Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик HITACHI RAS/RAC-14KH-по ­ дълго размразяване

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

evroclima

Участник

климатика е HITACHI RAS/RAC-14KH Малайзия не инвертор.
Значи когато влезне в дефрост около 20мин размразява а по книжка му дават от 5 до 10 мин. и по този начин стаята изстива.
духа хладко ако това е признак за нещо.Имали някакъв начин да се намали перода на размразяване.

стойностите на датчиците може ли да ми кажете колко трябва даса при около 20-25градуса

Размразяването зависи ли от въздушния датчик?

Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 18:14:26
kolyo

Админ
От: Русе

Датчикът за стайна температура май е 10к
За другия нищо не пише

Размразяването зависи ли от въздушния датчик?
По принцип не зависи

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 21:17:56
fujitsu

Постоянен участник

И аз имам такъв "проблем" но не виждам как може да се реши без помощ

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 21:36:33
kolyo

Админ

Може да са изпуснали

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 21:39:17
nebelservice

Постоянен участник
От: София
Има ли датчик на външното тяло ? Да не е откачен?

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Декември, 2007 - 00:52:00
pit11

Нов участник

Здравейте Имам нов Hitachi RAS/RAC-14EH1 . Когато времето е по влажно и температурите са под нулата, климатика топли 40 минути и се размразява по 20 минути. До като топли питата хваща лек скреж. Когато почне да се размразява, за около 5-7 минути питата се изчиства, но въпреки това режима продължава до 20 а по някога и повече минути. През това време стаята която е 16 квадрата изтива.
Изкам да разбера това нормална работа ли е?

Имали някакъв начин, по който да намаля времето за размразяване? От какво се определя това? Има случаи когато дори е по студено, но няма влага според мен, се размразява за по 5 минути, на всеки час. Има нещо като датчик на външното тяло отзад на питата в горния ляв ъгъл. той за какво е?

Турбината си е на auto. Но 20-30 минути за размразяване са много. За толкова време в стаята става цепеняк. После таман се стопли и той пак се размразява, не може да си достигне градусите никога и винаги бичи на макс.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 11:51:00
kolyo

Админ

не може да си достигне градусите никога и винаги бичи на макс.
ами като не може да ги достигне запали една печица да му помага.
Всъщност по продължителността на обескрежаването можеш да съдиш и за ефективността на климатика - при мъгла консумацията е колкото на обикновенна електрическа печка.

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 13:22:26

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик HITACHI RAS/RAC-14KH-по ­ дълго размразяване [Страници (1)]