|
|
|
|
penev
Нов участник От: Димитровград
|
|
|
|
Здравейте!Донесоха ми платка за ремонт от вьншното тяло.Незнам докаде са пораженията, но видимо има изгорели елементи около входа на датчика на околна температура,и упавлението на четирипьтния вентил.Молбата ми е ако някой може да ми помогне сьс схема или сервизна инструкция. Благодаря предварително!
Изгоряли от страна елементи са ?16,D18,ZD4.От страна спойки около букса CN-HOT ,smd елементи семистор/предполагам управляващ вентила/и няколко сьпротивления или кондензатори /няма останки от тях освен изводите, маркировка на платката няма/. Освен тях сьс сигурност има още . Могя пратя снимки но са над 3 MB. |
|
Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 10:48:08 |
|
|
|
|
|
|
Що не я хвърлиш - тези елементи са захранването на IPM-а , по добре да си купят нова платка Или нов климатик
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 14:38:56 |
|
|
|
penev
Нов участник От: Димитровград
|
|
|
|
Благодаря за вниманието и за сьветите kolyo ! Захванах с платката защото е на познат,и затова че изпитах известни надежди , като ми казаха че грьмнала при разлеждане на климатика с вода/платката е била суха/. За избора нова платка или нов климатик избора е на познатия. Като се има превид новата платка , и като чета в форума за "труповете" от panasonic , явно ще е нов климатик! На каква ориентировачна цена може да се намери вьпросната платка,за да си прецени. |
|
Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 16:03:26 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
penev за едно импулсно захр. искат 120лв.за външната направо ми е бедна фантазията колко ще искат.а аз имам богата фантазия.послушай колыо.по добре нов ама да не е панасоник
|
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 04 Януари, 2008 - 22:14:46 |
|
|
|