|
Мига светодиода на таймера |
|
|
|
|
|
|
Климатик NEO ACS-HH 09 LIH-02 Дата на монтаж: 04.04.06г. Здравейте, проблема ми е следният: - мига свтодиода със надпис "Timer" на него. Това го прави само когато е на режим затопляне. На другите режими работи нормално (свети светодидът RUN). Иначе като основна функционалност, във случая да затопля - нямам оплаквания. При достигане на зададена температура си изключва и т.н. Интересното е, че след монтажа извстно време работеше нормално ( светеше RUN светодиода, т.е. не си е от момиченце така), после отвреме навреме започна да свети ту RUN постоянно, ту TIMER със мигане. Сега като го пуснеш светва RUN и малко след като си отвори клапата и започне да я мести към горна позиция започва да мига TIMER.
миналата зима цялата си беше така ама си топлеше |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 19 Октомври, 2007 - 22:01:52 |
|
|
|
supra
Нов участник От: Бургас
|
|
|
|
Климатика според мен търси нещо.Да не би да има слаба връзка някаде например с дефрос датчика. |
|
Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 24 Октомври, 2007 - 21:31:11 |
|
|
|
|
|
|
supra Благодаря ти много за вярното предположение. Оказа се, че този климатик независимо че е толкова евтин си има дефрост датчик - това го разбрах когато му отворих клемната кутия на външното тяло. Датчика не е на клемореда, а е на куплунг от автомобилен тип. Връзките във този куплунг се бяха разхлабили. Сега всичко е наред - даже не се наложи да спирам климатика или нещо такова - оправи се както си беше във движение. Благодаря много! |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 27 Октомври, 2007 - 13:07:00 |
|
|
|
|
|
|
Проблем със същият модел, но 24ка. На отопление след като поработи 1; 2 мин. изключва, мига timer 2 пъти, пауза от 7,8сек. 2 мигания, пауза 7, 8сек.... След няколко минути пак заработва цялата машина и пак същото... НА охлаждане и вентилация няма този проблем. И това ме навежда на дефрос датчика но пак не съм сигурен. Различава ли се проблема от от първият климатик в темата, или да търся същият проблем? ____________________________________________________ Проблема наистина беше в кабелите межу телата. Явно не е правел добра маса при куплунзите (вътре и вън), понеже като ги махнах и свързах кабелите директно сега си работи вече 5 часа. Благодарско |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 19 Ноември, 2008 - 19:15:12 |
|
|
|
|
|
|
И това ме навежда на дефрос датчика но пак не съм сигурен. |
При един от клиентите 12 нео , дефект по подобен начин и се оказа прекъснат проводник ,между 2 тела . Провери на вътрешното тяло на платката какво е съпротивлението на датчика за да си сигурен за връзката |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 19 Ноември, 2008 - 22:55:44 |
|
|
|
miro
Редовен участник
|
|
|
|
Климатик NEO ACS-HH 09 LIH - мига Timer 2 пъти На отопление след като поработи 1; 2 мин. изключва, мига timer 2 пъти, пауза от 7,8сек. 2 мигания, пауза 7, 8сек.... След няколко минути пак заработва цялата машина и пак същото..
Връзката между кабелите е нормална, какво би трябвало да е съпротивлението на датчиците? |
|
Всичко записи: 239 : Дата на рег-ция: Юни 2006 : Отправено: 30 Ноември, 2010 - 02:47:39 |
|
|
|
|
|
|
При мен миганията бяха различни от твоите но проблемен беше вътрешният тръбен. Успех. |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 01 Декември, 2010 - 00:16:27 |
|
|
|
miro
Редовен участник
|
|
|
|
Дес смених вътрешния тръбен с 10К а стария като че ли беше 5К и като че ли се оправи, температурния и дефрост датчика са 5К а по принцип всички би трябвало да са с еднакво съпротивление , че затова ме интересува колко К трябва да са датчиците.
|
|
Всичко записи: 239 : Дата на рег-ция: Юни 2006 : Отправено: 01 Декември, 2010 - 14:29:18 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Имам същия проблем с климатик NEO ACS-HH12LIH при работа на отопление: Започва да работи и в момента в който започва да духа топло индикацията на таймера мига 2 пъти и спира да духа. След 6-7 сек индикацията се повтаря. Мерих съпротивленията на температурния датчик и натръбния - и на двата е 5К. Споделете съвети как да остраня проблема. Като за начало смяна на датчици? @Миро: след смяната на тръбния датчик с 10К работата на климатика нормализира ли се? Коректно ли поддържа температура? |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Май 2015 : Отправено: 08 Октомври, 2015 - 22:25:24 |
|
|
|
|
|
|
Сменяй тръбния датчик с 5к, защото ако сложиш 10к ще сменяш целия климатик. |
|
Всичко записи: 113 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 09 Октомври, 2015 - 10:49:00 |
|
|
|
|
|
|
След смяна на тръбен датчик 5К климатика работи нормално. Засега. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Май 2015 : Отправено: 10 Октомври, 2015 - 22:26:50 |
|
|
|
|
|
|
Климатик НЕО ACS-HH09LIH - турбината върти постоянно Здравейте, Въпросния климатик започна да издава странни звуци дори и изключен от дистанционното. Свалих му капака и установих, че само включен в контакта върти турбината на вътрешното тяло и звукът е от триенето на турбината в тялото /провиснала е от към двигателя/. Въпроса ми е: От какво би могъл да е проблема? Благодаря предварително. Платката не е такава - http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=103 няма нищо общо. Намерих оптрона MOC3021. Симистора е BT131-600 . Ето снимки на платката
|
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 04 Януари, 2016 - 14:31:11 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Януари, 2016 - 15:09:58 |
|
|
|
|
|
|
kolyo , Благодаря за помощта! След смяна на опртона и симистора вече всичко е наред. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 05 Януари, 2016 - 15:53:16 |
|
|
|