Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник Ariston MBM1821VWB ­ (FR)

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 не изключва термостатът
Pawel

Постоянен участник
От: София

Хладилникът е Аристон А+ клас МВМ1821 VWB. Когато ми го докараха ми казаха, 4е техник е сменял термостатът и сложил К59- L1102. Незнам дали тои си е оригинален, но свързването му беше следното. Извод 3 на термостата към компресора, а извод 4 към фазата. Аз си мисля, че това е неправилно свързване. Мисля си, че 3 е към фазата, а 4 към компресора(черния кабел). Свързах го по този начин и хладилникът пак не изключи. Вече ме съмнява следното :

1. Шлаухът през който минава осезатела, а и самия той не достига точното място на което трябва да бъде поставен.
2. Моделът на термостатът да не е за този модел хладилник.
3. Неправилно свързване на термостатът.

Не сам 100% сигурен, но наи много ме съмнява мястото на осезатела. Ако някой се сблъсквал с подобен проблем нека да даде идея за проблема.

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 07 Декември, 2007 - 19:56:29
Valio

Постоянен участник
От: Варна

Проблема ти е в свързването,закачи кабелите на 4 и 6 , а 3 да остане свободен,
няма значение кой каде Успех

Всичко записи: 329 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 07 Декември, 2007 - 21:05:26
Rosen-F

Нов участник

Колега постави на клема 6 кафяв а на 4 черен .Осезателя се помъчи да стигне до края на тръбичката.
Увери се дали темературата е около 5 градуса ( в хладилната част)

Всичко записи: 24 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 07 Декември, 2007 - 21:34:41
Bat Lyubo

Постоянен участник
От: Русе

Ако беше наред и между 3 и 4 трябва да изключи, само дето няма да спира като го сложиш на позиция 0.
Целият изпарител ли е заскрежен или не, щото ако не е то няма да изкл. никога!

мястото на осезатела

att-475a88f9bba75rmo2.gif

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 08 Декември, 2007 - 13:46:21
Pawel

Постоянен участник

Заскрежен е целия изпарител и температурата достига - 5 градуса и пове4в няма смисал да го държа тъй и го изключих.
Цялата стена отзад беше в ледени капки.

Днес поставих нов термостат и свързах извод 6 с кафевия кабел и извод 4 с черния кабел. Термостатът е К59 L1102, а осезателя го поставих до самата тръба. Включих захранването и отново не изключи (даже го оставих да достигне минусова температура в хладилника). Тогава ми направи впечатление, че като завъртя термостата на положение 0, той не изключва компресора. Замерих с мултицета между кафевия и черния кабел и мултицета ми показа късо съединение. Отново замерих този път в буксата пак между кафяв и черен кабел и отново късо. Замерих захранващия кабел и пак късо. Чудя се как не е паднал предпазитела на таблото. Искам да изкарам нов кабел от компресора към вентилатора, лампата, термостата и прекъсвача на вратата, само че нямам схема, а и не съм сигурен, че сам ще се справя. Ако има някои схема нека да я покаже. Благодаря предварително.

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 08 Декември, 2007 - 15:42:46
Bat Lyubo

Постоянен участник

Първо си замери изводите на компресора да не дават към корпус!

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 08 Декември, 2007 - 16:23:48
kolyo

Админ

Pawel , не е ли по добре да извикаш човек , който разбира от електротехника.

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Декември, 2007 - 16:25:08
Pawel

Постоянен участник

Замерих изводите на компресора те са добре. Проблемът е от кабелс който тръгва от компресора към буксата за вентилатора, термостата, лампата и прекъсвача на вратата. По принцип е най-добре да извикам ел.техник, но ако имам схемата и сам ще мога да ги свържа. Най-добре е май като дойде понеделника да викна някой майстор.

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 08 Декември, 2007 - 17:00:36
Valio

Постоянен участник
От: Варна

Най добре......

Всичко записи: 329 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 08 Декември, 2007 - 23:52:10

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Ariston MBM1821VWB ­ (FR) [Страници (1)]