|
|
|
|
|
|
|
климатика е нов на около месец. Не включва размразяване. след като поработи известно време и достигне зададената темп изключва и почва да мига RUN/Power. Клиента го е забелязал да го прави и след 40 мин работа без да достигне зададената температура. какво показва? ___________________________________________________________________ И аз предположих че размразява, но това размразяване при този климатик се "осъществява" без работа на компресор... дефакто нямам никакво размразяване- чаках го около час... |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 20:40:57 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
че се размразява |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 21 Декември, 2007 - 21:05:04 |
|
|
|
|
|
|
вътрешния тръбен датчик е заминал.Ако знаех стойностите щях да ти помогна но.Предполагам някои от колегите знаят. |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 24 Декември, 2007 - 19:50:32 |
|
|
|
|
|
|
От Еко-клима казаха, че бил 15ком... Пффф май и те не знаят ко внасят... В крайна сметка пратиха 20 ком датчик и сега клиамтика си е наред... |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 25 Декември, 2007 - 18:21:15 |
|
|
|
|
|
|
датчика е 12 клилоома при температура на датчика 20гр другия проблем който съм имал с този модел относно разскрежаването беше недозареден завотски! източваш фреона -ВАКУМ и дозиране с везна.
|
|
Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 24 Януари, 2008 - 10:25:24 |
|
|
|
|
|
|
Климатик OSAKA CH 12 SL - на студено вътрешното тяло не спира да вентилира след като е изключен от ДУ... Чаках го 15 мин. Предполагам тръбният датчик е за смяна. На топло си работи мн добре. Какво ще ме посъветвате? След като го изключих от ДУ нагрях тръбният датчик но нищо не се промени... |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 22 Септември, 2008 - 18:58:23 |
|
|
|
p1
|
|
|
|
fujitsu пише го в книжката - в режим охл. след изкл. от дист. вътрешното тяло продължава да обдухва около 10мин. с цел изсушаване на топлообменника. след това спира сам. _________________________________________________________ търпението е добродетел. почакай го 16мин. |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 23 Септември, 2008 - 21:34:55 |
|
|
|
|
|
|
климатик Osaka CH-17-SL - обезскрежаване
Има ли този клим. датчик за дефрост на външното тяло и ако няма кой от другите датчици командва тази функция и как точно става това,за определено време ли е или има някакъв алгоритъм. Направил съм си термопомпа въздух-вода с него но имам проблем с размразяването /кога да се вкл./изкл./ kuuuuul | Няма датичик дефрост. По време размразява.То се включва веднъж на час. Много проста и стабилна машина. |
|
Всичко записи: 71 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 26 Декември, 2009 - 00:03:19 |
|
|
|
|
|
|
клима осака CH-17-S - външен тръбен датчик
колко ома е външния тръбен датчик на клима осака CH 17 -S, мисля че трябва да е около 10Кома ама не съм сигурен стария го меря при 0* е 750 ома а при 20*- 550 ома -много малко ми се струва -дефтоста му не работи ,по време на работа климата с един сантим сняг ,му изключих датчика от буксата и след 15 секунди се включи дефроста,включвам буксата и след още 15 сек . се включва на топло -за сега съм му сложил едно ключе на четирипътния за да си го размразява ръчно докато му намеря датчик -по принцип не се занимавам с осаки ама приятели -ко да ги праиш condors | Чети кво пише горе |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Януари, 2010 - 18:45:56 |
|
|
|
|
|
|
20 к. тръбен датчик заводско |
|
Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 24 Януари, 2010 - 18:02:54 |
|
|
|
СТОЯН
Постоянен участник От: Бургас
|
|
|
|
клима осака CH-17-S - външен тръбен датчик | -това много ми прилича на CH-17-NS-уточни модела.Двата модела NS и SL нямат нищо общо.
|
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 25 Януари, 2010 - 19:38:07 |
|
|
|
rafich
Нов участник От: Пловдив
|
|
|
|
Климатик Osaka CH-17-S - ел.схема за външно тяло Търся ел. схема на външното тяло.Кондензатора на компресора е гръмнал и са изгоряли кабелите. Схемата, която е на капака е изгоряла. четири кабела са.Клемореда е с пет гнезда но единия е за зануляване/заземяване. _______________________________________________________________ Този е от една фирма в Коматево, външното тяло го свалихме и е в сервиза.
|
|
Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 16 Март, 2010 - 21:56:52 |
|
|
|
|
|
|
колега схемата е стандартна само си подбери коректно кондензаторите компресор и вентилатор |
|
Всичко записи: 14 : Дата на рег-ция: Февр. 2010 : Отправено: 17 Март, 2010 - 06:35:56 |
|
|
|
|
|
|
rafich , колега ти от пловдив ли си че и аз снимах едно тяло така изгоряло. ако е същото е изгорял входа на процесора за дефроста климатика беше в тракия сабрал съм фреона.
