|
|
|
|
|
|
|
Климатик Samsung SH12ZA9 Много често обезскрежава Здравейте.Имам климатик Samsung SH12ZA9 от близо 6 години.Проблема е че като започне да работи в режим на отопление след около 1 минута минава в режим на разскрежаване на външото тяло.Работи така 7 минути и после с свистене и свирене което до сега го е нямало обръща и започва да духа топло-и пак се повтаря същото.Преди да започне да го прави работеше на прекъсвания 30 секунди работи 10 почива/вътрешното тяло не духа а външото работи/и пак започва да духа 30-40 секунди след което спира.Последно работи само на режим разскрежаване дори и при спрян климатик-т.е. изключен от бутона на дистанционното. Преди 2 седмици се оправи като го изключих от тока за 24 часа.Е снощи пак го направи същия номер. Някой друг сблъсквал ли се е с подобен проблем.Разчитам на климатика защото имам бебе.Помагайте __________________________________________________________________ При включване на климатика в режим отопление работи около 10 секунди през които духа топло и ...директно минава в режим разледяване със грохот и свистене.Страхувам се колко ще издържат тръбите. При изключен от дистанционното климатик на всеки час си разледява 7 минути . Засега съм го изключил от контакта. Някой знае ли коректен сервиз в Бургас.
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 02 Ноември, 2007 - 10:48:26 |
|
|
|
Zunin
Нов участник От: Стара Загора
|
|
|
|
Според мен проблема е: 1.Четирипътен вентил 2.Бобината на вентила 3.Прекъсване на захранването на бобината(реле,кабел)
Всъшност това,че климата минава на разскрежаване силно ме съмнява (работи ли външ.вентилатор?)
Че външното тяло работи и след спиране на климатика сигурно е от релето(залепва понякога)
|
|
Всичко записи: 24 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 03 Ноември, 2007 - 00:49:06 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Ноември, 2007 - 09:07:32 |
|
|
|
|
|
|
Оказа се че датчика за температурата е издъхнал. Той се състои от 2 термрелета като едното мери на питата а другото на входящите тръби температурата. Сега всичко е О.К. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 21:56:11 |
|
|
|
|
|
|
климатик Samsung sh12za9 - изключва Имам климатик Samsung sh12za9 .Купен е 2000г.Не е дозареждан с фреон. Не знам дали е от това но тази зима прави следния проблем: Работеше два- три дни и изведнъж изключваше.Това напоследък зачести и вече не може да изкара цял ден. Изключва и всички лампи за видовете режим започват да мигат и духа студен въздух. Изключвам го и след малко като го включа пак си работи нормално . _______________________________________________________________ Обикновено мигат всички и вместо топло духа студено. Днес в 17ч го включих и в момента работи нормално но сутринта сигурно пак ще е .....същото |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 16 Февруари, 2009 - 20:51:12 |
|
|
|
|
|
|
Може захранвашото напрежение да пада
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Февруари, 2009 - 21:02:55 |
|
|
|
|
|
|
Това е идея.Защото ми се е случвало и да се изключва от контакта.Ще сменя контакта да проверя.Може и той да прави парчета. |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 16 Февруари, 2009 - 21:28:26 |
|
|
|
alf
Нов участник
|
|
|
|
Климатик SAMSUNG SH12ZA9 - мръзне От девет години го използвам и когато ми го поставиха ми обясниха, че ако зимата задържа лед на външното тяло , ще му променят времето за размразяване или ще му поставят отопление на външното тяло. До сега както се досещате ............. не са! Технически не съм неграмотен , та реших да попитам как се прави това: 1. Може ли да се препрограмира продължителността на цикъл "размразяване"? 2. Кои са клемите които при размразяване имат 220волта (и са подходящи), за да поставя паралелно нагревател и евентуално каква мощност? _______________________________________________________________ От девет години го използвам и когато ми го поставиха ми обясниха, че ако зимата задържа лед на външното тяло , ще му променят времето за размразяване или ще му поставят отопление на външното тяло. До сега както се досещате ............. не са! Технически не съм неграмотен , та реших да попитам как се прави това: 1. Може ли да се препрограмира продължителността на цикъл "размразяване"? 2. Кои са клемите които при размразяване имат 220волта (и са подходящи), за да поставя паралелно нагревател и евентуално каква мощност?
Моделите са съответно AQ12A1VE и SH12ZA9 ______________________________________________________________________ Kлиматик SAMSUNG AQ12A1VE самоизключва се когато достигне зададената темперетура Ако времето е студено или му се зададе висока темперетура , работи и си топли добре за възможностите си . Достигайки зададената темперетура тук започва проблема ,че вместо да я поддържа той се самоизключва и мига лампата (fan). Темперетурата спада , но той не се включва и стаята изстива. |
|
Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 21 Октомври, 2009 - 11:20:33 |
|
|
|
|
|
|
AQ12A1VE мигащ fan - Indoor unit fan motor lock Обади се в сервиза да сменят кондензатора на турбината SH12ZA9 Дренажен нагревател 60 - 100 вата на изводите на четирипътния вентил.Схемата е на капака Или му сложи котлончета http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=339
След като климатика ти е на девет години не е ли по добре да го смениш, вместо да влагаш пари и време да го кърпиш. |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Октомври, 2009 - 16:30:35 |
|
|
|
alf
Нов участник
|
|
|
|
Благодаря _____________________________________________________________ PS:След смяна на кондензатора SAMSUNG AQ12A1VE работи добре. |
|
Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 21 Октомври, 2009 - 16:43:09 |
|
|
|
|
|
|
samsung SH12ZA9 как мога да му увелича размразяването понеже не му стигат 4 минути с какво съпротивление трябва да бъдат датчиците да ги проверя че малко време размразява |
|
Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Апр. 2010 : Отправено: 05 Януари, 2012 - 12:51:24 |
|
|
|
|
|
|
Имам спомен да са по 10кома. Но не съм сигурен. |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 06 Януари, 2012 - 00:02:30 |
|
|
|
|
|
|
замери ги и двата датчика 10кома са тоест еднакво показват фреона е точно по грамаж
има ли някакъв начин да се увеличи времето за размразяването няма датчик на външното тяло |
|
Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Апр. 2010 : Отправено: 27 Януари, 2012 - 20:53:19 |
|
|
|