Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

климатик PANASONIC CU-G125KE - ­ грешка F99

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

пламен харизанов

Участник
От: София

Имам климатик Панасоник CV-G125KE.Преди 3 год. светна код F 99.
Доидоха от сервиза , казаха-изгорял компресор.Взеха климатика,смениха компресора-пак същия код.Взеха го пак,смениха платката на външното тяло и климатика тръгна.
Тъи като компресора беше в гаранция платих 400 лв. за платката.Преди 3 мес. се получи същата повреда.
Може ли,да се намери платка на поносима цена,тъи като 400 лв.е почти нов обикновен климатик.И изобщо даите съвет,какво да направя по вапроса.
Благодаря предврително

Всичко записи: 58 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 17 Декември, 2007 - 18:54:19
kolyo

Админ
От: Русе

Щом два пъти е горяла, ще изгори пак
Купи си нов климатик

А няма ли, възможност някаде да се поправят тези платки
Зависи от повредата.И от майстора.

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Декември, 2007 - 19:03:33
aisman

Участник
От: Търговище
тоя номер с компресорите е доста често явление, климатик с 2 години гаранция а на компресора 5 но след като минат 2 години дори да е компресора понеже е "в гаранция" ще се окаже в сервиза че техниците са се объркали и е проблемен външния компютър които се движи все около 400-550лева ,

Всичко записи: 52 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 19 Декември, 2007 - 20:11:31
p1

Постоянен участник
От: Сливен

aisman не си прав.ако констатираш на 100процента че ти е заминал компресор и при правилно попълнена гар. карта от К и К винаги са ми изпращали компресор.имах случай даже и 20 дена преди да изтекат 5 те години и ми изпратиха нов компресор

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 19 Декември, 2007 - 21:00:49
kolyo

Админ

Климатик Panasonic CS-G125KE индикатор F99. Какво означава?
Янчо
Пише го на капака на външното тяло
F99 - Outdoor Direct Current (DC) peak detection
• Outdoor PCB
• IPM (Power transistor)
• Compressor

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Март, 2008 - 21:56:29
пламен харизанов

Участник
От: София

Пишело го е преди да го вземат за ремонт.
Вече надписа го няма ,вероятно за да не се досетя за номера с гаранциите описан по горе.
Това е положението.Не се чудете защо клиентите ви нямат много - много доверие!

Всичко записи: 58 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 23 Март, 2008 - 12:52:51
p1

Постоянен участник

пламен харизанов а да са му правили профилактика?ще попиташ И КАКВО АКО СА МУ ПРАВИЛИ.забелязал съм че след една сериозна профилактика всичко написано на хартия си заминава че понякога и с хартията.колкото до твоя проблем можеш да се сърдиш до голяма степен на ЕВН

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 23 Март, 2008 - 20:05:17
kolyo

Админ

PANASONIC CS-G125KE - грешка F9
Здравейте колеги, не се занимавам с домашни климатици затова искам да се допитам до вас.
Климатик PANASONIC SC-G125KE това пише на ватрешното тяло.
След пускане от дистанционото исписва грешка F9.
Дисплея е с два сегмента
gogo76

F99 e , кофти работа компресор ти трябва !

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Ноември, 2010 - 00:20:12
kolyo

Админ

климатик PANASONIC CV-G125KE - ­ ­ грешка F9
не тргва компресора,на пускањето вентилатора тгне и работи околу 30/40 сек. а компресора не тргви, по неколку сек. па истото го направи, и се така.
на дисплеја исписа греска ф 9 ако има некој за нтози9 модел сервис мануел сед му бида благодарен
благодарја
nae

Климатик PANASONIC CU-k125 gk - ­ компресор
Dali nekoj znae podatoci za kompresora dali e dc ili ac
nae
DC

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Април, 2014 - 08:55:38
kolyo

Админ

Panasonic CU-G125KE - След спиране на тока тръгва сам
Здравейте, въпросния климатик е бил оставен да работи през нощта на охлаждане. След спиране на тока сутринта е работел на отопление. В състояние стендбай при отпадане на захранването и след това включване-тръгва сам и то не в режима на който е бил при изключване от дистанционното. Дано съм бил ясен.
Каква може да е причината? Благодаря предварително.
mitak273

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 27 Юни, 2015 - 19:10:30
nae

Редовен участник

климатик PANASONIC CV-G125KE - компресор
Искам да питам дали е можно замена на компресора од друг климатик (пр. самсунг или др климатик)наместо компресора на панасоника 3,5кв
(имам компресор од самсунг 5,5 кв)

mozno li e ili ne

Всичко записи: 105 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 31 Май, 2017 - 10:21:34
шаблата

Нов участник

панасоника е 9 от 2001г.малайзия до преди 3год.е работил но стоп на топло и студено сега е на вилата и се включва изключително рядко само като е много топло/Вчера ми излезе f99 и ми казаха по тел. 450лв да пробият дупка за смяна на пружина на компресора във варна.От къде да се снабдя с пружина и евентуално ролка ако и тя е оф.В гаража си ще си поиграя и без това съм вече пенсия ел. мех.Предварително благодаря ако някой помогне пък и сварих вече кайсиевата.....на галата

Може и да не е в компресора бакията, а в електрониката защото V варира от 209 до 234 волта.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2017 : Отправено: 07 Август, 2017 - 01:19:36
p1

Постоянен участник

Твоя случай не е за пружина.Извикай си някои на място да провери дали е повредена електрониката или компресора е избил на корпус. Това последното и ти можеш да си го провериш като чета поста ти. Това че "V" ти варира не е проблем - затова е инвертора.

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 07 Август, 2017 - 21:30:05

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » климатик PANASONIC CU-G125KE - ­ грешка F99 [Страници (1)]