Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Osaka CH-12 LBP ­ Инвертор

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (2): [1] 2 » ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

здравко

Нов участник

Здравейте, Имам новозакупен климатик Osaka CH-12LBP ( Инвертор)
При настроена температура от дистанционното управление примерно 25 градуса и температура в стаята 28 и външна 34 ,отчетена по дисплея на вътрешното тяло, какво е поведението на климатика при настроен режим "охлаждане" и скорост на вентилатора "Автоматичен"?
Трябва ли външното тяло да спре да работи и при каква температура и при каква температура трябва да включи?
При същите настройки само, че в режим "Автоматичен" трябва ли да има различно поведение?

Проблема е следния:при така зададените настройки и параметри в режим охлаждане климатика подминава 25 и отива към 23 градуса става доста хладно . в това време свети един най много два индикатота за мощноста на компресора на дисплея. После външното тяло спира и температурата започва да се качва като върти само вътрешния вентилатор и така докато темп. стане 27 или почти стаината и започваш да чувстваш топло. Пак включва и пак същото . Държи се като обикновен дори по лошо. Питах ги тези от Осака те и дума не ми отговориха. Тукашните техници казват че било нормално 1..2 градуса от долу и горе но това вече е 4 градуса и за мен не е нормално особенно при твърдението за регулиране на температурата с точност 0.1 градуса. Пък итака харчи повече ток и смисъла от инвертора какъв е?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 15 Юли, 2008 - 11:37:39
Fancyfree

Нов участник
От: Белене
мисля че като си направи зададената температура 25 градуса ще изключи,
колкото до това колко силно или автоматично да духа незнам но предполагам че щом го пуснеш на силно ще направи по бързо температурата и ще изключи по бързо.То при теб щом е инверторен няма да изключи а ще намали оборотите на външното тяло и ще продължи да си поддържа температурата.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 15 Юли, 2008 - 11:51:02
fujitsu

Постоянен участник

Правиш ли си сметка, че климатика отчита температурата горе на неговата си височина, т.е. температурата при фотьойла и горе при самото вътрешно тяло е различна...
Мерил ли си температурата на изхода при желюзите когато температурата в стаята ти е 3 4 гр по-висока от зададената и когато се изравни със зададената температура. Има ли промяна в изходната температура в тези двата момента при работещо външно тяло?

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 16 Юли, 2008 - 22:09:37
здравко

Нов участник

Благодаря на fujitsu за включването в дискусията
Вярно е последното ,но да не забравяме , че студеното е долу и дистанционното няма датчик за мерене на температура.Следва че това което се мери е горе а в случая показва 23 градуса а не 25 колкото е зададено . Щом горе е 23, долу на фотьойла може да е грубо казано 20 което още повече засилва дискомфорта.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 17 Юли, 2008 - 09:01:29
Murinero

Нов участник

Отдалечи датчика на вътрешното те от самия изпарител. Предполагам ,че самия изпарител лъже датчика.
Изкарай го настрани да провериш как ще работи.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 17 Юли, 2008 - 23:23:22
kolyo

Админ
От: Русе

Климатик OSAKA -CH-12LBP - не работи на топло
На студено работи без проблем. На топло включва компресора и заработва. На дисплея показва 16 гр. вътрешна и 2 гр. външна температура. След около 5 минути вътрешната започва да се вдига стига до 19 гр. и започва да пада. Турбината духа студено.
Има захранване към бобината на четирипътния вентил. При изваждане и включване на куплунга се чува щракане.
При измерване датчиците на външната платка показват:бял-10 килома чер-21 килома жълт-11 килома.
Трите диода на малката платка с процесора мигат. Каква може да е причината?
DEKO12345

att-4b45b851751fe035.jpg

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Януари, 2010 - 12:32:49
clima

Участник
От: Благоевград

трите лампи на ИПМа мигат заедно когато работи нормално компресора

Всичко записи: 87 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 07 Януари, 2010 - 21:04:22
DEKO12345

Нов участник

Да трите лампи мигат едновременно тогава да го приема за нормално.
А възможно ли е поради проблем в бобината на четирипътния вентил да не превключва добре на топло и за това да прави такъв проблем?

