|
спира турбината на вътрешното тяло |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, имам климатик SAMSUNG AQV-09VBA R410. Когато го пусна в режим на отопление първоначално тругва нормално, компресора върти и вътрешното тяло духа топъл въздух. В процеса на повишаване на температурата с цел достигане на зададената изведнъж вентилатора на вътрешното тяло спира да работи а компресора продължава с пълна мощност да работи . Загрява вътрешното тяло, но без да се обдухва от вентилатора до някаква сравнително висока температура и след това компресора изключва. Когато температурата на датчика спадне до температурата на зададената компресора пак включва и вътрешното тяло започва да дъха топъл въздух и процеса се повтаря отново. Тези цикли ги прави за сравнително кратко време 10-15 min. Климатика ми е инверторен , защо не оравновесява около зададената температура а постояно включва и изкючва ? Как да го накарам да работи като инверторен? Да си регулира мощноста чрез инвертора и да не ми изключва и включва постояно като обикновен сплит система. Защо ми спира вентилатора на вътрешното тяло по време на работа (при работещ компресор)? Това води до прегряване на вътрешното тяло и също така до много шумна вибрация при външното тяло в процеса на спиране на компресора. Всичко това нормално ли е за този модел климатик ? Отскоро го имам и едва сега го ползвам в режим топло. И в режим автоматично също не работи много добре при отопление. Но в другите режими работи отлично. Моля ви за съвет! Много съм ви благодарен, предварително. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 25 Октомври, 2007 - 22:46:04 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
извинявай jony55 ама защо си давате парите за самсунг. най-добре си извикай сервизните на гости
|
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 25 Октомври, 2007 - 23:01:20 |
|
|
|