|
|
|
|
|
|
|
Климатика е на две години и през това време за 3 или 4 пъти ми е спирал с тази грешка Н16. След два три дена като е изключен от захранването тръгва и може да работи и цяла година без проблеми.Почти винаги грешката се появява когато работи в режим отопление.Но от началото на тази зима започна много често да спира и доста трудно го излъгвам да тръгне след рестарта.Възможно ли е да е от колебания в електричеството.Въпросът ми е:някой имал същите проблеми и как се е справил с положението? |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 18 Декември, 2007 - 12:42:14 |
|
|
|
|
|
|
Outdoor Current Transformer open circuit или проблем в външна платка или управляващ модул. Не си прави експерименти ами потърси човек който разбира от инверторни климатици и се занимава с електроника. |
|
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Декември, 2007 - 16:45:33 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за съветите вероятно ще търся сервиза.Колкото и да не ми си ще . Поне още е гаранция. А ако е от тока няма ли пак да се прецака като го направят? |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 18 Декември, 2007 - 17:25:49 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
никога не е изключено пак да се прецака.все пак живеем в българия - страна с много стабилно енергоснабдяване.а за липсата на токови удари нищо няма да кажа |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 18 Декември, 2007 - 20:31:43 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за съветите вероятно ще търся сервиза.Колкото и да не ми си ще . Поне още е гаранция. А ако е от тока няма ли пак да се прецака като го направят?
| Не е ли 24 месеца гаранцията. |
|
Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Декември, 2007 - 21:42:52 |
|
|
|
|
|
|
КОмпресора май е пет години.... пък колко ще го признаят |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 18 Декември, 2007 - 22:56:15 |
|
|
|
|
|
|
Не е ли 24 месеца гаранцията. | 24 М за всичко освен компресора ,а за него 5 год.ако си минал всяка година профилактика.
|
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 19 Декември, 2007 - 09:12:58 |
|
|
|
|
|
|
желая ти голям късмет ,когато се окаже че е компресор се чака бая"гаранционен" ,когато минат 2 години е компютъра отвън и които струва точно колкото компресора щото няма как инъче |
|
Всичко записи: 52 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 19 Декември, 2007 - 20:16:00 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 19 Декември, 2007 - 21:08:29 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 19 Декември, 2007 - 22:04:16 |
|
|
|
|
|
|
колега ами тези ПАНАСОНИЦИ дето не са от К И К И ИМА ДРУГИ УЖ ВНОСИТЕЛИ И АЗ СЪМ ги взел отях фирма Ефендулов Варна ,а на гаранционната е от" к и к" тогава,те отговарят ми няма ще чакате |
|
Всичко записи: 52 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 21:26:50 |
|
|
|
|
|
|
Климатик PANASONIC CU-E12DKE - компресор
Уважаеми колеги, имам проблем с въпросния климатик, знае се за проблема с пружината, но търся някой да помогне да го оправим или да ме насочи към кой сервиз да се обърна и колко струва приблизително!!! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО jinio |
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=318 |
|
Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Декември, 2012 - 13:37:24 |
|
|
|
|
|
|
Днес говорих с К§К и ми казаха, че имат компресор за въпросния климатик, като цената му е 450лв без гаранция, така ги продавали. Има ли някой представа дали е пак същия боклук или е малко по качествен? |
|
Всичко записи: 49 : Дата на рег-ция: Окт. 2011 : Отправено: 19 Декември, 2012 - 20:04:05 |
|
|
|
|
|
|
колега турси маистор които да сменя компресори или да смени пружинките на този |
|
Всичко записи: 18 : Дата на рег-ция: Февр. 2012 : Отправено: 19 Декември, 2012 - 20:15:07 |
|
|
|
turboie
Постоянен участник От: любимец
|
|
|
|
Фирмата климамаркет ефендулов ги рециклира сменя им прожините и си бачкат без проблем попитаи ги |
|
Всичко записи: 307 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 20 Декември, 2012 - 11:27:41 |
|
|
|
|
|
|
Как им сменят пружината... а и заварката, много ми е интересно. Сигурно е играчка... |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 22 Декември, 2012 - 20:17:31 |
|
|
|
weka
Редовен участник От: Варна
|
|
|
|
Смяната на пружината е работа за 15 минути..... при условие че изваден компресора. Лошото е че все повече компресори започнаха да идват с разбити механики а там няма спасение, но да му мислят собствениците |
|
Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 23 Декември, 2012 - 00:15:45 |
|
|
|
|
|
|
А може ли някой да пусне снимка, къде точно трябва да се мине на струг или къде да се направи въпросната дупка! |
|
Всичко записи: 49 : Дата на рег-ция: Окт. 2011 : Отправено: 23 Декември, 2012 - 07:43:19 |
|
|
|
|
|
|
климатик Panasonic CS/CU-E12DKE - компресор
Здравейте, Машината е монтирана 2007-ма г. , на втората зима се окоти компресора-проблемната серия..смениха го и до сега други ядове не съм имал с него. Използван е предимно за отопление, почистван е редовно. Преди седмица започнах да го ползвам на охлаждане и ми направи впечатление, че не си достига зададената температура- досега никога не е имало проблем лятото. Въздушната струя е добра, не светеше жълтата лампа за индикиране на грешки. Повиках познат хладилен техник. Закачи манометрите на високото налягане и каза че било прекалено високо и не "разтоварвал" в режим охлаждане. Съмненията му бяха в датчици, четирипътен вентил, бобина на четирипътен вентил. Пуснахме тест през дистанционното-изкара f11. Разглобихме външното тяло и подадохме принудително напрежение на бобинката-на 15,4 V e. Иначе си цъкаше вентила, идеята беше да раздвижим четирипътника. Ефект никакъв. Раздвижването беше при пуснат климатик. На топло не успяхме да го подкараме-беше доста топло в стаята. Почна се едно чудене, баене, маене, четене на форуми. После взе да изпуска газта по малко, изтече и доста масло с фреона, това всичко в работен режим. После каза -това може да е компресор, може да се е износил.. Е викам - как пък до сега бачкаше и изведнъж се износи.. Изпусна му всичкия фреон, пуснахме го пак и запушвайки с пръст отворите на крановете искаше да установи дали има достатъчен дебит. Не му хареса и реши, че трябва да разпои самия компресор от цялата система и там да пробва същото с метода запушване с пръст. Пак не му хареса как нагнетявал и каза, че за него е износен компресор. Не са мерени датчици, нито ток на компресора. Та така ме заряза, казвайки да си купя друг климатик или там щял да види някакъв негов компресор дето можело и да стане...но аз не се съгласих. Та след всичко това имам няколко въпроса: 1. Да викам ли пак същия майстор друг път!? 2. Възможно ли е наистина да е износен компресор!? 3. Дали се е повредил компресора при работата на празен ход, без фреон, докато правеше теста с пръстите!? 4. Колко ще ми струва смяна на четирипътен вентил, капилярка, зареждане, труд!? 5. Вярно ли е че никога не се доливало масло, така каза човека!? Благодаря! SS | Долива се, но само светено масло от големият маслосвет на Велики четвъртък |
|
Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 31 Юли, 2015 - 18:33:39 |
|
|
|
SS
Нов участник
|
|
|
|
Остроумен си. Ще почакам до април и ще долея.. Ще спра да доливам и на колата, квото остане до следващата смяна. Благодаря за компетентния отговор! |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2015 : Отправено: 31 Юли, 2015 - 18:54:30 |
|
|
|