Всичко записи: 18 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 08 Януари, 2010 - 09:55:58
fujitsu

Постоянен участник

Климатик OSAKA CH-12-LBP - дисплея показва - -
Климатик OSAKA CH-12-LBP не тръгва от вън независимо от режима.
Вътре на дисплея показва - - на мястото където трябва да е външната температура.
pankopl
може би е IPM, паметта и какво ли не. В режим студено турбината тръгва ли?

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 24 Април, 2010 - 12:47:26
pankopl

Нов участник

Вътре всичко е ОК . Само дето показва - - на външна температура.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Колко трябва да е напрежението по сигналният кабел?

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 24 Април, 2010 - 18:44:43
ivailo78

Участник
От: Бургас

прегледай датчика за външната температура най вероятно е от него и много не го закачай че този модел са го направили по сложен и от истински климатик

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 25 Април, 2010 - 19:08:13
p1

Постоянен участник
От: Сливен

pankopl имаш ли 300в. отвън

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 25 Април, 2010 - 21:46:39
BaHko

Нов участник

Виш какво ти е писал п1 Импулсното най веротно си е изпяло песента Или няма комуникация с външно тяло отвори вънка и мери по схемата 310в-12в

Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 05 Май, 2010 - 02:45:31
kolyo

Админ

OSAKA CH-12-LBP - не спира ­ компресора
Здравейте.Проблемът е следния.Задавам температура, примерно 25 градуса, след като ги е достигнал, компресора не спира.Температурата дори пада под 25 на 24, но компресора продължава да работи.На вътрешното тяло показва натоварване 2 черти.
Климатикът е на една година, миналото лято не беше така, смисъл след като си достигнеше зададената температура спираше компресора и не отчиташе никакво натоварване на дисплея.
Извинявам се ако обяснението ми е нескопосано.
forbidden8

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Юли, 2011 - 21:32:21
Bavareca

Нов участник

Здравейте някой може ли да ми каже каква е стойността на резистор R15 - изгорял е ?
Климатика е Osaka CH-12-LBP.

att-509e85fe24d9b2LBP.jpg

Всичко записи: 35 : Дата на рег-ция: Юли 2011 : Отправено: 10 Ноември, 2012 - 16:51:29
fujitsu

Постоянен участник

Пресен случай с 14 LBP. Ходих на адреса, клиентът каза, че климатикът работи само ако е зададена темп. над 25 гр. Колкото и да е студено в стаята, машината не тръгва. Не ми се е случвало да сменям много въздушни датчици, но този го смених. Няма резултат. С този новият датчик тръгва с мъки и час проби включване и изключване и зададени 23 гр... Помагайте моля.

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 21 Декември, 2012 - 22:30:28
peshko

Нов участник

Проблемът може да е в платка вътр.тяло,по точно във веригата на вътр.датчик,утечка в кондензатор,промяна стойноста на резистор или нещо друго.Мери пада на напрежение върху датчика.Успех!

Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 22 Декември, 2012 - 06:54:33
kolyo

Админ

2 до 3 волта

Проследи пистите и махни кондензатора на маса(100n или 4,7uF)

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 26 Декември, 2012 - 19:52:36
климатрейд

Нов участник

климатик ОСАКА CH-12 LBP
Здравейте колеги,имам следният проблем с инверторен климатик Осака CH-12LBP
При включване на отопление тръгва компресора, вдига 30-32 бара /5-6 мин/ прецъква четирипътния вентили после сам си обръща режима на охлаждане и продължава на студено.
Ясно е че е нещо от електрониката, но какво по-точно не мога да разбера.

