Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Samsung SH12ZA9

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

TATA1971

Нов участник
От: Бургас

Климатик Samsung SH12ZA9 Много често обезскрежава
Здравейте.Имам климатик Samsung SH12ZA9 от близо 6 години.Проблема е че като започне да работи в режим на отопление след около 1 минута минава в режим на разскрежаване на външото тяло.Работи така 7 минути и после с свистене и свирене което до сега го е нямало обръща и започва да духа топло-и пак се повтаря същото.Преди да започне да го прави работеше на прекъсвания 30 секунди работи 10 почива/вътрешното тяло не духа а външото работи/и пак започва да духа 30-40 секунди след което спира.Последно работи само на режим разскрежаване дори и при спрян климатик-т.е. изключен от бутона на дистанционното.
Преди 2 седмици се оправи като го изключих от тока за 24 часа.Е снощи пак го направи същия номер.
Някой друг сблъсквал ли се е с подобен проблем.Разчитам на климатика защото имам бебе.Помагайте

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 02 Ноември, 2007 - 10:48:26
Zunin

Нов участник
От: Стара Загора

Според мен проблема е:
1.Четирипътен вентил
2.Бобината на вентила
3.Прекъсване на захранването на бобината(реле,кабел)

Всъшност това,че климата минава на разскрежаване силно ме съмнява (работи ли външ.вентилатор?)

Че външното тяло работи и след спиране на климатика сигурно е от релето(залепва понякога)

Всичко записи: 24 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 03 Ноември, 2007 - 00:49:06
kolyo

Админ
От: Русе

Сервизите ги пише в гаранционната карта :
http://www.kkservice.bg/bg/partners.php

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Ноември, 2007 - 09:07:32
TATA1971

Нов участник
От: Бургас

Оказа се че датчика за температурата е издъхнал.
Той се състои от 2 термрелета като едното мери на питата а другото на входящите тръби температурата.
Сега всичко е О.К.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 21:56:11
joni_i

Нов участник

климатик Samsung sh12za9 - ­ изключва
Имам климатик Samsung sh12za9 .Купен е 2000г.Не е дозареждан с фреон. Не знам дали е от това но тази зима прави следния проблем:
Работеше два- три дни и изведнъж изключваше.Това напоследък зачести и вече не може да изкара цял ден.
Изключва и всички лампи за видовете режим започват да мигат и духа студен въздух.
Изключвам го и след малко като го включа пак си работи нормално .

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 16 Февруари, 2009 - 20:51:12
kolyo

Админ

Може захранвашото напрежение да пада

att-4999bf36e0d94ZA9.gif

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Февруари, 2009 - 21:02:55
joni_i

Нов участник

Това е идея.Защото ми се е случвало и да се изключва от контакта.Ще сменя контакта да проверя.Може и той да прави парчета.

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 16 Февруари, 2009 - 21:28:26
alf

Нов участник

Климатик SAMSUNG SH12ZA9 - мръзне
От девет години го използвам и когато ми го поставиха ми обясниха, че ако зимата задържа лед на външното тяло , ще му променят времето за размразяване или ще му поставят отопление на външното тяло. До сега както се досещате ............. не са!
Технически не съм неграмотен , та реших да попитам как се прави това:
1. Може ли да се препрограмира продължителността на цикъл "размразяване"?
2. Кои са клемите които при размразяване имат 220волта (и са подходящи), за да поставя паралелно нагревател и евентуално каква мощност?
От девет години го използвам и когато ми го поставиха ми обясниха, че ако зимата задържа лед на външното тяло , ще му променят времето за размразяване или ще му поставят отопление на външното тяло. До сега както се досещате ............. не са!
Технически не съм неграмотен , та реших да попитам как се прави това:
1. Може ли да се препрограмира продължителността на цикъл "размразяване"?
2. Кои са клемите които при размразяване имат 220волта (и са подходящи), за да поставя паралелно нагревател и евентуално каква мощност?

Моделите са съответно AQ12A1VE и SH12ZA9
Ако времето е студено или му се зададе висока темперетура , работи и си топли добре за възможностите си . Достигайки зададената темперетура тук започва проблема ,че вместо да я поддържа той се самоизключва и мига лампата (fan). Темперетурата спада , но той не се включва и стаята изстива.

Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 21 Октомври, 2009 - 11:20:33
kolyo

Админ

AQ12A1VE
мигащ fan - Indoor unit fan motor lock
Обади се в сервиза да сменят кондензатора на турбината
SH12ZA9
Дренажен нагревател 60 - 100 вата на изводите на четирипътния вентил.Схемата е на капака
Или му сложи котлончета
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=339

След като климатика ти е на девет години не е ли по добре да го смениш, вместо да влагаш пари и време да го кърпиш.

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Октомври, 2009 - 16:30:35
alf

Нов участник

Благодаря

Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 21 Октомври, 2009 - 16:43:09
djfunnyman

Нов участник

samsung SH12ZA9
как мога да му увелича размразяването понеже не му стигат 4 минути

с какво съпротивление трябва да бъдат датчиците да ги проверя че малко време размразява

Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Апр. 2010 : Отправено: 05 Януари, 2012 - 12:51:24
fujitsu

Постоянен участник

Имам спомен да са по 10кома. Но не съм сигурен.

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 06 Януари, 2012 - 00:02:30
djfunnyman

Нов участник

замери ги и двата датчика 10кома са тоест еднакво показват фреона е точно по грамаж

има ли някакъв начин да се увеличи времето за размразяването няма датчик на външното тяло

Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Апр. 2010 : Отправено: 27 Януари, 2012 - 20:53:19

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Samsung SH12ZA9 [Страници (1)]