Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Климатик Midea MSG-12HRI


Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (2): [1] 2 » ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Спира при недостигната температура
PlamenPetrov


Нов участник
От: Шумен


Проблема е следния в Стаята е 18гр за да духа топло трябва да се зададе от дистанционното 26 гр . след 15 мин започва да духа студено и след още известно време пак започва топло.За да се поддържа 20гр се задава температура 29 гр.Но като стане студено какво ще се прави тя стълбицата за градусите свършва
Смятам че вътрешния датчик не отчита реалната температура или има проблем в калибрацията на датчика (малко скапан дъмп).
Колеги които имат повече опит с тази Mideа моля да споделят.Климатика е гаранционен но тук в Шумен нямат кадърен техник и ги разнасят из страната,затова искам да се консултирам с колеги които ги ремонтират и имат наблюдения върху този модел.
_______________________________________________________________
Стаята е около 70 кубика .при по ниско зададена температура периода на топло духане много намалява а студеното се увеличава.

И още нещо тръбите са 4,5 метра но нямам спомен дали е дозареждан при монтажа заради по дългите тръби.

климатика е инвертор 12ка. Датчика се намира точно от пред на питата а на моите у нас са най-отгоре където влиза студения въздух

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 18 Октомври, 2007 - 23:25:56
p1Постоянен участник
От: Сливен


първо започнете с фреона.източи го и го зареди колкото трябва и тогава го гледай.

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 18 Октомври, 2007 - 23:47:12
vasio


Нов участник
От: Дупница


Имам 4 бр. монтирани такива със същеия проблем. Климатика отчита 6-7 градуса по висока температура от реалната. Проблема не е в сензора за температурата а в платката на вътрешното тяло. И да я смениш няма гаранция че и другата ще е читава.
За мен решението е или го караш на 30 градуса задание за да подържа 22-24 или му слагаш допълнително съпротивление паралелно 1-3 кОМА на сензора за температурата.
Аз слагах 2,5 кОМА на една машина но човека не се е обадил да каже каква е грешката сега.
И от Магнум не можаха да кажат конкретна стойност.

Всичко записи: 14 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 19 Октомври, 2007 - 13:02:40
PlamenPetrov


Нов участник
От: Шумен


Не си ли прочел паметта там е записан хистерезиса на датчика.И другото което забелязах е че самия датчик е на неподходящо място и реално не го обдухва свежия въздух които постъпва от горе , мисля да го изместя в горната част на питата за да мери входящия въздух.Така както е сложен самата пита го топли и лъже че е достигната температура.Тази MEDEA е на майка ми а аз имам 2 фуджицута и там датчика е разположен най-отгоре.

p1 , При положение че климатика е нов и пристига зареден с количеството което е необходимо да ли точенето на фреона е първото нещо от което трябва да се започне.

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 19 Октомври, 2007 - 14:05:38
p1Постоянен участник
От: Сливен


Проблема е следния в Стаята е 18гр за да духа топло трябва да се зададе от дистанционното 26 гр . след 15 мин започва да духа студено и след още известно време пак започва топло
а през всичкото това време компресора върти ли?ако върти значи не е достигнал някаква температура че да изкл.мидеята като си направи градусите вътр. вентил. спира а до колкото разбирам от това което си написал при тебе не спира.пробвай първо сфреона бе човек.защо имаш доверие на нещо което е правено от друг човек.аз лично китайски инвертор го започвам от там.и още повече за толкова време не съм сменил датчик на мидея.и още нещо - защо набута майка си с мидея

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 19 Октомври, 2007 - 22:21:16
PlamenPetrov


