|
Колко кома тръбен датчик? |
|
|
|
|
|
|
Климатика не е инвертор. ПО запознатите ако знаят колко кома е тръбният датчик на вътрешнотот тяло, моля да кажат/пишат. Вдига 35 бара налягане със фреон R410A, но трупа мн лед! Съмнявам се в много неща, но главно в този датчик.
Бях заменил този датчикът с нов 10 кома но продължи да трупа лед, Днес го разковавах с чук и секач - 10 см вътре около перката. Времето за размразяване е недостатъчно - засякох 3 мин размразяване през 1 час,при което не изсъхва. Ако датчика е наред какво му е, за да се държи така?
разликата между стария и новия датчик беше от порядъкана 0.2 кома при 25 градуса, но го замених за всеки случай. _____________________________________________________________ Изравних новият тръбен с въздушният с тример, но времето за размразяване е твърде кратко (2мин). Това ме притеснява, защото ще трупа пак лед и трябва да му скоча с чук и секач. |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 29 Декември, 2007 - 23:27:46 |
|
|
|
|
|
|
fujitsu , на платката има ли токов трансформатор ? Някой климатици спират обезскрежаването ако тока на компресора превиши зададения.
ако датчика е добре, дефроста спира или от грешен конфигурационен код , или по ток, или от много ниска температура на датчика
Ако извадиш датчика от леглото му по време на обескрежаване, кво ще стане?
самсунгите обикновенно са с 10 килоомови датчици
|
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 29 Декември, 2007 - 23:34:08 |
|
|
|
|
|
|
Не съм сигурен дали има. Сменях тръбният датчик, но той е вързан за платката, където приема от дистанционното. Та не се рових да видя какво има на платката. Ако има може ли да се разбере дали превишава тока - пише ли го някъде колко трябва да е? Днес колега се оплака, че има 4 такива клими със същият проблем. Не се е занимавал да ги оправя много много, " 'щото нямат външен датчик" каза той и нямали оправия...
дефроста спира или от грешен конфигурационен код | Ако е това има ли начин аз да го въведа без да го пращам на К и К? Има ли начин да се разбере дали е с грешен конфигурационен код? |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 02 Януари, 2008 - 20:11:09 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
fujitsu , премери въздушния и ще разбереш колко е тръбния
Изравних новият тръбен с въздушният с тример |
fujitsu имах предвид да премериш въздушния при темп. около 20гр. и да сложиш такъв а не да изравняваш някакъв
|
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 23:03:09 |
|
|
|
|
|
|
Аз пък слагам 1 ком допълнително на тръбния датчик и си реших проблема Не съм засичал колко време размразява по простата причина че нямам време за това но клиента ми звънна след 3-4 дена супер щастлив да ми каже че климатика му бачкал супер и нямал грам лед това май ми стига но все пак е добре да се знае какво става с тоя код който увеличава дефроста на 4 мин. успех на всички в борбата с клиентите и зимата fujitsu пиши ако има ефект от смяната на кода |
|
Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 20:10:01 |
|
|
|
|
|
|
niki_kolev77 колко време размразява по този начин? засичал ли си?
Звънях в К и К днес и ми обясниха да въведа кода с 9 накрая, той бил за размразяване 4 мин, което пак ми се струва, че няма да е достатъчно. Но ще видим. От К и К поискаха да им се обадя за резултата, пък ако не е удовлетворителен щял да звъни в Кореа ... Конфигурационният код за този модел е 006023-17026C, а аз въведох 006023-170269 Времето ще покаже - предполагам утре |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 22:05:37 |
|
|
|
|
|
|
Щом проблема е бил в кодовете,тогава и други колеги трябваше да знаят според мен.Или не са монтирали този модел. |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 23:00:21 |
|
|
|
|
|
|
evroclima ,а според теб за какво е този конфигурационен код - нали в него са зададени всички режими на работа за конкретния модел климатик
|
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 23:09:44 |
|
|
|
|
|
|
kolyo някои колги са решили проблема с добавяне на 1ком,досега мислех,че накои от нас е монтирал такъв климаик и се е сблъскал с такъв проблем,защото този код не е обявен никъде. По принцип то е ясно че тези цифри са за да управляват режимите на климатика.
