прави проблеми. |
|
Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 28 Септември, 2007 - 20:58:20 |
|
|
|
|
|
|
niki_kolev, има ли развитие този проблем, че и аз имам подобен случай |
|
Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Март, 2009 - 09:36:37 |
|
|
|
|
|
|
Отдавна беше но мисля ,че го презаредих и от тогава не се е обаждал клиента.Има няма година и полвина.А може и просто проблеми с тоците да са имали по това време.Грешките които са дадени по горе са актуаални.Успех |
|
Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 18 Март, 2009 - 23:40:27 |
|
|
|
nilu57
Нов участник От: Бургас
|
|
|
|
Някакво развитие по въпроса има ли след толкова време?На път съм да изхвърля цял климатик заради въпросната грешка! |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 16 Януари, 2011 - 22:31:06 |
|
|
|
|
|
|
Power factor module (AE-X08BE, AE-X10BE, AU-X08BE, AU-X10BE) If a voltage error (over 400 V), current error (over 17 A), or temperature error (over 90°C) is detected in the power factor module, 170 seconds the compressor is stopped. (AE-X13BE, AU-X13BE) If a voltage error (over 420V) is detected at power factor module output voltage, 170seconds the compressor is stopped. In this case, the outdoor fan does not stop, and 170 seconds after operation is stopped, another try will be made. Three retries are allowed. On the fourth retry, a complete stop request signal is sent to the indoor unit, and the outdoor unit will remain stopped until reset is performed. At this time, the 3-minute delay for control of the outdoor unit will not function; therefore, do not cancel by removing the plug and cutting the power
Липса на фреон е проблема!
(Добавено) Защото освен грешката работата не е нормална, 2 мин. След пускането на климатика 2 и 4 кръг на изпарителя заскрежават. Понеже нямам достъп до крановете го меря с термометър, повече от 39 градуса не вдига, което е малко. Това ме навежда на мисълта за липса на фреон. |
|
Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 19 Февруари, 2013 - 19:05:26 |
|
|
|
sd
Нов участник
|
|
|
|
Здравейте, имам подобен проблем с Sharp x 10 be eco- inverter.Работи известно време и след това изписва грешка 14 .Разледах грешките по-горе но при мен диода ма външното тяло не свети .Някакви идеи? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 25 Януари, 2016 - 10:08:16 |
|
|
|