|
|
|
|
|
|
|
Климатика мига постоянно зеления диод а другите не светят , в грешки дават проблем в някоя от платките. След замервания останових че платката на външното тяло е дефектна. Откачих кабелите на компресора от платката и го замерих,на трите извода имам по 1.1 ом. Може ли някой да ми каже дали и компресора е дефектен или ди ми каже как да го изпробвам.
Първо светва POWER - ЧЕРВЕН след това изгасва и светва RUN - ЗЕЛЕН и започва да мига |
|
Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 19 Януари, 2008 - 17:51:51 |
|
|
|
|
|
|
на мястото на компресора вържи три нагревателя по един киловат в звезда .
|
|
|
|
|
|
|
|
Климатик HAIER HSU-18H03/R2 - мига operate
Само да попитам, не че няма да викна майстор но поне да знам какво да очаквам, та проблема е следния: имам хайер 18Н03 R2 DB използвам го рядко през зимата, но по-често през лятото. онзи ден го включвам и след дълго чакане той включи външното тяло и започна да работи след това го спрях и след един два часа пак го включих. Външното тяло не се включи веднага, но не му обърнах внимание изчаках го повече време но този път външната щайга изобщо не тръгна. Реших да го почистя,не че не бе чистен, но знае ли човек. Измих го из основи, включих го и след чакане от две три минути тръгна все едно нищо не му е имало - успокоих се до вчера. Включвам го пак той не тръгва седнах да чета по форумите разбрах горе долу как да го проверя за грешка. Резултата е първите две лампи не светят само operate - мига. Разглобих и външното тяло да видя тоя датчик ако гоо преместя дали ще има ефект. Не разбрах какво му направих но днес цял ден си работи без проблем. Преди малко го изключих и вкл пак и изобщо не тръгва. Не знам дали си въобръзявам, но имам чуството, че като стане мн топло вън не работи. Каква може да е повредата? pijo |
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=8 |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Юни, 2011 - 21:04:03 |
|
|
|
|
|
|
Климатик HAIER HSU-18H03/R2(DB) Не тръгва
Здравейте!След пущане светва power и след 2-3 минути развърта вентилатора на външното тяло за около 30 секунди, спира и мига четири пъти с интервал светодиода във външното тяло. Тази грешка не съм сигурен дали е "Датчик за прегряване на компресора". Съпротивлението на датчика на компресора при 17 градуса се мери 680 ком а тези на "ambient temp.sensor " и "defrost temp.sensor" са 12.8 ком. Моля за помощ за въпросната грешката , за стойността на датчика и за съвет.Благодаря предварително! penev |
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 05 Март, 2013 - 07:41:02 |
|
|
|
|
|
|
Haier HSU-18H03/r2 (db) - топли на пресекулки
Здравейте, вчера въпросният климатик започна да се държи странно. Не го бяхме пускали да топли от ранната пролет. Първо като го пуснахме започна да работи и да духа топло едва след 20тина минути. Преди това само светеше червената лампа, а ние седяхме в очакване да светне зелената. Накрая и тя светна, но климатика духа топло едва 5-7.След това за около 3-5 минути започна да духа много слабо и хладно. След това отново започна да духа топло 5-7 минути и пак слабо и хладно за 3-5 минути. Този цикъл се повтори 3-4 пъти и накрая машинката заби в положение да духа слабо и хладно. Изключих я и започнах да търся инфо из нета, откъдеето разбрах,че това е един от възможно най-абните климатици с фабричен дефект в IPM модула. Четох и за други подобни случаи с тази марка от тази серия и стигнах до извода,че най вероятно и при мен е прецакан този модул. Днес отворих външното тяло, за да видя дали имам диод, който по мигането си да ми покаже каква грешка дава, но диода изобщо не мигаше. Дали да рискувам и да купя въпросния модул без да викам техник, който също сигурно ще отнесе поне 50лв за преглед? Днес за 5 минути го пуснахме отново и този път тръгна да духа топло 1-2 минути след пускането, т.е. нормално, но го изгасих почти веднага, защото бях отворил външното тяло. Също така ми се струва,че външната перка не се върти бързо, както обичайно, но тя сигурно се върти с различни обороти при различни ситуации... На студен режим сякаш работата на климатика е нормална. Направих и клипче, току виж някой от вас чуе някакви звуци, които не би трябвало да се чуят, един вид насока.... http://www.youtube.com/watch?v=53bwCEquB9c Dice85 |
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Октомври, 2013 - 18:27:12 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, вчера въпросният климатик започна да набира обороти външното тяло и изключва.Във външното тяло, светодиода мига три пъти . Това ли е дефекта за този модел, и какво означава това ? compressor discharge temperature abnormity |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 05 Юни, 2016 - 18:26:11 |
|
|
|
|
|
|
Абнормална температура на изхода на компресора, провери количеството на фреона. |
|
Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 07 Юни, 2016 - 08:46:06 |
|
|
|