|
|
|
|
|
|
|
Падат бушоните у нас, а на външното тяло са здрави. Единственото преди бушоните на външно тяло е един EMI Филтър веднага след клемореда на външно тяло.В него влизат фаза и нула, а на другия край излизат и влизат в платка с 6 огромни кондензатора и трнсформатора за 12 и 5V.Съмнявам се в този филтър понеже единствено той е преди бушоните на климатика. Може ли тои да товари така?
Бушоните са тип автоматични, ама от онези дето се навиват.А на климатика са автомобилни 2Х 20А Освен него друго нямям включено. __________________________________________________________________ Абе цъка някво реле и падат бушоните. Сега гледах за такъв филтър и май поддържа честотата на тока да е постоянна към платката.Да не думне инверторното управление ако го махна? |
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 18:43:14 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12554 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 19:34:02 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
вземи провери да не е окъсил греца
или търси някакво късо след релето.премери и големите електролити.може някой да е окъсил |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 20:22:55 |
|
|
|
|
|
|
грецовете са чисто нови - пак същото.
Премерих електролитните кондензатори.Всичките са читави.Дават по 6.2 V. Има един кабел, който като го откача от кондензатора към климатика бушоните не падат. Но пък като е закачен и след като паднат бушоните диода на процесора почва да мига като ненормален, докато не се източи кондензатора.А това става мн. бавно. |
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 22:27:11 |
|
|
|
|
|
|
А този кабел не е ли към дросела да води имал съм подобен проблем с тошиба пробил дросел към корпус и падат прдпазителите. |
|
|
|
|
|
|
|
A kъде да го търся този дросел? Най-странното е , че този кабел излиза от платката и е с означение + . От там в кондензатора.След него отива друг кабел към грецовете. И т.н. След кондензатора имам напрежение.Та как изглежда тоя дросел.Хич ме няма по електонната част. До скоро само слагах, сега вече ми се налага и да правя климатици Това с което съм се сблъскал вече си нямам на идея какво може да му има. ФАкт е , че му смених всички трансформатори дето бяха изгорели, ама сега дава на късо. |
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 22:49:23 |
|
|
|
|
|
|
Най-странното е , че този кабел излиза от платката и е с означение + | Значи е избил силовия модул за управление на компресора(този , дето е на големия радиатор)
Откачи кабелите + и - от IPM модула и провери чипа за късо
|
|
Всичко записи: 12554 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 23:07:18 |
|
|
|
|
|
|
Ми никакво съпротивление не ми дава.Това значили, че е изгоряло?
Откачих изводите на компресора и пробвах - бушоните не падат. компресора няма пробив на корпус Но и да има може да е супер малък и да не съм го хванал?!?
От две седмици си блъскам главата над този чук.ю Днес поне оправих вътрешното тяло.Трансформатора даваше мн ниско напрежение към платката. |
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 23:23:27 |
|
|
|
|
|
|
закачи три нагревателя по 1 киловат в звезда на мястото на компресора и пробвай - ако светнат и трите и не пада бушона - компресора е избил |
|
Всичко записи: 12554 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 23:40:12 |
|
|
|
|
|
|
Ok, ще го пробвам ама няма да е сега, че стана никое време. И все пак.Ако не светнат, а паднат бушоните, дали е POWER Modul? |
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 23:44:18 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12554 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 23:49:50 |
|
|
|
|
|
|
Бушоните са тип автоматични, ама от онези дето се навиват. | Тези бушони са много чувствителни към пиковете на тока ,или си сложи със стопяема жичка или си вземи за еврошина от тях има с различни характеристики, но точно с коя буква бяха по-бавнодействащите сега не мога да ти кажа. |
|
Всичко записи: 99 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 22 Декември, 2007 - 23:37:27 |
|
|
|
|
|
|
Aми сложил съм си от старите полски автоматични.Но интересното е , че те са по25А, а тези на климатика с 2Х20 А.Зашо те не горят?Може щото съм сложил автомобилни, ама все пак 5А е разликата.И другото е , че ми падат и бущоните по другите линии, където нямат нищо общо с този контакт, в който пробвам климатика. Ае и весели празници. |
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 23 Декември, 2007 - 16:24:34 |
|
|
|
|
|
|
