Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик MIDEA MSG-12HRI - ­ грешка

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (2): [1] 2 » ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 грешка Mold Protection
Krasi1981

Нов участник

Климатик MIDEA MSG-12HRI - ­ грешка mold protection
Грешката е следната климатика тръгва и след около 3 мин светва ауто и почва да мига опер. След което се рестартира сам и така безброй пъти
Обаче от време на време тръгва и когато тръгне работи безпроблемно.
Моля някой ако знае какво означчава това да сподели защото проблема е изключително дразнещ и ме отчайва от марката
колега мерси много но грешките са 4 или 5.... как може да конкретизираме проблема аз съм сервизен инжинер в ксерокс бг а не в мидея все пак :0 Но ми писна от майстори които идват в нас и ми взимат парите за фреон

извинявам се отново, но какво означава молд протекшън и как да отсраня проблема. мерси
Молд не е ли мухъл или нещо подобно.... ама къде да му е сензора..... не вярвам да е толкоз умен

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 23 Август, 2008 - 16:57:57
kolyo

Админ
От: Русе

Ето документация на инверторите MSG-09HRI и MSG-12HRI :
http://www.service-ruse.eu/dounload/air/Midea/MSG09_12HRI.pdf

att-48b01b0ebb859MSG.gif

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Август, 2008 - 17:08:30
fujitsu

Постоянен участник

"mold" (гл.) - оформям, правя (оформям, моделирам, изкалъпвам, формовам)
"mold" (същ.,ед.ч.,3 л.) - калъп (калъп)
"mold" (гл.) - повреждам се (оформям, отливам, изкалъпвам)

обърни щепсела

Телата ЧИСТИ са? Ами платките? ако има прах по тях може да се опбразува конденз...

Но ми писна от майстори които идват в нас и ми взимат парите за фреон
А защо не намират първо от къде е пропускът?

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 23 Август, 2008 - 20:00:37
p1

Постоянен участник
От: Сливен

Krasi1981 пробвай без компресора и го замери за утечка

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 23 Август, 2008 - 21:13:34
Krasi1981

Нов участник

Колега аз ремонтирам копирна техника , а не климатична , иначе мога да направя всичко с електрониката стига да ми се обясни какво.
Но защо когато е хладно навън климатика тръгва както трябва след 2-3мин забавяне....
Пробвах с сензора за темп. на вътрешното тяло и външния дето е отзад на ламелите... не е от тях, само не съм пробвал сензора на тръбата на вътрешното тяло... ама се съмнявам да е от него

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 23 Август, 2008 - 23:04:40
fujitsu

Постоянен участник

Но защо когато е хладно навън климатика тръгва както трябва след 2-3мин забавяне....

послушай p1 и откачи трите кабела на компресора, закачени са на IPM'а във външното тяло.

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 24 Август, 2008 - 04:19:12
nebelservice

Постоянен участник
От: София
Колега, сервизен инжинер в ксерокс бг
Провери си в дипломата какъв се все пак, пък ако и запомниш правописа, поне няма да се излагаш и на други места.

......Моля някой ако знае какво означчава това да сподели защото проблема е изключително дразнещ и ме отчайва от марката
Трябва преди всичко да се отчаеш от себе си, защото продънихме форумите, че инверторите на мидея са капризни, ама пустата евтиния - наистина няма по-евтино. Марката си е добра, ама то не може всичко на едно място

Frequency Converter Mold Protection (outdoor chip):
The Frequency Converter Mold itself has a protection function against current, voltage and temperature, if there are 4 times of above mentioned protection functioning within 1 hour (when the compressor's consecutive operation lasts more than 10 minutes, the fore-mentioned 4 counts will be cleared), the whole machine will shut off and the mold protection gives an alarm.
1. Провери си компресора за утечка ( нали си инженер, не си ли учил електромотор какво е, и утечка и пр. )
2. Ако мотора е здрав, намери, от къде изтича фреона на климатика и го оправи. После зареждане с везната и готово.

И накрая форумите или по-скоро тоя тука е за хора който поне малко разбират от електротехника, електроника и въобще техника и им липсва или опит, или вдъхновение, за да се справят с някакъв проблем - не е начално училище.