|
|
Всичко записи: 113 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 02 Април, 2010 - 19:16:22 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Осака ch 12 sl - светлинният индикатор спря да работи. Може ли да се включи по някакъв начин? Преди това дистанционното беше с паднали батерии. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2010 : Отправено: 02 Юли, 2010 - 21:55:16 |
|
|
|
СТОЯН
|
|
|
|
Натисни бутон LIGHT .Може да помогне. |
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 02 Юли, 2010 - 22:27:58 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря! Съветът помогна. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2010 : Отправено: 02 Юли, 2010 - 23:32:16 |
|
|
|
|
|
|
климатик osaka 17 sl
здравейте . Имам осака 17 служи ми добре но на последък взе да прави номера по принцип температурата която съм му задал е 28 гр. тръгва достига я спира и следващото му включване включва външният вентилатор без компресора и не тръгва да духа топло .Намалих му градусите на27 и работи перфектно включва изключва без грешка. Някои имали мнение за моят проблем сменил съм кондензатора на компресора с нов и пак същото . Съмнява ме че някой темпер. датчик защото когато го оставя на 27 гр. работи включва изключва вдигам температурата на 28 или 29 30 набира си температурата изключва на капака започва да мига първата лампа и след това не се включва да духа или ако се включи се включва външен и после вътрешен вентилатор компресора не се включва . Виках техниците които го поставяха и според тях е процесора . Да ама не ако е процесора няма да работи на по ниски 27 градуси hanegal | Грешките не са ли написани на капачето ? Провери си тръбния датчик на вътрешното тяло или за по сигурно го смени.
|
|
Всичко записи: 64 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 08 Май, 2011 - 13:47:18 |
|
|
|
p1
|
|
|
|
нямаш проблем с датчиците.прегрява ти компресора.варианти:замърсено вътр.тяло , частичен пропуск , износване на компресора и т.н. и т.н.колко е годишен |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 12 Май, 2011 - 20:38:46 |
|
|
|
|
|
|
Да, и аз така мисля, скоро правих един такъв..добавих малко фреон и всичко стана ок. Ако му липсва фреон може да прегрява и затова да прави по-големи паузи, като му зададеш по-ниска температура работи по-малко компресора и не може да прегрее.... |
|
Всичко записи: 71 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 16 Май, 2011 - 10:55:24 |
|
|
|
|
|
|
последно взе да лрави : достига температурата изключва компресора обдухва и не спират и двата вентилатора сменихме тръбния датчик пак същото накрая се ядосах поръчах си нова платка смениха я техниците и всичко се оправи поне за сега |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Май 2011 : Отправено: 21 Май, 2011 - 09:38:06 |
|
|
|
|
|
|
osaka cn 17 sl - не духа топло
Здравейте проблема е че климатика работи известно време спира да размразява и след това почва да не духа топло това го прави и на студено естествено обратното , понякога го прави всеки ден понякога не- решение рестартирам го ту се оправя ту не. yordak |
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Декември, 2016 - 16:17:53 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Здравейте, колеги! Поредната Осака, която не иска да размразява.Без датчик за дефрост е ! Не включва дефрост! Явно размразява за време, но кога се включва и колко време е? Какви трябва да са стойностите на тръбния и въздушният, че по-горе има няколко мнения! До сега е работил 10 години безпроблемно. Иначе климатика си топли много добре, заскрежава равномерно целия изпарител, но само го натрупва все повече! Моля за съвети! _______________________________________________________________________ Сложих му тръбен 20к ома, въздушният го мерех 16к ома. За една нощ натрупал 1см дебелина скреж по целият изпарител и почнал да духа хладно! В постовете на един колега прочетох, че на същият модел климатик процесора не пускал сигнал за дефрост, че почнах да се чудя да не би да е сходен проблема. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 23 Януари, 2018 - 09:32:30 |
|
|
|
СТОЯН
|
|
|
|
Ако са оригиналните трябва да са надписани тръбен 20км въздушен 15км. ________________________________________________________________________ Щом си сменил датчика и не размразява няма оправия.Ако искаш го пробваи трябва да влезе в размразяване след 40-50 мин. работа и температура на изх.въздух да е под 30 гр.Проблема е че или не пада под 30 гр. или пада много плавно.Електрониката буквално се чуди какво да прави и накрая само симулира размразяване но реално такова няма.Това го прави в малки или по топли стаи или след саниране на жилището.Когато стаята е голяма или студена работи по-добре. |
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 23 Януари, 2018 - 21:01:33 |
|
|
|