Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик MIDEA MSG-12 HRI - ­ турбина

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Шум от вътрешното тяло, вероятно разбита втулка
mario

Нов участник
Здравейте, имам проблем с климатик MIDEA 12 HRI
Шуми доста и то със скоростта на въртене на ролка ли не знам как се казва монтирана във вътрешното тяло. Отоворих го за да видя дали подлежи на ремонт, установих че не е с лагер а май с няква гумена втулка. Дали може да се намери такава част?
Нещо като гумена тапа има от едната страна, там е проблема

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 09 Декември, 2007 - 11:39:38
Гост

ОТСТРАНЕН

Гумен тампон с плъзгащ тефлонов или друг лагер има от лявата страна на турбината.
От другата страна електромотора също има тампони и лагери в самия мотор.
Някой от турбините са балансирани с метални пластини и при дебаланс "подскачат " и стържат доста.
Завърти я при спрян климатик и ще се ориентираш сам

Отправено: 09 Декември, 2007 - 18:09:40
mario

Нов участник
Гумения тампон в ляво го видях, мисълта ми беше дали подлежи на замяна, щото адски ме дразни като стърже
Пластинките по турбината сложени за баланс и тях видях, но не знам кво да правя - да взема го занеса на гумаджийницата до нас му турят малко олово та да я балансират
Инак кат въртя на ръка не стърже
Вероятно в самото гнездо е проблема, щото кат надигна гуменото гнездо и спира , оттам си правя такива изводи просто от тежестта и скоростта се е разбило

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 12 Декември, 2007 - 18:25:17
miro

Редовен участник

Размени местата на тампоните на ел мотора или подпри мотора с нещо

Всичко записи: 239 : Дата на рег-ция: Юни 2006 : Отправено: 12 Декември, 2007 - 18:29:15
chochi33

Нов участник

Гумена втулка с тефлона нама как да се прецака можеш да я смажеш с фина смазка,виж оста която е към втулката да не се разбила ида мърда в турбината
имал съм такива случаи.Другия вариант щумни лагери на мотора.

Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 24 Януари, 2008 - 10:41:10
kocyo

Нов участник
От: Пловдив
сигурно е от лагерите на мотора, от гумения тампон няма как да стърже.

Всичко записи: 27 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 24 Януари, 2008 - 22:12:27
staiko donchev

Редовен участник
От: Пловдив
ако не си се справил с проблема моя савет е , трябва да смажеш тефлоновата втулка която е в гумения тампон, най лесно става като свалиш капака вземаш една спринцовка слагаш в нея смазка, на тампона има дупка през нея вкарваш смазката, такава се продава по магазините за елктронни елементи,тя си е в спринцовка купуваш си силиконова смазка и проблема ти е решен, но ако питаш мен хубаво е да се свали тампона и да се смаже тогава ватре има три канала те трябва да са пални сас смазка,успех.

Всичко записи: 113 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 11 Март, 2009 - 11:27:04
donkiko

Участник
От: София

midea MSG12-HRI - def и timer светят,auto и operation мигат
Здравейте колеги, прочетох за грешката,но не съм отстранявал такъв проблем засега и незнам откъде да почна.
Моторчето не е блокирало,има енерция при завъртане на ръка.При пуск на който и да е от режимите не прави опит да стартира.
Все си мисля че е платка,но знам ли? Моля за колеги с опит в този проблем да споделят.

Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 02 Април, 2016 - 22:21:05

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик MIDEA MSG-12 HRI - ­ турбина [Страници (1)]