Нов участник
От: Шумен


Компресора си спира а вътре духа студено защото програмата на medea е такава при спрял компресор намаля оборотите на вътрешния вентилатор на най ниската степен а не се върти съвсем бавно колкото да обдухва датчика .
Тази четвърта скорост на китаиското контрукторче се е оказала излишна .
Така че дефекта е локализиран според мен ако самия климатик не ме опровергае.Аз имам сервиз за черна техника това с точенето на фреона ми е малко невъзможно , а и днес след разговор с един от техниците мотирал климатика изплю камъчето че тои слагал по 2 к ома последователно на датчика и така решавал проблема реално проблема не му е непознат.С това съпротивление обаче се променя хистирезиса на датчика и не е много удачно според мен, но в краен случай и това ще направя .
От опита си с техниката от моя бранш започвам все повече да си мисля че проблема е софтуерен и трябва да се презапише паметта но явно вие нямате опит в тази посока.Ако си извадите дъмпа от един наистина добре работещ климатик за този модел мисля че ще си решавате доста по лесно проблемите .
Дано това което казвам не го приемете като упрек просто споделям опита си в тази насока.В нашия бранш когато имаме работещо изделие но не в норми винаги първата работа е да презапишем софтуера и доста неща се опавят, а напоследък започнаха да решават с презаписване и дефекти за които и през ум не ми е идвало че е от софтуер.
Просто китаиците ползват скапани епроми които след време си самоизтриват някои клетки презаписваш епрома всичко тръгва и след два месеца пак същата работа докато не се смени памета.Защо съм набутал майка си просто една фирма ме лъга месец и половина днес утре днес утре майка ми излези от болница и накрая взехме от тези които доидоха да го сложат веднага .А иначе знам кои са добри но разликата в цената е 50% и нагоре така че ..... а нали знаете пенсиите на хорицата.А аз смятам че на това китаиче няма да му се дам само да не се стига до пълнене и празнене на системата.Хайде стига съм писал че ще ми пратят темата в общи приказки.
Ще пиша за резултата и дано ви бъда полезен с това за вбъдеще , знам че и вие нямате време да седните и да си правите екперименти.

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 20 Октомври, 2007 - 00:46:11
kolyoАдмин
От: Русе


PlamenPetrov , поне досега не е имало случай климатик MIDEA да се е оправил след смяна на дъмпа
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=5&topic=277
Дори се чудя за кво ги събираме тия дъмпове Ама знае ли човек.

Всичко записи: 12472 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Октомври, 2007 - 10:05:50
PlamenPetrov


Нов участник
От: Шумен


Е щом сте презаписвали и пробвали ви вярвам остава програмиста да е бил келяв.

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 20 Октомври, 2007 - 12:01:20
PlamenPetrov


Нов участник
От: Шумен


Каде я намери тази мидея инвертона явно е престояла доста време защото не е имало внос от юли месец на инверторни мидеи.
Купен е декември 2006 и досега има няма 20 часа работа защото не работи а миналата зима беше топла ,сградата има тец и без никакво отопление беше 18-19гр но за тази зима трябва да се подготви да работи.
Сега да кажа за пробите ,с местене на датчика не става нищо при тази коляма разлика с реалната температура.Сложих 2к ома и нещата се подобриха значително,при зададени 24гр поддържа 20гр, явно трябва още малко поголяма стоиност както беше писал един колега по горе 2.3-2.7 к ома.Очаквах да се получи някакво закъснение с включването или изключването на компресора но всичко е нормално ,след достигане на зададената температура и спиране при падане с половин градус се включва веднага което си е супер.Така че този проблем е решен.Сега ако някои каже как да се намалят оборотите на вътрешното тяло ( още по ниско от третата степен) при достигната температура ще е повече от идеално и Medea-та ще е най-великия климатик .
Чакам предложения.

Сега прочетох по-внимателно че колегата ми казва да сложа съпротивата паралелно което намалява общата стоиност а аз го сложих последователно реално вдигам стоиноста ,но се получи

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 21 Октомври, 2007 - 10:11:45
kolyoАдмин
От: Русе


колегата ми казва да сложа съпротивата паралелно
колегата се е объркал.
Датчикът е NTC , колкото по голямо е съпротивлението толкова по ниска температура отчита.

