Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник INDESIT BAn 13V (FR) - ­ не изключва

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Pawel

Постоянен участник
От: София

Хладилник INDESIT BAn 13V (FR) - не изключва.
Прави минусови температури в Хлад. отделение и пак не изключва.
Смених 3 темостата и пак не изключва.
пробвах и с разкачен термостат, но този път компресора не тръгна.
Замерих 4-жилния кабел които отива към термостата, вентилатора, прекъсвача и лампата и замерих с мултицета между Кафевия и черния кабел и ми дава късо.
Да не би осезатела да не отива на определеното му място до тръбата на изпарителя?

Измерих съпротивлението на щепсела без термостата и ми показа 130ома.
Измерих и със свързан термостат и ми показа късо.
Термостатът е Данфос. -18 до -32

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 20 Февруари, 2008 - 20:19:59
kolyo

Админ
От: Русе

Термостата трябва да е C00116193 thermostat 077b-6902 c.post , но никъде не намерих спесификация за B69

att-47bdfe5edacd9foss.gif

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Февруари, 2008 - 23:57:53
kocyo

Нов участник
От: Пловдив
не си включил правилно термостата, така може да изгориш компресора. пробвай да преместиш буксата на компрсора на друга клема.

Всичко записи: 27 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 23 Февруари, 2008 - 22:50:01
Pawel

Постоянен участник

Вчера пробвах с термостат, който изключва по - рано. Когато проверих мястото на осезатела на гърба на хладилника ми направи впечатление, че осезателя не беше близо до тръбата, а беше на около 3см от тръбата. Сложих оригиналания термостат, но температурата в хладилника мн падаше пак под нулата.
В последствие замених оригиналния термостат ( -18 -32гр.) с друг които които изключва по-рано (-12 -24гр.) и хладилника започна да изключва при температура в фризера - 23 -25гр. А в хладилника беше +2 +4 гр.
Защо се получи така? Защо с оригиналния термостат пада толкова температурата в хладилника преди да изключи термостатът?

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 24 Февруари, 2008 - 08:04:23
kocyo

Нов участник
От: Пловдив
така както казваш че работи сега е перфектно и значи всичко е наред. а за термостата или е бил повреден или не си го свързал на правилната клема и не е прекъсвал работата на компресора, а го е оставял да работи постоянно.

Всичко записи: 27 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 27 Февруари, 2008 - 08:36:53
modac

Супер участник

ей много майстори много нещо...
слагаш термостат К59 ranco и мирясваш обикновенно черния кабел връща от термостата на компресора

Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 27 Февруари, 2008 - 21:42:13
Prodan

Нов участник

k59-или въздушен +30 -30 в краен случай.Другия вариянт термостата, осезателя не е достатъчно в тръбичката(водача)ако е скрит.
Данфост термостатите правят такива проблеми.Или изключват по-рано, и забравят да включат.
проблема е решим.Не се притесняваите.

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Февр. 2008 : Отправено: 01 Март, 2008 - 00:32:37
vef7

Нов участник

Здравеите.Вчера закупих хладилник с фризер индизит бан 12.Вече 26 часа компресора не изключва.На какво се дължи това?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 13 Август, 2008 - 04:34:49
kolyo

Админ

Хладилник Indesit BAN-13F - Търся схема
Колеги донесоха ми платка на това чудо ,клиента си я свалил сам ,прегледах я и видях че проблема е в захранването ,отстраних дефекта но не мога да я пробвам като цяло дали работи ,затова ми трябва поне монтажна схема ако някой знае къде точно да включа периферия че да я излъжа ,видях къде е термо датчика но за другите неща не съм сигурен.Ако някой знае нещо да помага.Мерси .Знам само че уреда е NO FROST и заработва 6 минути след като се включи в контакта.
strob
Напиши модела.Тази не става ли :
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=5&topic=299

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Март, 2010 - 14:15:20
strob

Нов участник

Става същата е платката ,много благодаря.

Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 15 Март, 2010 - 16:48:49
kolyo

Админ

INDESIT BAN 13 - не изключва
Здравейте, имам проблем с хладилник INDESIT BAN 13. От извесно време забелязах, че не изключва, работи непрекъснато.
Вчера смевнихме термостата, но пак не изключва.
Температурата в хладилната част е 10 градуса, а фризера си работи нормално, всичко е заледено.
Може ли някой да ми каже какъв е проблема.
PENEVA
Без майстор няма да се оправи.

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Декември, 2012 - 17:42:03
aro

Нов участник

хладилник indesit ban 13 -във фризера пада до -37 ,а в хладилната час вече 48 часа не пада под +10
видно компресора работи но, защо в хладилната част не пада температурата а във фризера прекалено много е ниска температурата чак се чува пропукване Ще съм благодарен ако някой се е сблъсквал с подобен случай,
От доста време го наблюдавах че трудно се саморазлежна и му помагах ,както и не падаше темп под +11
Преди два дни напълно го разледих като, мислих че, е изпуснал фреон но ,във фризера както казах вече е -37 а в хлад час не пада под +9 и то без да бъде отварян

Всичко записи: 34 : Дата на рег-ция: Яну. 2012 : Отправено: 25 Февруари, 2016 - 20:03:34
frick

Постоянен участник
От: гр. Девин

Има две възможни причини. Първата е частично запушване на филтъра или на капилярката, втората е частична загуба на газ. И двете причини водят до недостатъчен студ в хладилната част, това от своя страна е причина за постоянната работа на компресора, това е причина за много ниската температура във фризера. И в двата случая ти е нужен техник.

Всичко записи: 333 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 25 Февруари, 2016 - 20:32:57
aro

Нов участник

благодаря за отзивчивоста ти frick

Всичко записи: 34 : Дата на рег-ция: Яну. 2012 : Отправено: 25 Февруари, 2016 - 20:37:26
belkin

Нов участник

Моля помогнете да реша какво се случва с моят хладилник Indesit BIAA 13. Купих го на старо преди около 1 месец – вече започнаха проблемите, преди 2 седмици забелязах течност под него която е мазна безцветна и няма мирис – звъннах в сервиза – от там отговориха че това е остатъчна смазка от системата, същата била скопена – по думите на майстора- каквот и да означава това. Преди 2 дена забелязах че ми се размразяват продуктите в фризера и замерих температурата – 2 гр., докато в хладилната част 7 гр.- По думи от майстора трябва да го рестартирам че е зациклил от токов удар и му е нужно време от 2 – 3 дни за да се възстанови. Ако някои знае какво му е, МОЛЯ помогнете.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 21 Ноември, 2016 - 23:25:52
galin67

Нов участник
От: Шумен

Ако хладилникът е нофрост го изключете за 24 часа от мрежата и го оставете с отворени врати,след това го включете не се ли оправи имате проблем с фреон.

Всичко записи: 37 : Дата на рег-ция: Май 2011 : Отправено: 22 Ноември, 2016 - 08:31:25

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник INDESIT BAn 13V (FR) - ­ не изключва [Страници (1)]