Бобината на четирипътния вентил я смених днес ,проблема обаче си остана същия.Вдига до 28-30 бара и пак сам се обръща на студено и продължава работа на студено.След малко ще го разхлупа целия да огледам хубаво платките на външното.
Зареден си е на везна точно 1100 гр 410 фреон

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Апр. 2013 : Отправено: 04 Април, 2013 - 20:51:34
BulStore

Участник

Здравейте колеги, странен проблем имам аз с този климатик, пускам го на топло, тръгва нормално и след развиване на максималните си обороти, компресора изключва. И след това само прави опити да тръгне. На платката на ИПМ-а има 3 диода, най-горния не свети, долния свети постоянно, долния мига.
Може ли таблица или нещо с което да проверя грешката?
Поздрави!

att-5458a7b890ce21381.JPG

Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 04 Ноември, 2014 - 12:17:28
fujitsu

Постоянен участник

Bulstore, Грешката е Compressor housing temperature too high

В малко чудо съм. Климатика е свален за смяна на крановете че не държат фреона. След една вечер престой в сервиза следва смяната на крановете. Вакумиране по книга, подаване на фреон, включвам климатика в мрежата и фал - там където трябва да показва външната температура има две черти - - . прегледах да не съм откачил нещо, но не. Излъчва комуникационна грешка и не включва нищо. Моля помагайте.

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 20 Декември, 2014 - 16:11:11
modac

Супер участник
От: София

Климатик Osaka инвертор - Липсват табелите с модела
Здравейте колеги, проблема е следния. Климатика тръгва, заработва нормално, но след десетина минути спира външното тяло и не включва повече. При проба на отопление пък, не тръгва вътрешното тяло, а топлообменника загрява яко. Мерих датчиците всичките са по около 5Kom, с изключение на един, който е монтиран на високото на компресора, той ми даде около 35Kom. Климатика е на R22. Моля за съвети.

Когато тръгне да работи, най- горния диод мига за около минута, а другите два светят постоянно. След това и трите светват постоянно докато не изключи компресора. Когато изключи изгасват и трите диода.
Както са писали и други колеги на дисплея където трябва да показва външна температура излизат само чертички.

Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 23 Април, 2016 - 13:28:04
p1

Постоянен участник
От: Сливен

Щом външното тяло ви тръгва значи липсва комуникацията от него към вътрешното. Малко са глуповати тези модели.

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 30 Април, 2016 - 07:18:14
kolyo

Админ

климатик Osaka CH-12-LBP - изписва 36
Здравейте някой може ли да ми помогни имам осака 12 инветор изписва ми грешка 36 някой знае ли какво означава.
На стодено работи нормално а на торло не ,не отваря клапата и не върти вентилатора, питата загрява но клапата и вентилатора нито отваря нито тръгва,
това е само на топло

Всеки вика че няма грешка 36 е тогава при мин защо го исписва и някой знае ли какво означава,
климатика не работи на топло не ще да отвори клапата и да завърти вентилатора на топло ,
на стодено няма проблем работи иначе питата компресора всичко работи
при достигане на тимпературата на питата компресора изключва защото не отваря клапата и не варти вентилатора. Моля помагайте
koev
може датчика за температура да си е променил параметрите или да е сменен с "какъвто има".

Във фирменния сервиз ще ти помогнат

att-58443942e16092LBP.jpg

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Ноември, 2016 - 15:11:08
Pawel

Постоянен участник
От: София

Колеги, климатика тръгва, но след 5 минути компресора се изключва, а външният вентилатор си работи постоянно. На малката платка на IPM-а отначало мигат трите светодиод след което свети само led3, а накрая като спре компресора мига само Led2.
Компресора прави опити да завърти отново, но спира след 5 секунди. И цикъла се повтаря. Каква е тази грешка?

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 12 Март, 2020 - 12:05:19

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Osaka CH-12 LBP ­ Инвертор [Страници (2): [1] 2 » ]