|
при достигане на температурата включва през 1-2 мин. |
|
|
|
Yuri
Нов участник От: Пловдив
|
|
|
|
Здравейте имам проблем с климатика - странна сглобка външно тяло KFR35- 12ka и вътрешно Galanz AUS-09HR53CS2 _ 9-ka с R22. Климатика си топли нормално , но при достигане на зададената температурата започва много на често да включва и изключва. Около 30 сек. върти бавно турбината на вътрешното тяло , след това увеличава оборотите и започва да духа топло около 1-2 мин , после спира турбината , след няколко секунди вентила отваря и климатика изсъсква /може би изравнява наляганията/ , почива 1-2 мин и пак същото се повтаря. Къде е проблема? _____________________________________________________________________ на 220волта е, климатика е втора употреба поне външното тяло , вътрешното беше чисто ново от кашона. без токов трансформатор е примерно в стаята е 17 градуса ...пускам го и му задавам 29 ..климатика си работи нормално , като понякога обезскрежава за 10 мин. покачва температурата на 24 и му намалям градусите докато изключи и после започва да повтаря този цикъл включено изключено през 2-3 мин като температурата се запазва.Стаята е малка спалня 12-13 квадрата.
Датчика на температурата е на 3-4 см над питата и лежи в едно пластмасово легло- така е фабрично. _______________________________________________________________________ нищо не е барано по платката---- като го донесоха и монтираха беше външно 12ка и вътрешното пак беше Galanz 12-ка но като го напълниха и пуснаха не тръгна ...изписа се на дисплея F9 грешка във датчика на външното тяло(оказа се повредена платка на вътрешното тяло).след това донесоха една 9-ка Galanz вътрешно тяло и с него всичко си тръгна(наложи се да се намали Фи-то на тръбите) лятото охлаждаше като другия ми климатик ETA, но сега не топли като нега а на външен вид и дистанционното и вътрешното тяло са 1 към 1. Мисля че не сработва защита , защото докато достигне зададената температура си работи нормално. ____________________________________________________________________ климатика е в спалнята с размери 3.50 на 4 метра .Поставен е на дългата стена перпендикулярно до прозореца /прозореца е на късата стена / от него на 70 см. Не съм специалист по климатична техника ,но ми е интересно къде е проблема пък и съм завършил електронна техника и микроелектроника , е това сега ми е хоби но ме чопли от вътре . Иначе ми е най-лесно да се обадя в сервиза ..климатика има 2 години гаранция , но като дойдат ще кажат нали си топли , така си работи . |
|
Всичко записи: 38 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 30 Декември, 2007 - 09:34:19 |
|
|
|
|
|
|
пробва ли да го стоплиш ? Може да изключва от ниска температура.
Сигурен ли си че няма токов трансформатор ? Щото ако платката е за е 9-ка , а компресора 12-ка няма начин да не сработи защитата
Или прегрява датчика на тръбата |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Декември, 2007 - 10:09:05 |
|
|
|
Yuri
|
|
|
|
Външното тяло е на много криво място ..на 14-я етаж и защо да пробвам да го стопля датчика на външното тяло ? Нали написах , че докато достигне зададената температура си работи нормално климатика , не трупа скреж , обезскрежава нормално, иначе щеше да го прави още от начало.
А и ако прегрява датчика на тръбата проблема ще е и докато достигне зададената температура.
