Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Osaka CH-18-LBPE - не ­ размразява

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Stud

Нов участник
От: Русе

Закупих климатика / инверторен / преди 2 месеца, при -1,-2 градуса размразява и през няколко часа и работи нормално, но от 2-3 дни изобщо не е размразявал.
Това се отразява и на температурата в стаята, духа леко топло / почти хладно / и значително се товари / индикатора за натоварване на компресора е постоянно на 5 черти / което не е нормално- обикновено е 2 или 3 черти.
Индикатора на външната температура показва -11-15 градуса при положение, че навън е -2,-3.
Посъветвах се със "специалисти" и те ми казаха при изключено положение да го разтопя с топла вода, така и направих, но от тогава минаха 20 часа и изобщо не е размразявал.
Възможно ли е външният датчик да се е прецакал или е от количеството на фреона.Ще съм благодарен ако дадете съвет.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 23:05:18
kolyo

Админ

Като го поливаш с гореща вода, оставяш ли да се оттече водата ?

И къде са тези -2 градуса :

att-477d51ac3c782ruse.gif

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 23:20:44
Zunin

Нов участник
От: Стара Загора

Я пробвай да му отдалечиш външния въздушен датчик на около 2 см.от питата и пиши какво става.

Всичко записи: 24 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 23:37:47
vaioo

Редовен участник
От: София

Климатик Osaka CH-18-LBPE - не ­ размразява
osaka(eco clima) ch-18-lbpe е климатика,инвертор,
проблема е че не размразява и питата след известно време става буца лед,не му е малко фреона(като го размразих и пуснах премерих 34 бара налягане и 56 изходна температура)
някои да даде някаква идея????

въобще не обръща да размразява,а датчика не съм го гледал още, и ако знае някои колко к.ома е да го провера???

Всичко записи: 174 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 05 Януари, 2008 - 19:04:29
todorakisa

Нов участник

Климатик OSAKA CH-18-LBPE - налягане?
здравейте колеги имам една осака CH 18 LBPE модел какво трабва да и бъде работното налягане?
pam-bog
osaka 18-LBPE
Работно налягане :
на охлаждане около 6,5-7 бара
на отопление около 34-36 бара

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 06 Февруари, 2009 - 20:53:33
laus

Нов участник

здравейте, и аз си купих osaka ch-18 lbpe и при мен е същия проблем, не отоплява добре и понякога духа леко хладен въздух, обаждах се на сервиза идваха и ми изкочиха с версията,че уж като направил повече от необходимата температура и почвал да върти ваздуха в стаята да го разпръсквал навсякаде уж ,но на мен не ми се вярва това,
и при мен работи на 4-5 чертички натоварване на компресора, но най-лошото е че го оставям постоянно на 25 градуса и ми направи сметка само за климатика около 120 лева
ако някои има представа какво му е нека даде съвет, за които предварително благодаря , а ми писна все да се обаждам на техниците

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 11 Февруари, 2009 - 23:07:32
аб

Редовен участник
От: Варна

на времето имаше такъв проблем с цяла партида инверторни 12 ки
шефа беше '' болен '' пробваше се какво ли не
накрая- еврика. всичко бе решено с удалжаване на датчика на външното тяло които стоеше в началото на топлообменника близо до компресора и преместването му в противоположния краи.
и до сега машините работят много добре а са на по 4-5 години
та не знам с осаките каква е работата ако дтчика е в началото може да се пробва тоя вариант

Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 12 Февруари, 2009 - 09:22:39
laus

Нов участник

а кам кого мога да се обърна във Варна да ми премести този външен датчик, срещу заплащане разбира се, защото незнайно как ми изчезна гаранцията на климатика

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 15 Февруари, 2009 - 22:52:59
kolyo

Админ

Към фирменния сервиз

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Февруари, 2009 - 23:08:01
михо

