|
|
|
|
Silves
Редовен участник От: В.Търново
|
|
|
|
Колеги, сблъсках се с един Samsung RL39WBSM, който ми къса нервите...за това се обръщам към вас за съвет. При включването на хладилника всичко изглежда добре, задават се температури +5 в плюсовата камера и -17 в минусовата, заработва както трябва, сваля градусите, изключва си и си включва както му е реда. Но след 4 до 5 часа след като изключи не включва повторно, започва да качва градусите, и така докато не се рестартира от "Power" бутона или директно от контакта. Знам че преди около година е имало такава тема, но Моля Ви дайте съвет как да "излекувам" проклетия хладилник. Благодаря Ви предварително! |
|
Всичко записи: 135 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 07 Ноември, 2008 - 18:45:46 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Ноември, 2008 - 19:25:10 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
След като се стопли вътре не се ли включва отново ? Изчаквал ли си няколко часа за да видиш какво ще стане? Хладилника дава ли някаква грешка? |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 07 Ноември, 2008 - 19:49:36 |
|
|
|
Silves
|
|
|
|
Не включва, зададените градуси продължават да мигат, а на дисплея не изписва грешка kolyo , благодаря, полезен си както винаги! Ще меря нагреватела, ако не е той какви други варианти остават? |
|
Всичко записи: 135 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 07 Ноември, 2008 - 20:48:49 |
|
|
|
|
|
|
Ако не е нагревателя, ще да е THERMO-FUSE - сложол съм му снимака. |
|
Всичко записи: 91 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 08 Ноември, 2008 - 10:55:36 |
|
|
|
Silves
|
|
|
|
THERMO-FUSE-а беше изгорял, смених го с 73 C, оригиналния на Samsung е на 77 C....надявам се да няма проблем.
Благодаря за съветите, ако има проблем ще пиша. |
|
Всичко записи: 135 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 10 Ноември, 2008 - 23:39:12 |
|
|
|
|
|
|
Samsung RL39WBSM- трупа лед Здравейте преди две седмици взех хладилника от фирмен сервиз на samsung всичко било готово . Сменили му компресор 200лв. И сега го отворих долу и пак е замръзнало всичко. Има толково лед че перката не може да духа студен въздух нагоре и в хладилника е топло. Обадих се в сервиза можели да дойдат чак в сряда и при тях всичко си било нормално. Някакви идеи защо пак не иска да се размразява?
На колко часа трябва да размразява този хладилник и какво командва нагревателя кога да се включи? |
|
Всичко записи: 14 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 06 Октомври, 2010 - 21:59:56 |
|
|
|
Silves
|
|
|
|
На всеки 12 до 18 часа трябва да се размръзява, а това се командва от платката. |
|
Всичко записи: 135 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 12 Октомври, 2010 - 22:06:46 |
|
|
|
|
|
|
Колеги, сблъсках се с един Samsung RL39WBSM, който ми къса нервите. При включването на хладилника всичко изглежда добре, задават се температури +5 в плюсовата камера и -17 в минусовата, заработва както трябва, сваля градусите, изключва си и си включва както му е реда. Но след 4 до 5 минути изключва и започва да се включва и изключва, когато си поиска. Очаквам изчерпателна информация от Вас! Благодаря Ви предварително! |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 27 Януари, 2011 - 09:54:24 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Колеги преди два дена ми се скапа хладилника samsung rl39wbms. След рестарт от бутона или от щепсела работи 3-4часа и след това заспива. Пак рестарт работа 3-4 часа и отново sleeeppp. Прочетох внимателно дискусията и след направените замервания всичко се оказа о.к.Моля за малко help. Ako имате някакви предположения ще ви бъда много благодарен. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 24 Февруари, 2011 - 18:23:25 |
|
|
|
михо
Нов участник От: варна
|
|
|
|
Хладилник samsung RL39WBMS - изтича вода от фризера
От известно време имам проблем - изтича вода от фризера. От къде трябва да се отвори за да се стигне до тази гумичка, отвътре от фризера или от към гърба? Kai | От към гърба, непосредствено над компресора има тавичка, а над нея е края на дренажния маркуч, който савършва с гумен щуцер. Та този щуцер най-вероятно е залепнал. Можеш да го отрежеш, или да му вкараш някакво парче тръба (от химикалка например). Успех!