|
|
Всичко записи: 38 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 30 Декември, 2007 - 10:12:42 |
|
|
|
|
|
|
Yuri, щом изключва, значи отчита че някой от сензорите е извън зададените стойности.А те са : датчик за температура датчик на питата датчик на външното тяло(ако го има) датчик на Хол(турбина) токов трансформатор(ако го има)
Друго май няма |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Декември, 2007 - 10:21:58 |
|
|
|
Yuri
|
|
|
|
Kolyo нещо май не съм обяснил както трябва проблема ....климатика не изключва по време на работа, а при достигане на зададената температура , т.е като достигне зададената температура и започва през 2-3 мин да включва и да изключва като по някое време пак си обезскрежава и така си поддържа зададената температура.Мисля си че температурния толеранс на датчика за вътрешната температура е много малък . Докато при другия ми климатик при достигане на зададената температура климатика изключва и включва примерно след 15-мин при понижаване на температурата с 2 градуса примерно. |
|
Всичко записи: 38 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 30 Декември, 2007 - 20:40:59 |
|
|
|
|
|
|
т.е като достигне зададената температура и започва през 2-3 мин да включва и да изключва като по някое време пак си обезскрежава и така си поддържа зададената температура. |
Да не би в близост до и пред климатика да има нещо , което пречи на посоката на въздуха /секция , гардероб, шкаф/ или нещо друго. Тогава той бързо ще изключва, защото топлия въздух , който излиза от климатика се връща не охладен и датчика отчита , че е достигнал температурата и изключва климатика. |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 30 Декември, 2007 - 20:54:49 |
|
|
|
Yuri
|
|
|
|
Не , пред климатика няма нищо , ако някои от сензорите е повреден тогава защо не ми индицира грешка? Пак повтарям , климатика си работи перфектно , но при достигане на зададената температурата не почива хич , и да включи примерно при понижаване на температурата с 2-3 градуса ,а влкючва след 2-3 мин , пак топли малко пак изключва, 2-3 мин почива и пак така. |
|
Всичко записи: 38 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 30 Декември, 2007 - 21:07:22 |
|
|
|
|
|
|
Хубаво де , извади датчика за температура навън и пак пробвай |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Декември, 2007 - 21:09:55 |
|
|
|
Yuri
|
|
|
|
Сега го пуснах климатика и го наблюдавам как работи .Погледнах датчика - между него и питата има пластмасова преграда, датчика се намира на 2-3 см от горния капак на климатика Направих следния опит зададох на климатика 26 градуса , в стаята беше 20...хванах датчика с пръсти и го стиках силно ...клапата на климатика беше на swing ...изцъка едно реле и климатика започна да духа студено ...след малко клапата застана надолу и след още малко изключи перката на турбината, след още малко изцъка пак някакво реле и климатика изсъска...сссссссссс държах докато ми умаля ръката но не се включи , пуснах датчика и веднага се включи . |
|
Всичко записи: 38 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 30 Декември, 2007 - 22:00:49 |
|
|
|
doctor
Нов участник От: Бургас
|
|
|
|
да не са разменени външен вентилатор и бобина |
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 30 Декември, 2007 - 22:20:24 |
|
|
|
Yuri
|
|
|
|
Не, не са разменени кабелите иначе нямаше да работи цяло лято на студено, на другия ми климатик ЕТА с R407 пак го има това изсъскване но се чува съвсем слабо като се заслуша човек. Снощи пробвах и друго ... намалих вентилатора на LOW и след като изключи , включи отново след 15 мин. След като изключи компресора турбината продължава да работи и да охлажда питата на вътрешното тяло и като я охлади напълно тогава спира и ме съмнява че при това охлаждане охлажда и датчика и затова включва толкова на често.
Разглобих климатика , преместих датчика за температура отстрани но проблема си остава .....при достигане на зададената температура включва отново след 5 мин. а в стаята температурата е паднала с 0,2-0,4 градуса. колко килоома трябва да е този датчик ? |
|
Всичко записи: 38 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 31 Декември, 2007 - 13:36:49 |
|
|
|
|
|
|
Yuri, щом климатика изключва на зададената температура значи датчика е добре. Отдалечи го още от климатика
Стаята да не е на последния етаж ?
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 31 Декември, 2007 - 14:30:36 |
|
|
|
Yuri
|
|
|
|
току що го сглобих направих следното ...извадих датчика и го поставих върху климатика на капака над платката за управление до него сложих 1 цифров термометър и нагласих климатика на 22 градуса ....на 22,5С изключи на 22,2 включи ...бяха изминали 4-5 мин. Друго което забелязах ...докато го сглобявах го изключих от щепсела , сега е включен в контакта , клапата е отворена но още не е тръгнал а вече е 21 градуса в стаята на 40 см от пода( изминаха 10 мин ) .Сега го включих да работи като му зададох 25 градуса на 22 не тръгна.
щом климатика изключва на зададената температура значи датчика е добре. | - датчика е добре че изключва на зададената температура ама защо толкова бързо включва пак ? Той климатика и така си топли но мисля ,че това не е нормалния му режим на работа и ме е страх да не се прецака компресора. |
|
Всичко записи: 38 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 31 Декември, 2007 - 15:22:19 |
|
|
|
nov
Участник От: Брезово
|
|
|
|
Махни датчика. Замери му стойностите при температура 20гр. и на мястото на датчика постави резистор с измерената стойност. Включи климатика да работи на по висока температура и от ДУ сваляй градусите докато изключи. След като изключи чакай да видиш дали ще включи,ако ти включи с резистор с постоянни параметри търси по платката,ако не включи сменяй датчика. |
|
Всичко записи: 63 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 31 Декември, 2007 - 17:09:46 |
|
|
|
Yuri
|
|
|
|
ЗАКРИВАМ ТЕМАТА !!! Здравейте на всички , оказа се че на климатика нищо му няма - просто така си е направен да работи .....като достигне зададената температура изключва и след 4-5 мин. отново включва за 4-5 мин. Проверих го на същата марка климатик GALANZ, с друго вътрешно тяло с дисплей.
|
|
Всичко записи: 38 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 20:53:28 |
|
|
|