Нов участник
От: варна

климатик osaka ch-18-lbpe ­ inverter - външното тяло работи около 10 секунди
Здравейте при включване на климатика външното тяло тръгва работи около 5,6 секунди и спира
на малката платка с ipm диода мига 3 пъти след известно време продължава само мигане 1 Hz пак прави опит да тръгне и нещата се повтарят,
вътрешно тяло не индикира никаква грешка.
моля насока какъв може да е проблема, датчиците са в норми при външна т около 30гр. 4.2к 4.4к 46к. ако има някой грешките за модела ще сам благодарен да ги сподели и да сподели опит с осака инвертор, дизайна е като на климатик HAISENS.
комресора и вентилатора работят.
staiko donchev
Здравей, Датчика, който е 46К май си е заминал. Той обикновено е около 300К.
Закачи му (за проба!) последователно съпротивление 250-300к и виж дали има промяна в поведението на климатика.
Успех!

Всичко записи: 45 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 11 Юли, 2011 - 21:23:26
staiko donchev

Редовен участник
От: Пловдив
благодаря за бързия отговор за сега няма да правя нищо клиента се обади че е решил да заработи, а 300к не сам срещал по магазините предложение за пловдив къде да търся.

Всичко записи: 113 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 12 Юли, 2011 - 09:29:01
todor botev

Редовен участник

Климатик OSAKA CH-18-LBPE ­ инвертор - самоизключва се
Климатика си работи перфектно само че като си реши се самоизключва и след това не включва дори и след изключване от контакта но като престои около15-20 часа си тръгва и може да си работи няколко дни и така пак самоизключване и великото чакане.
Някои ако е срещал подобен проблем ще се радвам ако помага.

какъв може да е проблема на сервизния бутон ,
колко килоома трябва да е тръбния датчик във вътрешното тяло
Благодаря предварително

Всичко записи: 160 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 13 Юни, 2012 - 23:17:12
jik_tak

Нов участник

климатик osaka CH-18-LBPE - сервизна информация
Здравейте.Въпросния климатик след включване индикатора за мощност на вътрешния дисплей стига до 2-рата си чертичка и спира.Не успях да отворя снощи климатика че беше вече, но на пипане установих че компресора не стартира а само вентилатора на външното тяло и след 2-3 сек. спира.Пуснах го ръчно, но същата работа.Така е на всички режими.Някой може ли да ми помогне със сервизна информация за този модел че нищо не намерих в интернет, а довечера ще го разглобявам.

Здравейте.Отворих въпросния климатик.От трите диода за диагностика мигаха първия и третия (не погледнах означенията им на платката).На малката платка диода мигаше 4 пъти и пауза.На капака нямаше таблица с грешки и затова почнах да проверявам на ред всичко.
Оказа се нагорели кабели на компресора под капачката.
Понеже аз не можах да намеря никаква сервизна информация за този модел споделям това дано съм полезен на някого.

Всичко записи: 33 : Дата на рег-ция: Апр. 2010 : Отправено: 14 Октомври, 2013 - 12:39:19
krasym

Нов участник

todor botev, оправи ли се проблема с твоя климатик : " не включва дори и след изключване от контакта но като престои около 15-20 часа си тръгва и може да си работи няколко дни и така " .... Същия номер прави и моя.
Отворих го и при включване светват три светодиода на платката.... започва да работи компресора ..... и след 4-5 секунди спира .... изгасва средния светодиод и остават да мигат първия и третия диоди.
Ако си решил проблема, моля да ми помогнеш !

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 22 Ноември, 2013 - 14:57:24
kolyo

Админ

Климатик Osaka CH-18-LBPE - Не включва турбината на отопление
Здравейте, На топло климатика стартира компресора външен вентилатор, четирипътния си работи, вдига налягане,
загрява питата вътре, но не включва турбината.На студено и на вентилация работи. В един момент тока стига 8А, налягането над 37бара и изключва.
Датчиците са в норма-по 5к и 47к.На платката Power control board първоначално мигат led 1,2 и 3, след това led 1 изгасва и като спре мигат led 2 и 3.
Вместо външна температура показва - - Моля за насоки
anatoli lisi4kov

