|
|
|
|
|
|
|
климатик samsung sh-12BPH er12 работи около 20-30 мин и дава тази грешка някой знае ли каква е тя ? |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 06 Януари, 2008 - 10:56:34 |
|
|
|
|
|
|
Compressor protection error Er12 - Abnormal increase of OLP temperature
отвори външното тяло - там има три лампички, а на капака са кодовете |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Януари, 2008 - 11:38:05 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Май, 2009 - 16:22:50 |
|
|
|
|
|
|
След като се разбра какво значи грешката EA01, започна отстраняване на проблема.... Всичко каквото можеше да се смени и беше евентуален проблем се смени, но проблема остава...Някой да се е сблъсквал с такова нещо? И от къде може да се намери нова платка или втора ръка работеща за този модел? ____________________________________________________________________ Компресора е здрав на 100%....учудващо за самсунг |
|
Всичко записи: 196 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 03 Юни, 2009 - 14:32:03 |
|
|
|
clima
Участник От: Благоевград
|
|
|
|
Климатик SAMSUNG SH12BPH грешка Er 15
Преди от време на време спираше да работи през 20-30 минути след което сега не мога да го пусна да работи въобще Изписва ми на дисплея Еr и след това 15 - предполагам е ерор 15 Та сега не мога да открия никаде писано за този климатик и евентуално публикувана таблица с грешките Идваха няколко пъти от КиК но така и си мина гаранцията и сега спонсорираме яко EVN с масленото радиаторче Замерих тръбния датчик и на въздуха на вътрешното тяло и установих че са различни като стойности Тръбния е 35кОм, а на въздуха 11кОм при 23-24 градуса Пападнах на няколко поста в които се пише че по-принцип трябва да са с еднакви стойности, така ли е наистена??? Дайте някакво предположение как да разтълкувам грешката mladfen | прегрява ти ИПМ модула,било то от външен вентилатор или самия модул е дефектирал. |
|
Всичко записи: 87 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 21 Декември, 2009 - 20:55:47 |
|
|
|
|
|
|
климатик SAMSUNG SH12BPN Проблема е че няма никакви признаци на живот нито от дистанционното нито от сервизния бутон не се включва. може ли да е от трафа който намаля на 12 волта.
Има изгорял бушон преди импулсното и дросела на L101 който никъде не мога да го открия в Пловдив, след като замених бушона и на мястото на дросела сложих мост при захранване на платката през пробна лампа лампата свети но платката никакви признаци. _____________________________________________________________________ чипа е здрав оказа се че кондензатор 6.8mf. дава чисто късо. След като заработи платката на вътрешното тяло я монтирах на климатика след като го включа вътрешното тръгва и като трябва да тръгне външното изписва Е301 а на външното тяло свети червения диод някой може ли да каже какво значи тази грешка.
По схемата с кодовете за грешки на външното тяло излиза COMMUNICATION NG а по таблиците които намирам в интернет излиза Abnormal Serial Communication но за тази грешка Е301 нищо не намирам.
Никой ли не може да помогне, да не би да трябва някакъв код да се въвежда като е ремонтирана вътрешната платка. |
|
Всичко записи: 160 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 13 Май, 2013 - 21:15:05 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Май, 2013 - 22:57:42 |
|
|
|
|
|
|
за Оптроните във външната пплатка ли става въпрос ? |
|
Всичко записи: 160 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 04 Юни, 2013 - 06:22:07 |
|
|
|
|
|
|
Current sensor error Сменяш IPM-а или климатика |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Октомври, 2013 - 20:55:09 |
|
|
|
|
|
|
Виж какво пише в точка 6-3-9 (J) Check of operation current abnormal increase mode от Service manual на климатика.Както и в следващите две. |
|
Всичко записи: 64 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 09 Октомври, 2013 - 13:38:00 |
|
|
|
|
|
|
честно казано климатика тръгна (оправих го), но така и не разбрах за колко време. След като толкова много четох и колкото повече чета, толкова по разбирам че нищо не разбирам от климатици. Та нека да обесня малко по подробно за проблема си. Вътрешното тяло на климатика ми дава Er 01 което е грешка която показва че вътрешното тяло не комуникира с външното, след което погледнах и видях че във външното тяло влиза само един захранващ кабел и с него се захранва външното тяло, като по този кабел също си комуникират. Външното тяло се включва при пускане на климатика и след няколко секунди се изключва. Понеже не знам компонентите на климатика, извадих първо платката на външното тяло, на нея видях един процесор който не знам за какво служи но беше силно окислен и корозирал. Презапоих го поне 10-тина , преди това се опитах със спирт да го почистя колкото мога.След великото презапояване отново процесора лъщеше и краката, спойките и пистите бяха хубави. Преди презапояването , външното тяло даваше гешка CT sensor след запояването вече грешката е друга, за мик ми мина през главата че си е отишъл процесора, но едната букса към климатика ми се стори много хлабава и с пинсетата я натиснах, понатегнах я малко и климатика тръгна. Вече е пускан 4-5 пати и има около 8 работни часа. Работи но на външното тяло отново светодиотчетата мигат за грешка в CT sensor, и външното тяло ми се струва малко шумничко. Дайте ми съвет какво да правя, и дали тялото си записва дадена грешка до появата на нова, и ако всичко е наред как трябва да светят тези светодиотчета в червено зелено и оранжево Благодаря предварително |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2013 : Отправено: 09 Октомври, 2013 - 20:21:55 |
|
|
|
|
|
|
климатик SAMSUNG SH 12BPH - грешка Er16
на вътрешния дисплей излиза грешка Er 16.никъде не намерих информация за тази грешка.на външно има грешка комуникация NG.това има ли връзка с първата или е нещо друго,или какво означава.има фреон в системата. някой ако се е борил с този проблем, да помага ако може. алсберг |
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 27 Юни, 2015 - 17:51:37 |
|
|
|