|
|
Всичко записи: 45 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 16 Юли, 2011 - 20:44:36 |
|
|
|
|
|
|
А по колко време трае Дефроста на тоя хладилник и след това като включи компресора и отвори клапата не нафуква ли топлия въздух в хладилника щото при мен май така става.Следя го денонощно и един път на денонощието температурата в хладилника се покачва примерно до 18 гр. След това компенсира. Иначе проблема беше и при мен заспиване _________________________________________________________________ Има един елемент в Самсунга който се казва M51951A и функцията му е "system resetting ic series".Когато положението ви се вижда безнадеждно сменете го и ще останете приятно изненадани.Този елемент "вади щепсела от контакта "вместо вас. Успех |
|
|
|
|
|
|
|
Здравейте колеги! Някой знае ли какво променливо напрежение вади трансформаторчето което захранва електрониката. Намира се ниско долу в бялата кутия където влиза захранващия кабел. Благодаря! |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 18 Март, 2012 - 21:29:31 |
|
|
|
|
|
|
хладилник samsung RL39WBSM - работи само фризера
Привет колеги проблема е ,че в хладилника е супер топло а фризера пълни с лен ненормално, компресора работи постоянно температурата се регулира но няма ефект, датчика го проверих работи според вас къде се крие проблема ? gamssa_gsm_service | Изключва ли го от щепсела за ДВА дни ? |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Юни, 2012 - 22:09:51 |
|
|
|
|
|
|
не не съм го изклчвал колега ще пробвам |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2012 : Отправено: 16 Юни, 2012 - 01:26:04 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Samsung rw39wbsm - не тръгва компресора Хладилника е на 6 години,проблема е че мигат градусите на фризерната част ,хладилника не охлажда. Изключвам го т мрежата за 24 часа,след което го пускам и хладилника тръгва да работи достига зададена температура и излкючва, след това не иска да тръгне-нито с рестарт, нито с изключване от мрежата. След 5 часа правя следния опит пускам хладилника -компресора тръгва веднага го спирам и пак го включвам-компресора не сработва, само вентилатора работи. Нещо пречи на компресора да вклучва нормално. Няма лед , гумата за капенето не е залепнала, одрязох я за всеки случай. Пробвах и с друг термофус-прочетох в една друга тема.Дали не е пусковото реле?
хладилника го включвам,тръгва и след 10 секунди го спирам.после не иска да тръгне компресора,той затова не тръгва след като направи температурата и изключи
каде е този нагревател, как мога да го замеря, подлежи ли на смяна, скъп ли е. Не знам дали ще е от него, аз го включвам съвсем размразен, не пускан 12 часа,той тръгва но си правя опит-не е работил и 20 секунди, изключвам го от контакта и го включвам веднага-тръгва само вентилатора. След няколко часа пак го включвам и компресора тръгва _____________________________________________________________________ аз майстор бях извикал, ама той нищо не направи, не всеки разбира на НОФРОСТ, а защо аз да не се опитам да направя нещо с ваша помощ |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Апр. 2013 : Отправено: 10 Април, 2013 - 21:46:05 |
|
|
|
|
|
|
За да тръгне компресора трябва да минат поне 5-10мин. Пусковото реле трябва да истине а и компресора трябва да изравни налягането.
Изключи го за 10 мин и ако тръгне проблема не е в компресора. На тези хладилници много често им гори нагревателя и когато включат дефрост заспиват.
