|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, имам следния проблем, климатика е dc inverter външното му тяло бучи много силно и си мени оборотите, което е нормално за инвертор но този шум особено когато е в ниските си обороти е много силен и се предава по стената, бучи и се чува в цялата къща, какво може да се направи че ми писна вече да го слушам. МОгат ли да се сложат някакви тампони или пружини и аз незнам какво да абсорбира трептенията и да ен се предават по цялата къща? Какво се ползва в такива случаи? Някой с подобен проблем? Благодаря ви предварително. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 19 Декември, 2007 - 12:01:13 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 19 Декември, 2007 - 16:45:25 |
|
|
|
|
|
|
Това лято реших да си купя по-скъп репективно хубав климатик който ще ме топли повече и ще е по-икономичен, не знам дали збърках но купих AIRWELL по думите на продавача - много хубав френски климатик 1 500лв с монтажа не са малко пари. Първото разочарование дойде още като го монтираха ипуснахме за проба, от вътрешното тяло се чуваше някакъв дразнещ шум като от кафемелачка, отвориха момчетата гумения лагер от лявата страна някакъв тефлонов плъзгащ лагер, смазвахо го какво не го правиха шума си остана, преглътнах го, външното тяло също бучи страшно и се чува във всички стаи, сложих му гумени тампони, без ефект, тогава сложих мека изолация между стената и вертикалната част на стойката, слава богу шумът намаля значително и е едва долувим. Снощи обаче като се прибрах и пуснах климатика започна да духа съвсем слабо затоплен въздух, след минута намали оборотите на вътрешното тяло сам и поработи така 10 тина минути после пак си вдигна оборотите но пак беше хладен въздуха, след още 10 тина минути започна да размразява, и после пак ниски обороти на турбината хладен въздух. Сега незнам какво да правя ще говоря с хората дето от които го купих да проверят има ли дреон няма ли, и какъв е проблема. Има ли някой от вас опит с тази марка и прецаках ли се с нея? __________________________________________________________________________ Да, знам че не се спират но беше спирал тока предната вечер, а и температурата не беше толкова ниска, климатика работи цяла нощ и на сутринта температурата в стаята бе едва 13 градуса. Чудя се от спирането на тока да не му се е объркало нещо по електрониката, защото външното тяло сякаш работи на ниски обороти само. А и може ли да се размрази пълноценно след като няма достатъчно температура на вътрешното тяло? |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 13:25:28 |
|
|
|
|
|
|
сплитовете AIRWELL са надеждни климатици, за инверторите не знам
Снощи като се прибрах и пуснах климатика | климатиците не се спират и пускат при -10 градуса, маслото в компресора се сгъстява
ами размрази го с топла вода |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 13:31:28 |
|
|
|