Всичко записи: 12472 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Октомври, 2007 - 10:39:53
vasio


Нов участник
От: Дупница


Извинявам се.
Грешката (паралелно) е моя, не е нарочно. И аз ги слагам последоварелно. Ама за вентилатора и аз не можах да измисля нищо, мислех да изключа вобще степента но лошот е че не мога да я ползвам и като работи а искам да е тих. Друг начин е да махна някои от другите режими като на негов място сложа най-слабия. Мисля че няма да има проблем с температурата при следващо включване защото вкъщи имам Хитачи което изключва напълно вентилатора когато си направи температурата. (може би от 1 градус разлика ще се промени на 2)
Но всичко това иска време и спокоиствие за да се пробва. Не става да си правиш експерименти в къщата на клиента.

Всичко записи: 14 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 23 Октомври, 2007 - 13:07:34
PlamenPetrov


Нов участник
От: Шумен


Не би трябвало напълно да изключва вътрения вентилатор , трябва да намали скоростта до степен на виждане на турбината с просто око за да има някакво обдухване на датчика , така се държат поне моите у нас .Но реално изключване има сега и напролет в преходния период като свие студа няма време за почивка само да не дуна по време на размразяване.

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 23 Октомври, 2007 - 17:00:27
kolyoАдмин
От: Русе


климатик инвертор MIDEA MSG12 ­ HRI
когато се включи след малко светват всички светодиоди и не тръгва външното тяло
FINEN

http://www.service-ruse.eu/dounload/air/Midea/MSG09_12HRI.pdf

att-4b54486e7d695HRI.gif


Всичко записи: 12472 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Януари, 2010 - 13:36:16
kolyoАдмин
От: Русе


autostart midea MSG-12HRI
как се пуска/спира автостарта на климатик MIDEA MSG-12HRI
toni_karov
Защо ти е да го пускаш и спираш тоя ауторестарт ?

Всичко записи: 12472 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Януари, 2010 - 17:48:21
clima


Участник
От: Благоевград


вдясно има ключе -ремоте контрол е без, а ауторестарт е със.

Всичко записи: 87 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 21 Януари, 2010 - 20:42:08
овчаровНов участник


MIDEA MSG 12HRI - не достига ­ температура
стартирам го на отопление в стаята е 18 градуса а аз му задавам 25 градуса, заработва много добре, започва да топли като налягането му за момент достига над 25 бара след около 5 10 мин смъква налягането до 15 бара и изключва. и така седи изключен около 15-20 мин. След което му задавам 28 градуса тогава климатика работи по дълго време като налягането варира между 16 и 18 бара и нещата се повтарят но този път работи по дълго време.
Реших че е проблема от въздушен датчик на вътрешно тяло. Отделих датчика от радиатора и го изместих на страни. тогава периода на работа се увеличи още. но в стаята станаха 22 градуса в този случай при зададаена температура под 26 не иска да включи въобще.
дали да сменям въздушен датчик се питам или може проблема да е другаде .
_____________________________________________________________________
toni_karov , Тони точно за твоя климатик пуснах тая тема.
Аз мисля че проблема не е във фреона както каза колегата още в началото. тук никой не го е пипал този климатик. проблема е или в датчика или в зададените параметри на платката. за това винаги сте го ползвали на 30 градуса може и съпротивление да му вържем

(Добавено)
можете ли да ми обясните как точно става последователното свързване на съпротивление от 2,5 кОМА не съм електрончик и на снимка ще се радвам много. датчика е свързан с платката чрез двужилно кабелче. как да го свържа към тези жиччки ми е въпроса

Всичко записи: 27 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 05 Октомври, 2010 - 09:07:57
kolyoАдмин
От: Русе


Срязваш едната от двете жички на датчика и там усукваш изводите на резистора
http://korn666.my.contact.bg/u2.htm

Всичко записи: 12472 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 05 Октомври, 2010 - 09:17:47
Петьр Ангелов


Нов участник


Колеги,при каква вьншна темпратура прави това,мисля че,не изкл;шлючва по температура ,просто не може да потдьржа толкова ниска мощност.

