|
|
|
|
|
|
|
От лятото имам два nippona AsW-H12A4...всичко вървеше добре докато не паднаха мъглите...Единият работи перфектно, а другия се налага през ден да го размразявам с малкия си сешуар... Техникът от сервиза допълни фреон, но положението не се промени, дори май стана и по-лошо... Техникът пак обеща да дойде, но не знам защо не му вярвам много... Може ли някой да помогне с "не питай старило, а питай патило" _______________________________________________________________ Единият размразява на 40-50 мин., а другият на 2-3 часа, затова се налага да използвам сешуара си защото не може да свали заледяването |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 10 Януари, 2008 - 20:51:00 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 13 Януари, 2008 - 11:25:10 |
|
|
|
|
|
|
Изложеният текст е само ръзсъждение, тезата все още не е проверена реално върху този модел. | добре казано
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Януари, 2008 - 11:45:14 |
|
|
|
|
|
|
Имам малко наблюдение върху тези Нипони, защото са същите като Пролукс, които съм монтирал - често страдат от тръбни датчици,някои сигурно от завода идат така, но се забелязва чак на зима в режим на отопление. |
|
Всичко записи: 99 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 13 Януари, 2008 - 21:42:35 |
|
|
|
|
|
|
Колко гр. R22 са му нужни за да работи правилно . На един такъв му заредих по табела 720-750гр. преди седмица и днес ми се обадиха че е обледил. Когато го пуснах да работи вдигна тока на 5.2А на 23 bar. Това нормално ли е или съм объркал грамажа. По мое наблюдение повечето 12-ки работят със около 1000-1100гр. R22. |
|
Всичко записи: 53 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 15 Януари, 2009 - 13:14:03 |
|
|
|
nov
Участник От: Брезово
|
|
|
|
Не си объркал грамажа . За обледеняването е виновен външният датчик,първо започва да не размразява и ти строшава нервите и най накрая изпише E2 - Проблем със сензора на температурата (или връзка с него) на топлообменника на външното тяло.
|
|
Всичко записи: 63 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 15 Януари, 2009 - 16:24:03 |
|
|
|
аб
Редовен участник От: Варна
|
|
|
|
ако този модел има въшен датчик за размразяване му се добавя сапротивление 5-6 килоома и доста често си решаваш проблема разбирасе зависи от стоиностите на датчика какво да е допалнителното съпротивление но точно за нипон мисля 5-6 килоома върши работа пррекъсваш едното жило на двоиката кабел който отива към датчика за единия краи вързваш едното краче за другото да стане като мост последователно
те някои модели фабрично не ги изчисляват добре цели партиди са минавали тая процедура montanqreca , по старите модели наистина бяха така ама сега не се учудваи и да видиш с 600 , 650 , 750 гр. са си нормално
|
|
Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 15 Януари, 2009 - 17:19:56 |
|
|
|
R2D2
Нов участник От: Сливен
|
|
|
|
това трябва да ти разясни как обикновените климатици с външен тръбен термодатчик действат в режим размразяване. В случая става въпрос за Panasonik но принципа на работа на всички е подобен или същия
|
|
Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 17 Януари, 2009 - 19:23:37 |
|
|
|
|
|
|
щом е нипон не се учудваи, те са като москвичите, един работи а друг не те работят нормално през преходните сезони, пише го и в гаранцията и са с фреон 407 |
|
Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 22 Февруари, 2009 - 19:34:16 |
|
|
|
|
|
|
климатик NIPON ASW-/H/ 12 A4 HSA - Спира да охлажда
Климатикът работи на режим охлаждане 2-3 часа без никакъв проблем. Външното тяло влкючва и изключва нормално. Вътрешното тяло духа постоянно. До тук всичко е наред. След това нещо някъде на 3 час, когато външното тяло не работи /перката не се върти/ почва да бучи /силно/, непосредственно след 1 минута спира да бучи и след още една минута се включва външното тяло нормално да охлажда, но външното тяло работи, а вътре духа топло и така не спира да работят и двете тела без да има ефект-покачва се температурата. Изключвам климатика от дистанционното, изчаквам около 20 мин. и го включвам и климатикът започва да работи нормално. Идваха от сервиза смениха платката на вътрешното тяло-същият проблем. После смениха и външното тяло с ново пак същият проблем, фактически два климатика един и същи проблем. Казаха ми да си прегледам инсталацията, проверих я 218 волта постоянен ток ми каза техника. И сега никой не може да ми разбере проблема. Климатика работи 2-3 часа и спира да охлажда, въпреки че външното тяло се включва. ПОМОГНЕТЕ МИ!!! vajev |
кажи на vajev да си смени режима на работ на дистанционното от auto на cool vik13 |