AQ12FA(N/X) ___ 086023-17026c 006023-17026c -Europe AQ12FA(N/X)SER 086025-17024C 006025-17024C -Russia по какво се различават като функции тези два кода? кодовете са изкарани от сайта на к&к
А някой да знае през колко време трябва да размразява това нещо. Щото всеки път си прави каквото иска или сам си определя през колко време за размразява.преди си размразявал на всеки час. |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 05 Януари, 2008 - 21:23:04 |
|
|
|
|
|
|
Според мен взима данни от тръбния датчик затова и с добавяне на съпротивление започва да размразява по често |
|
Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 06 Януари, 2008 - 16:40:02 |
|
|
|
|
|
|
това с 9 -ката най-накрая,удължава периода на размразяване над 8мин. а стария код на всеки час, като на всеки час размразяването продължава 2-мин от старта на компресора до спирането. а с 9-ката продълйава 3-мин, но размразява през 80мин. Според вас на кои код да оставя климатика? |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 06 Януари, 2008 - 17:41:57 |
|
|
|
|
|
|
климатик samsung AQ12FA R410
имам климатик samsung aq12far410 когато го монтираха работеше 50 мин. и 5 мин. се размразява. Сега работи 3часа и 5 мин се размразява. Тцелия е покрит с лед. Неможе да се размрази.Вентилатора на ватрешното тяло при превключване на степените няма промяна.Климатика е на 2 месеца.Когато го монтираха ми казаха че се разпрограмират сами от токови удари. Повреден ли е ? stanoev | не е . поливай го с гореща вода и всичко ще е наред |
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Януари, 2008 - 20:25:23 |
|
|
|
|
|
|
Доста си играхме с този климатик. ПОследно въведохме 006029-17026C и първото размразяване беше 9 мин след 1ч и 15 мин работа. Сега след 1ч и 40 мин след първото размразяване още няма лед, само малко заскрежаване. Не разбрах само по какво се ориентира тази машина кога да размрази. Ако е по таймер би трябвало интеревалите през размразяване да са равни?! Или има друг алгоритъм за тази машина... _____________________________________________________ Поправих се за съпротивлението |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 06 Януари, 2008 - 21:00:06 |
|
|
|
|
|
|
След като времето се е увеличило, защо сте вързали и съпротивление ? Нали от този датчик зависи и спирането на външния вентилатор |
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Януари, 2008 - 21:14:19 |
|
|
|
hay
Нов участник
|
|
|
|
Моля, ако някой знае точно как се променя конфигурационния код на SAMSUNG AQ 12 FAN да каже, че и моят не се размразява до край.
Не знам защо, но при мен какъвто и код да задам на Samsung AQ12FAN, времето за размразяване е винаги 2 минути, единствено се променя периодът на размразяване, от какво ли може да е? |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 09 Януари, 2008 - 11:06:34 |
|
|
|
R2D2
Нов участник От: Сливен
|
|
|
|
вече шести самсунг AQ12FA оправям по следния начин : първо трябва да се размрази добре да не остава никакъв лед по него и след това се вкарва следния код 086029-17026с по този начин се увеличава времето на размразяване на 4 мин. |
|
Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 09 Януари, 2008 - 19:15:16 |
|
|
|
|
|
|
R2D2 Това всичко е споменато малко по горе.Разликата е ,че ти въвеждаш по стария код!
hay , значи не въвеждаш както трябва. натисни копчето за пускане два пъти докато остане само едно зелено. |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 11 Януари, 2008 - 18:49:08 |
|
|
|
hay
Нов участник
|
|
|
|
Благодаря ти evroclima, така вече се получи но с кода 086029-17026c размразяването продължава 8 минути, което е твърде много, просто около 3 минути пуши безполезно, ако някой изнамери код за 5 минути размразяване ще стане перфектно |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 13 Януари, 2008 - 13:23:30 |
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
защо просто не сложиш нагреватели и един термостат(prodigy) така ще си решиш всички проблеми бързо и лесно
Нямам снимки в момента, но сигурно до два-три дни ще го правя това упражнение на една Osaka, та ще я снимам и ще кача. Иначе много е просто - дренажни нагреватели слагаш във ваната и намотаваш по топлообменника. Хем не хваща лед,хем подпомагаш хладилния цикъл.