Шом не знаеш къде е нагревателе и как да го мериш май трябва да викаш майстор. До тук си направил всичко по силите ти. ____________________________________________________ Смени майстора |
|
|
|
|
|
|
|
Хладилник Samsung RL39WBSM - рестартира се сам
Хладилника е на поне 6 години и до сега съм нямал никакъв проблем с него, но сега започна да се рестартира през 3-5 секунди, включва и изключва....... Извиках техник, който свали платката и каза, че някой кондензатор прави проблем. Смени няколко пред мен, запоява, разпоява и накрая взе платката в сервиза. Днес ми я монтира, хладилника тръгна -18 и +5 както трябва, направи си зададените температури и отново започна едно включване и изключване. Та мисълта ми е..... и въпроса.... това от платка ли е да търся да си купя нова или нещо друго? п.п. да споделя, че хладилника отстрани е много горещ.....направо си пари..... avantaj | Дисплея угасва ли ? |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Юли, 2013 - 13:43:07 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник SAMSUNG RL39WBSM - Сам си включва SUPER функциятаСам си включва и изключва SUPER функцията. Дайте някакви идеи къде може да е проблема! adrian4003 | Изкърти бутон SUPER |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Януари, 2014 - 16:04:45 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник SAMSUNG RL39WBSM - клапа Здравейте колеги ! Имам сблъсък със "Самсунг rl39wbsm" хладилник. Включва се в захранването и клапата почва да се върти като виенско колело. Преди това като се включи и работи известно време и после спира като достигне температура и остава така до следващ рестарат. Въпроса ми е следния: От къде да намеря части за конкретния модел, моля да ме насочите за проблема. дали клапата е проблем за заспиването и може ли малко по подробно за този магнит.
|
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2014 : Отправено: 05 Януари, 2014 - 10:01:40 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 05 Януари, 2014 - 10:03:35 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Samsung RL39WBSM - как да се свърже външен таймер и/ или термостат
Здравейте, Проблемът с този хладилник е така баналният проблем от много постове със сприрането на компресора след достигане на температурите и отказът му да тръгне отново, докато не се рестартира от on/ off бутона. След направени много измервания и тестове хладилника така и не трагна да работи. Вапросът ми е следният. Може ли некой да даде схемата на свързване на на някои от тези термостати и / или релета за време http://nikelectric.com/product_info.php?cPath=54_99&products_id=5371 за да го направя по този начин, че лятото без хладилник се оказа че е истински АД това е схемата на хладилника. Благодаря fanatic60 | На калпавите майстори все платките им пречат
Въздушен термостат K50 за -18 градуса, часовник и кликсон на 10*C
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Август, 2014 - 13:48:50 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник SAMSUNG Rl39WBSM - включва през 5 часа
kolegi edin problem mi se javi frizera raboti kogato si poiska a sicko e ispravno na edno denonosie se uklucva prez 5 casa .dali e programiran za taka ??? molja za odgovor nae |
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Януари, 2017 - 10:24:01 |
|
|
|
|
|
|
хладилник Samsung RL39WBSM
Здравейте. От няколко дни имам проблем с хладилника RL39WBSM .Беше се изключил сам.Тоест не охлаждаше. Когато го изключа и след малко включа се чува как компресор включва и хладилника започва да работи и охлажда.Но когато достигне зададената температура съответно изключва и след това не се включва за да подържа зададената температура . Моля за съвет да знам къде евентуално е проблема . Благодаря предварително gunov | Нагревател |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Ноември, 2017 - 20:44:52 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте. От няколко дни имам проблем с хладилник SAMSUNG RL39WBSM -беше се изключил сам. Сменен е кондензатора и термичната защита на компресора. Работи 3-4 дни и след това започна да включва и изключва сам. Това го прави през различен интервал от време. Нищо не изписва на дисплея.Отстрани е доста горещ. Моля за съвет да знам къде евентуално е проблема . Благодаря предварително. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2020 : Отправено: 30 Юни, 2020 - 16:16:33 |
|
|
|