|
|
|
|
|
|
|
За много години колеги Сега за проблема с тази Мидея Тръгва на топло при външна темп -4 градуса в стаята 9-10 гр ,температура на изходящия въздух 35-38 градуса Вдига около 19 бара На студено вдига около 5 бара След като заработи през две три минути светва червения свтодиод за дефрос и спира вентилатора на вътр. тяло Отвън продължава да държи налягане от 19 бара и не спира вентилатора на външно тяло Има и аномалия с клапата на вътрешно тяло когато направи индикацията за дефрос я завърта на средно положение(хоризонтално на пода) и след спиране на този псевдо цикъл не се връща там където е била Приемам идеи за ремонта и Ви благодаря предварително ____________________________________________________________________ Нагревателя е изключен 10 градуса в стаята 38 изходящи когато работи Фреон проверен По това което знам имали повече от 20 градуса разлика в температурата между входящ и изходяш въздух машината трябва да работи и то добре Проблема е за индикирането на дефроста и спирането на вентилатор на вътрешно тяло ___________________________________________________________________ Стаята е не повече от 25 куб метра Офис със 4 бр компютри и монитори + 4 човека постоянно Няма външни врати влиза се рядко през друго помещение това е коол център на кредитна институция Днес след обяда когато отидохме работеше и духалка Утре сутринта ще ги накарам да пуснат духалката и нагревателя на вътрешното тяло и ще разбера до ранния следобяд дали след като се качи температурата в помещението ще има някакво развитие От датчиците не сме мерили само този на външното тяло (мисля че трябва да има защото после се сетих че ходи двоика тънък кабел до него ) Независимо че съм противник на безразборното писане на памети тук няма ли да помогне |
|
Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 02 Януари, 2008 - 19:47:45 |
|
|
|
|
|
|
турбината тръгва, засмуква студен въздух, датчика отчита ниска температура на питата и турбината спира това ще се повтаря докато температурата в помещението не се нормализира всъщност много добре са го измислили - турбината поддържа постоянно(високо) налягане в системата така е и в хладилните инсталации - вътрешните вентилатори спират при висока температура и поддържат постоянно налягане в системата
Клапата стои в хоризонтално положение за да върти топлия въздух само в горната част на помещението и да вдигне по бързо температура.
дъмповете на MIDEA са номерирани - лепенка на чипа с три цифри
|
|
Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Януари, 2008 - 21:25:24 |
|
|
|
|
|
|
Навън няма датчик! Този кабел е за нагревателя на компресора!
На какъв режим го пускаш на Auto или Heat ?
Включи му и вътр. нагревател! |
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 02 Януари, 2008 - 21:59:31 |
|
|
|
|
|
|
На хеат на ауто не съм пробвал за кабела се съгласих допреди малко гледах схемата не е отбелязан Схемата която имам на платка вътрешно тяло е страшно нечетлива ако някой има по четлива може дая прати
И със нагревател и без него работи по един и същи начин + печка духалка да му помага У дома има същия модел и снощи беше 12 градуса в стаята тръгна без проблем при 34 гр. тем. на изхода при включен нагревател качва още 10 градуса.Явно ще се сменя платка |
|
Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 20:05:39 |
|
|
|
|
|
|
Тръбния датчик спира турбината защото питата изтива под 40градуса. Трябва да го оставите да работи поне 15минути с пуснат нагревател за да вдигне тепературата. От този модел съм сложил тази есен към 60 бр и никви проблеми.Платка за тия обяснения няма да ти пратят от магнума. |
|
|
|
|
nov
Участник От: Брезово
|
|
|
|
Да не би стаята да е 25кв.метра по три метра височина си е 75 кубика и климатика да идва малък. А защо прави така колегите са ти обяснили/няма нужната температура на кондензация/ |
|
Всичко записи: 63 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 20:46:27 |
|
|
|
|
|
|
airclima и nov Прочетете какво съм написал приемам сериозни съвети(на професионално ниво) а не размисли и страсти Стаята сие 25 КУБИЧЕСКИ МЕТРА.Направил съм замервания и тестове Не очаквам да ми пратят платка от магнум просто ще отида до тях утре или в понеделник все пак съм на 20 мин път с кола от тях |
|
Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 21:01:41 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 21:06:34 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
fishev а какъв е варианта климатика да е изпуснал и да е загубил хладилна мощност
турбината тръгва, засмуква студен въздух, датчика отчита ниска температура на питата и турбината спира |
как?ако е преточен и зареден с кантара тогава е проверен.има вероятност и четирипътния да поддава.пробваи да затоплиш тръбния датчик изкуствено или сложи на негово място съпротивление около2-3Ком и виж дали пак ще спира вентилатора.със съпротивл. ще излъжеш електрониката че вътр.тяло е затоплено |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 22:28:26 |
|
|
|
|
|
|
Хвани с ръка там, където е тръбният датчик и виж дали наистина изстива тръбата, че да спира турбината и да светва дефрост.
|
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 22:56:20 |
|
|
|
Zunin
Нов участник От: Стара Загора
|
|
|
|
Колега,платката е последното нещо към което трябва да се насочиш. Ако тя по някакъв начин спира само турбината,то налягянето вън ще се повиши и няма да стои на 19 бара(пробвай като извадиш датчика от тръбата и гледай какво ше покаже манометъра).Ако не ти се включва вътрш.нагревател то тогава може и да прегледаш платката,но мисля че проблема ти е в хладилната част 1.Фреон 2.ниска темп.в помещението 3.4-тен вентил 4.чек вентил |
|
Всичко записи: 24 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 23:15:12 |
|
|
|
|
|
|
Давам доклад отидох днес пуснах го не показа дефекта наистина като извадя датчика и го охладя малко светва дефрост със моите си смптоми Друго което направих беше да прещракам няколко пъти четири пътния вентил на топло (някъде съм чел че не било добре за машината но затова Вие ще кажете ) Накрая източих и пак презаредих по везна 900грама + 50 за маркучитеТръгна без проблеми но си държи пак 19 бара Оставих го така със включен и вътрешни нагревател да работи до понеделник Признавам че деиствително не излезе платка Искам да Ви и попитам има ли вариант да не вдига повече налягане ако компресора има проблем или е от тези РЕЧИ(за които Р1 писа ) да не работи както трябва С уважение Сашо Фишев |
|
Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 20:33:05 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
fishev вероятност да не вдига налягане от комп. винаги има ама РЕЧИтата или работят или не работят.поне засега
|
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 21:35:52 |
|
|
|
|
|
|
тези барове с тази изходяща температура не са ли нормални.според мен климатика си работи нормално,като се има предвид че някои инвертори работят на тези барове! |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 21:44:04 |
|
|
|