Ако нищо не разбираш или си бягал от часовете или от лекции по-добре плати на някой, който да ти реши проблема - какво толкова.

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Август, 2008 - 19:00:27
kolyo

Админ

Защита на честотния преобразовател (външно тяло) :
Честотния преобразовател има защити на тока , напрежението и температурата - ако е сработила 4 пъти за 1 час ( когато работата на компресора продължава повече от 10 минути) , климатика ще спре и защитата ще даде грешка mold protection .

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Август, 2008 - 19:27:16
Krasi1981

Нов участник

ОK nebelservice съгласен съм че не съм майстор по климатиците , но неволята учи в случая. Ако се мислиш за майстор ела заповядай ще кажеш цена за ремонта и ще го направиш , само че 4ма преди теб не успяха а само ми взимат парички за диагностика , което е смешно. Но повече пари за посещения-никаква работа нямам излишни. А форумите са за помощ а не за хвалби !

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 24 Август, 2008 - 20:48:17
kolyo

Админ

http://www.magnum-d.bg/
0800 11 003

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Септември, 2008 - 20:59:55
kolyo

Админ

Midea MSG-12HRI - грешка Mold Protection
Здравейте колеги,
някой може ли да каже на какво се дължи тази грешка.
Климатика тръгва и след около 3 мин светва auto и почва да мига operation. След което се рестартира сам и така цикъла се повтаря.

Frequency Converter Mold Protection (outdoor chip):
The Frequency Converter Mold itself has a protection function against current, voltage and temperature, if there are 4 times of above mentioned protection functioning within 1 hour (when the compressor's consecutive operation lasts more than 10 minutes, the fore-mentioned 4 counts will be cleared), the whole machine will shut off and the mold protection gives an alarm.

Климатика дава грешка Mold protection само в режим на отопление след като инвертора започне да вдига оборотите. Изключва при 10А (по табела Rated current=10.5A(1.6A-12.3A)). В режим на охлаждане и вентилация работи нормално. IPM модула е хванат здраво за радиатора така че не прегрява. Захранващото напрежение е нормално. Всички датчици са проверени! Няма утечки на компресора. Фреона е в нормите.
Ако някой може да даде някакви насоки ще съм много благодарен!
WOLV

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Март, 2009 - 16:46:09
peshko

Нов участник

ако наистина по някой пьт трьгва прегледай всички ел.врьски(от предпазителя,щепсела ,контакта,вьтр.вьн.тяло).вьзможен пад на напрежението в момента на включване

Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 14 Март, 2009 - 13:18:56
kolyo

Админ

Midea MSG-12HRI - светва PRE-DEF. и мига OPERATION
Проблемът е следния- когато си реши работи без грешка, но от вереме на време(дори и докато работи) светва PRE-DEF. и мига OPERATION.
ivan-821
Compressor top protection against temperature - прегряване на компресора

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Юни, 2009 - 22:13:19
nebelservice

Постоянен участник
Прегряването може би се дължи на намалено количество фреон или на замърсен външен топлообменник.

Ако топлообменника е замърсен трябва да се изчисти хубаво,.
ако не се оправи източи ( според Директива 842 събери ) наичния фреон в системата и зареди с везната точно количество.

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 29 Юни, 2009 - 17:59:24
ivan-821

Нов участник

Външното тяло е идеално чисто, а въпросната грешка се получава ( и климатикът спира ) дори при работа в режим 'вентилатор'.
След като изключа от мрежата за 220 V и включа наново , същата грешка сработва след 2-3 сек.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 30 Юни, 2009 - 19:55:45
BaHko

Нов участник

термичка или платка огледай си датчиците също

Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 30 Юни, 2009 - 21:05:19
ivan-821

Нов участник

Какво е 'термичка' ?
Датчиците на външното тяло са добре:
тези за околна и температура на топлообменника работат нормално. Не знам само дали е нормално сензора на компресора да дава нулево съпротивление.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 30 Юни, 2009 - 22:17:11
turboie

Постоянен участник
От: любимец

термичка е термичната защите на компресора.при никоие компресори е вътре а при други от вън до куплонга на кабелите на компресора.при прегриаване исключва компресора.ако е останала в исключено положениа компресора ниама да тръгне.