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Октомври, 2015 - 16:18:26
Стефан Стефанов

Нов участник

михо Здравей, оправи ли се проблема като смени датчика? Аз имам същия климатик със същия проблем.
Поздрави

Здравейте колеги, мога ли да помоля ако някой знае грешките на климатици ОСАКА според миганията на диода на външното тяло да помогне, че съм в безизходица. Компресора тръгва работи 10 секунди и спира след това един диод на външна платка започва да мига 3 пъти.
На дистанционното не избива никаква грешка?
Благодаря предварително

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2015 : Отправено: 12 Ноември, 2015 - 13:28:23
Pawel

Постоянен участник
От: София

Osaka CH-18-LBPE инвертор тръгват за около 2-3сек. и спира
Здравейте имам климатик Osaka CH-18-LBPE инвертор.Проблема при отопление и охлаждане е следния ,включвам го и на дисплея показва нормални стойности на външна и вътрешна температура,вентилатора на вътрешното тяло тръгва,компресора и вентилатора на външното също тръгват за около 2-3 сек.при това положение дисплея показва две черти за мощност и после изгасват,като вътрешното тяло остава да работи, после следва пауза около 3 минути и външното пак се включва и това се повтаря отначало.
След смяна на IPM с нов за проба няма промяна.
След смяна на тръбен датчик на вътрешното тяло тръгна незнайно как за 2 месеца през което време на няколко пъти направи горе описания проблем и сега пак същата история.
Явно проблема е непостоянен,и е в платките но къде ? В момента са сменени и двата датчика на вътрешното тяло но без промяна.
Не открих подобен проблем затова ви пиша ,с надежда дами помогнете. Предварително ви благодаря.
Pasat
Провери си клемите на компресора под капачката дали не са нагорели!

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 08 Април, 2020 - 00:01:12
todor botev

Редовен участник

Климатик Osaka CH-18-LBPE компресора и вентилатора тръгват за около 5 секс.и спира вътре не отчита никаква грешка а на външната платка има три диода и могат led 1 и led 3 а на IPM-a има един диод който мига 3 пъти за около минута после мига постоянно.Някой сблъсквал ли се е с този проблем,към IPM- ли да се насоча не знам .Или някой ако има таблица с грешките.

Всичко записи: 160 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 23 Януари, 2021 - 18:30:09
magnumreality

Нов участник

Какво се случи с този проблем че работи за 5 секунди и изключва че при мен е същото.
компресора си е наред премерих го
има един кондензатор 2200мф и смятам че той е виновен
проблема е че немога да го намеря а и 2200 ми се струва страшно много
има поляритет и незнам с какво мога да го сменя
или да навържа няколко за да докарам капацитета
някой мнение какво да правя че много взе да ме дразни пък не ми се хвърля

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2021 : Отправено: 31 Юли, 2021 - 15:54:20
teoklima

Нов участник

Климатик Osaka CH-18-LBPE - схема
Здравейте,търся схема на връзките на външно тяло на Осака CH-18-LBPE ? Пипано е от "професионалисти" и всичко е разкачено.
Благодаря предварително
на капака няма ли схема ?
нямал капак.

Ще помоля,някой да публикува поне снимка на която да личат цветовете на кабелите обхващайки и трите платки.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Март 2022 : Отправено: 15 Юни, 2022 - 09:12:47
kolyo

Админ

Климатик OSAKA CH-18LBPE - мигат led 1 и led 3
Здравейте, някой може ли да каже каква може да е грешката на въпросния климатик. Проблема на климатика е че при стартиране външния вентилатор тръгва след малко тръгва и компресора за около 5 секунди и всичко спира.
На дисплея на вътрешното тяло не изписва никаква грешка, а във външното тяло на основната платка мигат постоянно led 1 и led 3 а на платката с IPM-a мига 3-пъти.
todor botev
задрал компресор или IPM

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Ноември, 2022 - 20:41:05

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Osaka CH-18-LBPE - не ­ размразява [Страници (1)]