Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

хладилник Минск-16 - не включва

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

antony

Нов участник

здравейте, имам проблем с хладилника Минск-16 Е - изобщо не тръгва
имам чуствато че е дребен проблем но съм лаик в тази облост
моля за съвет

това чудо има ли предлазител или термичка

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 08 Юли, 2008 - 18:54:25
kolyo

Админ
От: Русе

Лампата свети ли ? В контакта има ли ток ?
http://tehpoisk.ru/articles/shhhhhhhem

att-487394454576ek16x.gif

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Юли, 2008 - 19:21:00
modac

Супер участник
От: София

термостат най-вероятно

Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 08 Юли, 2008 - 21:39:55
kolyo

Админ

минск 16 - исключва след няколко сек работа
Здравейте,много моля някой да даде съвет какво да правя!
Вратата не се затваряше и реших да я оправя.Проблема бе в захващането отдолу,за да го оправя се наложи да обърна хладилника.Оправих този проблем но,когато го вкл не работеше като преди, по точно исключва само след няколко сек работа и така през няколко мин.Не истудява,и само събира вода.
vlado_79_

ти неси ли чувал че хладилник не се обръща
има допостимо накланяне само след като си го обърнал се е изляло маслото от компресора му трябвало е да го оставиш 1 денонощие изправен да се събере отново в картера на компресора
ти ако си го пуснал веднага то е засмукал масло и сигурно си скапал компресора остави го 1-2 дена исправен и ако не тръгне нов компресор
turboie

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Декември, 2009 - 16:03:42
kolyo

Админ

Минск 16 - хладилника поддържа температура 10 градуса
Здравейте, Притежавам хладилник "Минск 16". От известно време камерата много се обледява, има доста скреж. В същото време останалата площ от хладилника поддържа температура около 10 градуса и понякога повече. Проблема се решава с размразяването на камерата, няколко дни всичко е наред. После обаче когато камерата се обледи температурата долу отново се покачва до около 10 градуса. Въпроса ми е какво да правя. Дали проблема е в изтичане на фреон или нещо друго. Или е по-добре да разкарам стария ветеран и да си взема нещо друго.
Благодаря.
viking73
Уплътненията на вратите добре ли са ?

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Май, 2016 - 23:57:04
hladnia

Редовен участник

Проблема се решава с размразяването на камерата, няколко дни всичко е наред.

1.Лошо уплътняване на вратата(проверява се вечер на тъмно във стаята, поставяш във хладилника светнато фенерче, и като затвориш вратата оглеждаш от вън къде просветва)
2.Термостата не изключва.
3.Компресора клапи няма дебит

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 05 Юни, 2016 - 19:10:38
kolyo

Админ

Хладилник Минск 16
Здравейте! Имам стар хладилник Минск 16, който работеше много години идеално и не е бил ремонтиран. В последно време спря да се самоизключва и работи непрекъснато.
Уплътнението е добре. Регулаторът на температурата, който е разположен вътре
под камерата, до лампата за осветление, е със седем деления, сложил съм го на първо деление, но не изключва независимо дали е на първо или последно деление.
Дали проблемът е в термостата и къде мога да си купя термостат за хладилник Минск 16.
vasilray65

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Декември, 2017 - 14:00:51

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » хладилник Минск-16 - не включва [Страници (1)]