Всичко записи: 308 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 30 Юни, 2009 - 23:13:51
ceci

Участник

Не знам само дали е нормално сензора на компресора да дава нулево съпротивление.
Това е кликсон, и е нормално да дава нулево съпротивление .Той изключва при прегряване

Всичко записи: 51 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 01 Юли, 2009 - 08:55:03
kolyo

Админ

MIDEA MSG12HRI - светят и AUTO и TAIMER а OPERATION мига
Здравейте.Занимавам се със сервизиране на черна техника и затова климатиците не са ми много ясни Имам лично мои 2 броя MIDEA MSG12HRI. Тази година на по-стария се появи една грешка с която работи и в момента.
Режим ОТОПЛЕНИЕ.Спира за размразяване.Процеса започва нормално свети DEFROS И OPERATION.Приблизително след 3 или 4 минути започват да светят и AUTO и TAIMER а OPERATION започва да мига.При това клапата на вътрешното тяло се затваря и веднага се отваря при което мисля че системата се ресетва.При това климатика си светва с нормалните 2 лампи както при пускане.
След малко си тръгва нормално на отопление.Това го намерих в грешките но не съм сигурен кой датчик е проблемен.
Бихте ли споделили дали проблема е във външното или вътрешното тяло и в кой датчик.
Благодаря предварително
sacho
За начало смени тръбния датчик на вътрешното тяло

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Декември, 2010 - 18:57:00
kolyo

Админ

климатик Midea MSG-12HRI - мигат ­ 4 диода (грешка)
При включване на климатика външното тяло не се включва и след малко започват да мигат 4 диода (def, timer, auto, oper ).
Според manual-а това е "Communication problem between indoor and outdoor unit". Да, ама не. Връзката е добра. Според Troubleshooting-а, ако дава тази грешка и връзката е добра, казват да се види дали на захр. платка на външното тяло мига червения диод.
При мен мига и в тази ситуация казват "Replace outdoor power supply PCB".
Какво ще ме посъветвате - да търся платка или може да се намери схема за тази ?
Благодаря предварително !
shappy

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Ноември, 2013 - 13:20:17
Pawel

Постоянен участник

Колеги имам много странен проблем с 12ка от същият модел. Вкючвам го от охлаждане на отопление и влиза в режим дефрост. Светва operation и pre-def, след което климатика си стои в този режим. Започва да замръзва цялото вътрешно тяло и дори тръбният път. Манометъра отива към 0 бара. Датчиците на вътрешното тяло са с еднакви показатели около 13 К ома. Датчика на външното тяло показва 34 К ома при около минус 2 гр
На какво може да се дължи това поведение?

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 30 Декември, 2016 - 08:52:26
kayo

Редовен участник
От: Пазарджик

Климатик MIDEA MSG-12HRI - ­ грешка mold protection - При мен конкретно излезе, че е пробил единия от изходите на IPM-ма ( W спрямо плюса ).

Всичко записи: 125 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 13 Октомври, 2021 - 22:16:04
Valkata_pa7

Нов участник

Kayo как го оправи, сменя се с нова платка ?

Климатик MIDEA MSG-12HRI - ­ грешка
Здравейте искам да попитам за климатик мидеа msg-12hri първо дава следната грешка
1. мига - operation, 2. свети - auto.
След няколко минути тръгва и така този цикъл се повтаря няколко пъти. След това дава тази
1. Мига - operation, 2. Свети -auto, 3. Свети - timer .
Ако можете да ме насочите в някаква посока кое да проверя или премеря

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2021 : Отправено: 14 Октомври, 2021 - 22:50:28
kayo

Редовен участник
От: Пазарджик

Valkata_pa7, ако имаш нов IPM, поставяш него. Ако имаш втора ръка работещ, може и него. В противен случай ремонтираш повредения IPM или отиваш на нов климатик.

Всичко записи: 125 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 15 Октомври, 2021 - 13:21:47

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик MIDEA MSG-12HRI - ­ грешка [Страници (2): [1] 2 » ]