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Август, 2009 - 00:01:52 |
|
|
|
аб
Редовен участник От: Варна
|
|
|
|
за проба откачи кабела м-у вътрешно и външно тяло и го замени с друг без да се стараеш да го прекарваш през дупката просто временно сменях двапати платка на един гаранционнен климатик и накрая си платиха- кабелен канал слагали и за по здраво навили единия винт през кабела гърмеше на 1,2 дена отивам меря сменям всичко ок мои познати пък разглобяват чисто нова ''nocria'' заради прекъснат предврително положен кабел
(Добавено) аз им предложих кабел канал - скъпо им се видя |
|
Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 24 Август, 2009 - 11:31:48 |
|
|
|
|
|
|
Климатик NIPPON ASW H12A4 / HSA - тръбен датчик Търся параметрите на тръбен сензор вътрешно тяло
Здравейте , колеги ! Климатика е на мой приятел и при работа в режим на отопление спира и изписва грешка Е3 . След кратка справка в интернета , се оказа , че се касае за дефектирала температурна сонда на топлообменника на вътрешното тяло . Моля да ми дадете информация какво е съпротивлението на сондата при температура примерно 20*С. При повечето модели климатици стойностите на температурните сензори са еднакви , но аз нямах възможност да меря съпротивлението на обемната сонда , защото не съм ходил на място , а информацията за грешката я получих по телефона. Благодаря предварително ! slonger |
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Ноември, 2010 - 03:12:49 |
|
|
|
|
|
|
nipon asw-h12a4/hsa - ifre red приемник
Здравеите колеги знаели някои даните на ифра ред приемника които приема сигнала от дистанционото намирасе от пред на малката платка на която е диспеля и от каде мога да намеря такъв ? turboie |
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Август, 2011 - 17:13:46 |
|
|
|
|
|
|
Климатици NIPON ASW-H12A4/HSA Имам три климатика NIPON-ASW-H12A4/HSA ,температурата на въздушната струя на първа степен на винтилатора на двата е 42 градуса,а на третия е 55 . В стаите е 23 . външните тела нямат натрупан лед. Каква може да е причината? |
|
Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 13 Януари, 2013 - 12:16:51 |
|
|
|
|
|
|
Провери ли капацитета на кондензатора на мотора на турбината ?
Падат оборотите на турбината и изходящата температура се повишава |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Януари, 2013 - 12:26:03 |
|
|
|
|
|
|
При максимална степен на турбината температурата на струята пада съответно на 37 и 52 градуса.Колко трябва да е приблзително?
Проблема е решен, гресиране на компресора. |
|
Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 13 Януари, 2013 - 12:51:32 |
|
|
|
|
|
|
На компресора, или на мотора на турбината ? |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Януари, 2013 - 11:43:56 |
|
|
|
|
|
|
Баси, тоя климатик ми скъса нервите. Датчици сменях, външния по-голям слагах и пак не влиза в дефрост. Накрая му сложих външния 10к, обаче въздушен и забоден най-отдолу в ламелите. Работи 45 мин на 27 градуса и влиза в Дефрост за 7 мин. |
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 10 Декември, 2014 - 19:35:19 |
|
|
|
|
|
|
Климатик NIPPON ASW-H12A4/HSA - фреон
Задравейте! Преди месец си купих този климатик на старо. Имам колега, който се занимава с монтажи, но не можем да разберем с какъв тип фреон работи и колко грама събира. Моля помогнете. Благодаря предварително! icoefi |
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Септември, 2015 - 13:38:37 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Колеги, каква трябва да е стойността на датчика на външното тяло да речем при 20 градуса? |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 02 Февруари, 2017 - 18:30:38 |
|
|
|
|
|
|
Защо не премериш двата във вътрешното тяло колко са и слагай такъв. |
|
Всичко записи: 160 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 02 Февруари, 2017 - 21:52:35 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Колеги, същият модел климатик работи нормално на охлаждане 2- 3 дена, след което не иска да тръгне. Като отида пускам го и цял ден си работи. Кондензатора на компресора си е в норма! Налягането в режим охлаждане е 4 бара. Тока му е 4,9 А, а му дават мисля, че 5,3А. Възможно ли е да му забива процесора? Презапоявам съм за слаби връзки. Релето към компресора го гледах, нищо му няма. Чудя се къде може да се крие проблема му! |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 15 Юни, 2018 - 11:21:34 |
|
|
|
|
|
|
Може тръбния датчик да си е променил параметрите и да отчита замръзване |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Юни, 2018 - 16:14:25 |
|
|
|