|
|
|
|
|
|
|
Климатика е монтиран от колеги,гайките на вътрештото тяло не са махнати и са вътре в стената, така че нямам достъп до тях да видя дали няма пропуск там. Налягането при Твън=-1С и Твът=+17С при R410 е около 20 bar. Мисля да го източа и да го заредя по везна, но искам да питам има ли някой колега, който да е мотирал такъв климатик, да ми каже как се държи през зимата, за да знам дали си заслужава или това е поредното тропическо "дърво" от Китай ? |
|
Всичко записи: 99 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 27 Декември, 2007 - 22:08:00 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
това е поредното тропическо "дърво" от Китай |
вярвай ми .китайските модели са жив срам за марката.ако продължават така ще започна да се питам дали от панасоник знаят за този завод в китай |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 27 Декември, 2007 - 23:18:39 |
|
|
|
|
|
|
Тизх? то като гледам тези дървета станаха много.Може и ниската температура да влияе на увеличаването на дърветата... |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 27 Декември, 2007 - 23:19:24 |
|
|
|
|
|
|
simons Дай инфо за твоя климатик. К'о стана, Зареди ли го с везна? Резултат? |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 21:02:38 |
|
|
|
|
|
|
Обясних на клиента ,че мога да направя опит да го презаредя с везна, но тъй като гайките на вътрешното тяло не са махнати, не съм сигурен ако има ефект колко ще продължи и той се отказа-щял да търси тези дето са му го слагали. Сигурно скоро ще ми се обади, защото ме съмнява колегите да дойдат, защото разбрах после ,че е имало някакъв конфликт с тях, но тогава аз ще му откажа-не обичам мнителни тарикати. |
|
Всичко записи: 99 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 21:17:31 |
|
|
|
|
|
|
При такива клиенти вторият път отиваш с друга ценова листа да се усети. |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 21:26:14 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
fujitsu не си прав.поне аз отивам проверявам и казвам на клиента как стоят нещата.той трябва да си прецени.все пак е нормално да потърси тези които са го монтирали да си оправят осталъка евентуално.нали си е платил.това че ме е извикал не го задължава с нищо и мен също.все пак парите са негови а труда мой
|
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 23:08:31 |
|
|
|
Zunin
Нов участник От: Стара Загора
|
|
|
|
Panasonic CU-PW12DKE по мое мнение се държат добре при отопление. От доста монтерани нямам проблеми засега. Но от данните които е написал simons се разбира,че машината не работи добре.Ако има пропуск в системата то първо той трябва да се отстрани и тогава да се зарежда,защото в противен случай цялата работа се обесмисля.Между другото климата чиста ли е и замръзва ли вън? |
|
Всичко записи: 24 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 23:27:12 |
|
|
|
|
|
|
p1 Ясно е, че не съм прав. Но е редно първо да извика тези, които са го монтирали. Няма смисъл в това "горещо" време да губят времето на колегата simons Сори ако съм се показал в друга светлина. Но нямах нищо лошо на предвид. Както и да е, това не решава въпроса с този климатик... |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 00:27:37 |
|
|
|
|
|
|
Между другото климата чиста ли е и замръзва ли вън? | Заледява до половината и"брадясва". Да ви кажа честно никак не ми се занимава, някои колеги ги мързи да вадят оксижен и така им е по -лесно ,стягат гайките, мушкат в стената и след това не ги интересува. А 410 не търпи "лабаво" с тия по-високи налягания. И сега какво излиза- заради техния мързел аз трябва да правя демонтаж и монтаж на вътрешно тяло, което заедно с новото зареждане и транспорта излиза около 200 лева и всичкото това иска хубаво време. До тогава в къщи до парното. |
|
Всичко записи: 99 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 22:25:33 |
|
|
|