Дренажени нагреватели 1.5м. 75W Дренажени нагреватели 2м. 100W Дренажени нагреватели 3м. 150W Дренажени нагреватели 4м. 200W Дренажени нагреватели 6м. 300W |
|
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 16 Януари, 2008 - 21:35:17 |
|
|
|
|
|
|
климатик SAMSUNG AQ12FAN събира лед
Здравейте на всички, обръщам се към Вас за помощ тъй като се видяхме вече в чудо с този климатик. Имаме го вече от 3 години и до сега е работил добре, но от 10 дни много взе да обледенява, включва се програмата за размразяване но не може въобще да размрази само малко и климатика вместо топло духа доста хладен въздух. Знам, че много хора ще кажат, че климатик SAMSUNG AQ12FAN е много лош избор и аз съм съгласна с това, но това е преди три години го взехме и не ми се иска да го изхвърляме ако може и има начин да се оправи. Повикахме техници прегледаха всичко и казаха че не могат да открият проблема даже сменяха и конфигурационният код за този модел и пак нищо климатика продължава да духа хладен въздух и не се размразява. Моля ако някой е имал подобен проблем нека пише, ще му бъда благодарна. mimoz75 |
Пробвай да го размразиш с топла вода защото един път като е натрупал няма управия .... и така няколко пъти и зимата свършила... petko |
ами сигорно ниама достатачно фреон а ако не е от фреона то тогава става сложно от доста неща можедае turboie |
климатик SAMSUNG AQ12FAN - конфигурационен код
Моля, ако някой има този код нека го напише за климатик SAMSUNG AQ12FAN, понеже техниците пробваха с този 006023-17026c, но нищо не става даже съвсем спира да работи, промениха и кода с 9 и пак нищо, сутринта поне духаше хладък въздух, а сега след въвеждането на кода се включва рядко и съвсем слабо работи. Така че ако някой има този код който наистина върши работа нека го напише моля. mimoz75 |
|
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Декември, 2009 - 15:59:42 |
|
|
|
|
|
|
006025-17024C това трябва да е кода, а за по дълго размразяване с деветка на края вместо "С" |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 15 Декември, 2009 - 20:37:59 |
|
|
|
|
|
|
климатика най-после се оправи, но наистина, че тези сплит системи не са въобще за отопление при най-малкото застудяване и замръзва. Кода за по-дълго размразяване е 006025-17026c с 9 накрая, за която информация благодаря на fujitsu.
|
|
Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 16 Декември, 2009 - 08:19:36 |
|
|
|
|
|
|
Здравеите, да не отварям нова тема Самсунг AQ12FC-ON/OF замръзва и след това не може да си махне леда при дефрост защото циклите на дефроста са много на рядко при зададени 22* , няма проблем когато е на 30* . До колкото зная тои си следи колко е работил компресора и разликата между стайната температура и издухваната от климатика итам по някаква си зависимост от тези неща влиза в дефрост,та имали начин да го накарам да влиза по често в дефрост и от там да не се допуска натрупването на много лед , която после не успява да размрази? |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Авг. 2009 : Отправено: 17 Декември, 2009 - 17:41:21 |
|
|
|
malin
Редовен участник От: Враца
|
|
|
|
Здравейте,видях че оправяте разскрежаването на 12ките,пуснете някой работещ код за AQ18FAN.от седмица не го виждам от лед,много пухкав е станал но, не топли.
Благодаря предварително. |
|
Всичко записи: 143 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 20 Декември, 2009 - 15:37:10 |
|
|
|
|
|
|
Ако може дайте код за по-дълго размразяване на Samsung AQ12FCN. И при него ли деветата цифра означава минутите за размразяване. 025024-171360 |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 18 Ноември, 2010 - 22:52:19 |
|
|
|