|
|
|
|
|
|
|
Проблема се появи две седмици след като е монтиран. Смених IPM и вътрешната платка без резултат. Няма разменени кабели или откачени такива. Няма изгорели бишони. Липсва напрежение 220V от клемореда към външното тяло (преди и след като смених платката във вътрешното тяло). Напрежението при комуникационният кабел 24V. Доколкото знам това напрежение трябва да се променя, а може би не съм прав. На дисплейчето вътре липсва показания за външната темп., което ме довежда на мисълта че има проблем с външната платка. Поръчах такава и засега чакам.
След седмица чуденки днес смених голямата платка във външното тяло и ми се появиха 220V и комуникационният импулс вече е променлив, но все още няма признаци на живот. При това светнаха трите диода от IPM и единствнният диод в голямата платка, това според техника в Бургас значеше проблем с паметта. Смених паметта на IPM, но първият и последният диод от IPM започнаха да мигат. През това време перката тръгва за около 2 сек (което допреди го нямаше). Преброих 50 мигания на диодите и спрях до там. Смених IPM, но замнеих паметта му с другия и сега климатика си бачка. В крайна сметка се оказа че беше заминал нещо в голямата платка, IPM нещо се е прецакал и паметта..... Бе незнам ама ми казаха да не се чудя мн мн |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 17 Юли, 2008 - 10:00:46 |
|
|
|
|
|
|
Климарик Osaka Ch-12-lbp1 - Ipm модул Имам следният проблем когато го включа се включва се винтелатора на външното тяло за около 2 секунди. Всички напрежения си ги има 5 волта 15 и 320 волта и Led 2 не мига. Пробвах с откачен компресор-същото и на мястото на компресора вързах 3 лампи по 100вата звезда, лампите не светнаха за мен е платката проблема на IPM-Модула но по нея няма никакви видими изгорели елементи. Благодаря. |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 14 Юни, 2014 - 20:48:28 |
|
|
|
|
|
|
При електрониката не е задължително да е изгоряло видимо затова има уреди.
Ако тръгне фана без ипм значи там е проблема. |
|
Всичко записи: 24 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 14 Юни, 2014 - 21:30:10 |
|
|
|
|
|
|
Мерил съм ги всичките Също така пробвах с по стар модел IPM-модул на осака 1 година по стар модел смених и двата еипрома обаче ми дава друга грешка светят всички ледове и не тръгва външното тяло |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 15 Юни, 2014 - 11:13:12 |
|
|
|
|
|
|
Провери резисторите до IPM модула , по точно смд 150 , Късмет!
|
|
Всичко записи: 41 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 20 Юни, 2014 - 22:20:35 |
|
|
|
|
|
|
Да точно това беше мерси : ) |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 24 Юни, 2014 - 14:44:14 |
|
|
|
|
|
|
Същия климатик с външни платки: 1.Захранване RZA-4-5174-215-XX-1 2.IPM RZA-4-5174-292-XX-4 За начало конденазтора във външно тяло CBB61 2X10 uF беше със занижена стойност и подменен с нов. Кондензатор CBB61 3,3 uF на външна платка захранване беше с понижен капацитет на 50% и заменен с нов. В момента климатика тръгва само когато е на кеф. Когато не иска да тръгне остават да мигат LED1 + LED3 . Намерих няккаво сервизно описание на Hisense ( производителя на тази Osaka видимо от EEPROM) което изглежда близко по изпълнение с 3 светодиода, и според него мигането на ЛЕД1+ЛЕД3 означава DC motor out of step или нещо такова. Питанката е за един четвърти светодиод на IPM модула, монтиран по встрани и означен LED 03 . За версия с 4 светодиода не намерих никаква подобна информация. Та този светодиод сега забелязах че мигна 6 пъти по същото време когато климатика не включва , и остават да мигат led1+led3. Когато климатика не успява да тръгне, а прави опит около 1-2 секунди, на входа на IPM влизат към 315 V DC. Успях да измеря с осцилоскоп и кратки импулси приблизително с продължителност 1 ms и амплитуда 315V от изхода на IPM в посока компресор . Другия въпрос е не трябваше ли да са около 380V? 5V и 15V на IPM присъстват. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2014 : Отправено: 05 Юли, 2014 - 22:45:22 |
|
|
|