Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик SHARP AU-B28FY

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Какво означават символите на панела на вътрешното тяло
fujitsu

Постоянен участник

Климатика е втора употреба японски. Викнаха ме,че не топлел. Като видях светещите символи попитах дали така си светят постоянно,клиента каза, че не. Светелели откакто не топлел.
Вентилатора и турбината работят. Не можах да разбера дали компресора работи, но манометрите показваха 10 бара с фреон R22. Модела едва се разчита, надявам се да съм го разчел правилно.
Модел на вътрешното тяло е на снимката.
Какво означават символите и какво показват,моля за помощ.

att-47551eee162c328FY.jpg

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 04 Декември, 2007 - 11:33:34
joroklima

Постоянен участник

С тези японски климатици е малко сложно. По принцип на външното тяло на платката има светлодиод който показва грешките. Има и таблица на капака с броя премигвания и какво означават , но трябва някой да ти го преведе от японски език. И аз имам подобен за ремонт и съм решил да го демонтирам целия и да го пусна при мен в сервиза , за да се борим с японците .

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 04 Декември, 2007 - 12:58:06
Гост

ОТСТРАНЕН

Тоя шарп е антика знам го. Отвори външното и замери напрежението на модула 280V той е малко заврян кофти но според мен компресора предполагам е заминал вече.
Ако не си работил с инвертори не е за тебе.

Отправено: 04 Декември, 2007 - 20:16:34

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик SHARP AU-B28FY [Страници (1)]