И другото е , че ми падат и бущоните по другите линии, където нямат нищо общо с този контакт, в който пробвам климатика. | МОже ли да е проблем в таблото у вас, а не в климатика. ИЗвинявам се ако не съм разбрал нещо правилно от написаното. Или някой краде ток от вас  |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 23 Декември, 2007 - 19:58:44 |
|
|
|
|
|
|
Moже и аз да крада.Сметаката за миналия месец ми е 30лв. Кабелите си ги направих по 4 квадрата.Таблото е с нова шина.Малко трудно да е при мен.Мисля, че може да е окъсило PTC - то. |
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 25 Декември, 2007 - 23:18:42 |
|
|
|
nenko
Нов участник От: Пловдив
|
|
|
|
вместо нагреватели от 1кв. включи лампи от 60 или 100 вата в звезда на мястото на трите фази, ако светят лампите имаш късо в компресора. |
|
Всичко записи: 22 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 31 Декември, 2007 - 03:50:49 |
|
|
|
|
|
|
nenko, мисля че в случая на мястото на компресора трябва да се включи равностоен товар за да се разбере дали проблема е в него, или предпазителя е слаб
|
|
Всичко записи: 12554 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 31 Декември, 2007 - 08:04:57 |
|
|
|
|
|
|
МОга да пробвам с 3 нагревателни крушки по 250W.КАто има резултат ще Ви съобщя, защото този случай ми се овтори с още 3 мидеи от този вид.Една на бензиностанция , една в малко хале и една в хол.От Магнум ме съветват да кажа на клиентите направо да си купуват нови, защото всичките са извън гаранция.
|
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 31 Декември, 2007 - 13:33:35 |
|
|
|
|
|
|
С крушките нищо не стана.Нито светнаха нито ми паднаха бушоните. Значи проблема не е в компресора, а преди него.Но все пак остава и вероятността да е отишъл и копресора, а?  |
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 08 Януари, 2008 - 21:43:08 |
|
|
|
|
|
|
MaistorMiro , не е ли по добре да извикаш някой който да ти провери електрониката Ако е само от токов удар по всяка вероятност компресора е здрав
|
|
Всичко записи: 12554 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Януари, 2008 - 21:51:20 |
|
|
|
|
|
|
Кolyo , виках електронкаджия да ми помогне с тези неща, но всичко, което до момента е писано тук се потвърди и от него. Сега го чакам до няколко дни да пробваме и компресора.Все пак той се захранва от 3X73V.Ако тръгне - кеф.Сменям изгорялелите платки и готово.Ако не тругне директно го давам в някое дасакало, където да могат да се обучават на него.  |
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 09 Януари, 2008 - 01:08:23 |
|
|
|
|
|
|
да пробваме и компресора.Все пак той се захранва от 3X73V | веднъж пробвах инверторен компресор на 380 волта през нагреватели, но не тръгна, а си беше здрав. Така че най добрия начин за проба е да го закачиш на климатик с дефектен компресор(панасоници мноооого)  |
|
Всичко записи: 12554 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Януари, 2008 - 01:45:59 |
|
|
|
|
|
|
Мани, са да си играя... да места агрегати....малко ми писна.24-ка General и проблема се решава Климатика за обу4ение в техникум за климатични техници, че още не са виждали там такива отворени и това е.Хем на мен кеф , хем и малко благотворителност.  |
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 09 Януари, 2008 - 10:28:58 |
|
|
|
turboie
Постоянен участник От: любимец
|
|
|
|
зависи от дефекта на компресора.по принцип може и да станат. отварят се ракета.и се оправят но пак зависи какво е станало вътре. имам един на хладилник беше блокирал ротора, оправих го и сега си помпя гумите на колата.искам да си намеря инверторен да го раскулача.дори да е изгориал ще го пренавия, обичам предизвикателствата.и ще го накарам за тръгне. |
|
Всичко записи: 307 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 15 Януари, 2008 - 15:45:43 |
|
|
|
|
|
|
С удоволствие бих ти го дал, но вече съм решил, че е по-редно да го пратя в даскало за климатични техници.Не че нещо, ама повечето излизат от там само като са видели КША.Това е смешно.Все пак е по-прятно да ти дойде да бачка с теб предварително обучен от колкото пълен невежа със специялна диплома.Те момчетата не са виновни, просто базите са лоши.Знам го от опит.Сега просто нямам време и нерви иначе бих си поиграл още.Ама за какво.Това е модел на 4 години.Вече е морално остарял.Обаче много бих се зарадвал да видя как се помпат гуми на кола с инверторна промяна на налягането      |
|
Всичко записи: 42 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 15 Януари, 2008 - 20:42:25 |
|
|
|