|
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Моделът на хладилника е Аристон МБАА4531 CV(FR) typeCM02XE. Магнитвентила е BITRUN 510. Хладилника е с вентилатор и стоманени тръби на изпарителя в фризера. Магнитвентила ме съмнява че има пропуск и бих искал да го заменя с друг. Но не сам сигурен и че уж новия работи. Магнит вентила е модел Bitrun 510. Но ме притеснява това да не объркам тръбите на магнитвентила и тръбичките на капилярките. Бих искал и да разбера какво значение има дължината на капилярната тръбичка за цялостната работа на хладилната инсталация. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 03 Ноември, 2007 - 17:51:27 |
|
|
|
|
|
|
C00078982 1 x C00078984 electrov.3-way bitron510 240/50 r134-r600 Най добре ги остави както са си : 1) капилярка на изпарителя на хладилника (изход) 2) молекулярен филтър 3) капилярка на изпарителя на фризера (изход)
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 05 Ноември, 2007 - 21:38:38 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Аристон MBАА4531 CV - Фризера не изстудява
Тръгва да работи добре, но фризера достига+10гр., а хладилника +7гр. Клапанът се чува че превключва. Когато работи фризерната част кондензатора е студен, а когато се превключи хладилната част кондензатора е топъл. Платката съм я сменил с нова и ефекта е същия. Колеги моля ВИ помагайте. Благодаря ВИ предварително. Pawel |
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Ноември, 2007 - 23:27:03 |
|
|
|
|
|
|
Когато работи фризерната част кондензатора е студен, а когато се превключи хладилната част кондензатора е топъл. | Pawel - Най вероятно имаш малко количество фреон , запушване на капилярката във фризерната част , запушване в самия магнит вентил. Най добре тръгни задължително първо от филтър - дехидратора, смени го и зареди системата с нужното количество фреон наново. Ако пак така работи , следва капилярка и накрая магнит вентила. Успех! |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 29 Ноември, 2007 - 02:23:44 |
|
|
|
qsen
Участник От: Варна
|
|
|
|
Колега този модел хладилници правят проблем в хладилната камера.В хладилника на гърба има скрити стоманени тръби в които се получава пробив.(независимо от това че е с вентилатор)
Когато работи фризерната част кондензатора е студен, а когато се превключи хладилната част кондензатора е топъл. | Това не трябва да те притеснява защото при работа на хладилника налягането на кондензация е по-голямо. За да провериш има ли запушване отпои капилярките и поотделно пусни налягане. От изходната тръба на изпарителя трябва да духа |
|
Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 29 Ноември, 2007 - 09:26:22 |
|
|
|
Pawel
|
|
|
|
Беше запушена капилярната тръбичка на фризера, продухах я, заредих системата и с много голям зор тръгна бавно да изтудява. В крайна сметка хладилника достигна +2гр, а фризера -25гр. Благодаря на колегите които ми писаха. Успех и на вас. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 01 Декември, 2007 - 08:05:29 |
|
|
|
|
|
|
От този хладилник се очаква да има пропуск, както писа колегата по-горе. Слабо място на Аристон и други италиански .......... хладилници Малко вероятно е да е запушена капилярка. Времето ще покаже. |
|
Всичко записи: 184 : Дата на рег-ция: Ноем. 2006 : Отправено: 01 Декември, 2007 - 18:34:35 |
|
|
|
Pawel
|
|
|
|
ДА, така е, но аз го надух на 5,5 бара и го оставих така 24 часа. Манометъра беше спаднал с 1 десета от бара и причината е в понижението на температурата през ноща. От 3 дена работи и си достига оптималните стойности които съм му задал. Не е изключено ако има пропуск, масло да е застанало на мястото на пропуска. Така, че ще изчакам още малко за да видя дали ще си промени режима на работа. Благодаря ти все пак Дани-Д. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 03 Декември, 2007 - 18:44:51 |
|
|
|
|
|
|
Не го надувай а го вакумирай и го остави на вакум По сигурно е |
|
Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 03 Декември, 2007 - 22:28:40 |
|
|
|
Pawel
|
|
|
|
Сигурно отварям голяма тема, но бихте ли ми казали как продухвате системата от масло. Аз я продухвам само с въздух, незнам дали е правилно. Когато е запушена капилярната тръба е отпушвам с бензин под голяма налягане. Не всеки път тръгва да работи нормално, но си мисля че като като го заредя фреона го избутва към филтъра. После сменям филтъра и отново го зареждам. В редки случаи се налага 3ти път да сменям филтъра. Незнам дали такова продухване е правилно, но ако мойе някои да си даде своето мнение бих се радвал да го чуя. Този форум е много полезен за млади техници като мен. Радвам се, че има с кои да обменям опти и знания. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 04 Декември, 2007 - 18:55:19 |
|
|
|
|
|
|
Пробвай да надуеш изпарителя и с лек пламък на оксижена нагрей капилярката от изпарителя към отворения и край. |
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 04 Декември, 2007 - 19:26:18 |
|
|
|
qsen
Участник От: Варна
|
|
|
|
Колега най-вероятно нямаш запушванеВ крайна сметка хладилника достигна +2гр, а фризера -25гр. | .От къде ще дойдат тези температури ако има запушване.ПО-добре изключи хладилника и го остави с отворени врати.Изчакай 1-2дни.През това време от топлината в помещението налягането на фреона се повишава.След това като го включиш по-добре ще се ориентираш за пропуск.
|
|
Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 05 Декември, 2007 - 18:45:32 |
|
|
|
Pawel
|
|
|
|
По метода на Бат Любо за отпушването нямаше проблем. Хладилника работи вече 4-ти ден нон стоп без да съм го изключвал и не си променя температурите в отделенията. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 05 Декември, 2007 - 19:16:25 |
|
|
|
|
|
|
Не се притеснявай, има време, ще изпусне фреона. Много по-бавно изпуска включен хладилник. Не знам защо си решил, че си се справил с ремонта на този хладилник, като всички Аристони и Индезити, произведини през последните 4-5 години идват за ремонт с изтекъл фреон. Моето мнение е, че италианците са ги изчислили колко да работят. |
|
Всичко записи: 184 : Дата на рег-ция: Ноем. 2006 : Отправено: 05 Декември, 2007 - 20:51:12 |
|
|
|
Pawel
|
|
|
|
зНАЧИ ЩЕ ГО ОСТАВЯ ИЗКЛЮЧЕН ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ И ПАК ДА ГО ВКЛЮЧА ЗА ДА ПРОВЕРЯ ОТНОВО НЕГОВАТА РАБОТА. А, има ли по бърз начин за проверка за пропуск? |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 00:11:31 |
|
|
|
nov
Участник От: Брезово
|
|
|
|
Стопли го да вдигнеш налягането,и с пропускотърсач провери да не гадаеш. |
|
Всичко записи: 63 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 20:16:10 |
|
|
|
|
|
|
Все си мисля, че този хладилник работи с R600 (не съм сигурен), и ако е така пропускотърсача няма да помогне много.
Успех Дани |
|
Всичко записи: 184 : Дата на рег-ция: Ноем. 2006 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 21:15:00 |
|
|
|
Pawel
|
|
|
|
Аз доколкото знам, на пазара май не се предлага пропускотърсач за R600. За R 134а знам, че има, но със същия не можеш да намериш пропуск при R600. Ако има пропускотърсач за R600, моля кажете марка и цена. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 21:27:36 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 184 : Дата на рег-ция: Ноем. 2006 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 21:50:27 |
|
|
|