Всичко записи: 14 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 06 Октомври, 2010 - 08:47:31
ymasov


Нов участник


MIDEA MSG 12 HRI - мига OPERATION
Колеги привет.Имам следния проблем с MIDEA MSG 12 HRI ,
като го пусна в мрежата тръгва вентилатора и отваря клапата без да е стартиран от дистанционното.
След като го спра от дистанционното си спира, а когато го пусна на отопление в случая тръгва отваря клапата завърта вентилатора на вътрешното тяло и след 3-5 секунди започва да мига оперейшан и да писука (като сигнал за приемане на команда от дистанционното) и ту се пуска ту се спира.
Моля ако някои знае нещо за този проблем да помогне. Предварително благодаря.
______________________________________________________________
има малка платка за ауторестарт.от нея ли идва този проблем?
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=622

Този проблем се е получил вследствие на токов удар,забравих да спомена,
как мога да го отстраня?


att-4cf54c6a370bfamet.jpg


Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 30 Ноември, 2010 - 20:37:13
kolyoАдмин
От: Русе


Откачи малкия куплунг на платчицата за ауторестарт и пак пробвай.

Всичко записи: 12472 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Ноември, 2010 - 21:10:47
ymasov


Нов участник


Благодаря за вниманието колега ще пробвам,дано да има резултат. Лека вечер

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 30 Ноември, 2010 - 22:58:25
kolyoАдмин
От: Русе


климатик Midea MSG-12HRI
Здравейте, от известно време насам имам проблем с въпросния климатик.поблема се състои в това,че както си работи известно време изведнъш спира и светват всички светодиоди(def. , auto,timer,operation) в този случай климатика не може да се изключи по никъкъв начин,освен като го изключа от контакта.след като постои известно време,като го включа отново в контакта почва да мига светодиода Operation и заработва до следващото изключване,което е след неопределено време,може и ден може и 5 дена може и 3 седмици.Повиках техници,замерваха фреона казаха 4е няма нужда от допалване.
климатика е инверторен.
благодаря на всички отзовали се!!!
maravioso

Провери ли дали е заземен котакта?
михо

Всичко записи: 12472 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Януари, 2011 - 23:22:03
ivailo78Участник
От: Бургас


твърде вероятно е да има някоя спойа пропусната че вече два такива екземпляра се случиха а докато ги открием да не говоря кво ровене беше

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 09 Януари, 2011 - 18:29:48
kolyoАдмин
От: Русе


климатик midea msg12 hri - мигат всички светодиоди
здр,колеги след връхлетялото ни скоро снежно електрическо бедствие с пускане и спиране на тока климатика е спрял да работи
казаха ми че мига operate ,auto свети и след рестарт започнали да мигат и четерите светодиода, най вероятно е получил токов удар ,
има ли предпазитл този модел и дали си е свършил работата(климатика е на доста отдалечено от сервизи място) което е проблем , не го пзнавам този модел и какво да му замерим като начало, или да му взема нова платка както споменах е доста отдалечен
pepi8999

Всичко записи: 12472 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Януари, 2012 - 18:39:50
kolyoАдмин
От: Русе


midea msg-12hri - грънал ipm-модул
Здравейте, Ходихме на ремонт на една стара MSG-12HRI - 10 годишна и след прегледа установихме, че IPM-модула е гръмнал, даже намерихме парченце от него.
Въпроса ми е има ли смисъл да се поръчва нова платка от МАГНУМ "има я струва 180-200лв." или да посъветваме клиента да се насочи към нов климатик?Имаме също съмнения за компресор.
Моля за мненията ви.
pavlimirco

Всичко записи: 12472 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Февруари, 2014 - 20:06:45
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Midea MSG-12HRI [Страници (2): [1] 2 » ]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.074 ]   [ Gzipped ]