Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

хладилник Samsung RL39WBSM

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 След няколко часа спира
Silves

Редовен участник
От: В.Търново

Колеги, сблъсках се с един Samsung RL39WBSM, който ми къса нервите...за това се обръщам към вас за съвет. При включването на хладилника всичко изглежда добре, задават се температури +5 в плюсовата камера и -17 в минусовата, заработва както трябва, сваля градусите, изключва си и си включва както му е реда. Но след 4 до 5 часа след като изключи не включва повторно, започва да качва градусите, и така докато не се рестартира от "Power" бутона или директно от контакта. Знам че преди около година е имало такава тема, но Моля Ви дайте съвет как да "излекувам" проклетия хладилник.
Благодаря Ви предварително!

Всичко записи: 135 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 07 Ноември, 2008 - 18:45:46
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=144

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Ноември, 2008 - 19:25:10
Pawel

Постоянен участник
От: София

След като се стопли вътре не се ли включва отново ? Изчаквал ли си няколко часа за да видиш какво ще стане? Хладилника дава ли някаква грешка?

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 07 Ноември, 2008 - 19:49:36
Silves

Редовен участник

Не включва, зададените градуси продължават да мигат, а на дисплея не изписва грешка
kolyo , благодаря, полезен си както винаги!
Ще меря нагреватела, ако не е той какви други варианти остават?

Всичко записи: 135 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 07 Ноември, 2008 - 20:48:49
kkgb2005

Участник
От: Габрово

Ако не е нагревателя, ще да е THERMO-FUSE - сложол съм му снимака.

Всичко записи: 91 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 08 Ноември, 2008 - 10:55:36
Silves

Редовен участник

THERMO-FUSE-а беше изгорял, смених го с 73 C, оригиналния на Samsung е на 77 C....надявам се да няма проблем.

Благодаря за съветите, ако има проблем ще пиша.

Всичко записи: 135 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 10 Ноември, 2008 - 23:39:12
stoynov

Нов участник

Samsung RL39WBSM- трупа лед
Здравейте преди две седмици взех хладилника от фирмен сервиз на samsung всичко било готово . Сменили му компресор 200лв. И сега го отворих долу и пак е замръзнало всичко. Има толково лед че перката не може да духа студен въздух нагоре и в хладилника е топло. Обадих се в сервиза можели да дойдат чак в сряда и при тях всичко си било нормално.
Някакви идеи защо пак не иска да се размразява?

На колко часа трябва да размразява този хладилник и какво командва нагревателя кога да се включи?

Всичко записи: 14 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 06 Октомври, 2010 - 21:59:56
Silves

Редовен участник

На всеки 12 до 18 часа трябва да се размръзява, а това се командва от платката.

Всичко записи: 135 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 12 Октомври, 2010 - 22:06:46
Gosheto

Нов участник

Колеги, сблъсках се с един Samsung RL39WBSM, който ми къса нервите.
При включването на хладилника всичко изглежда добре, задават се температури +5 в плюсовата камера и -17 в минусовата, заработва както трябва, сваля градусите, изключва си и си включва както му е реда.
Но след 4 до 5 минути изключва и започва да се включва и изключва, когато си поиска.
Очаквам изчерпателна информация от Вас!
Благодаря Ви предварително!

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 27 Януари, 2011 - 09:54:24
dankon

Нов участник

Здравейте, Колеги преди два дена ми се скапа хладилника samsung rl39wbms.
След рестарт от бутона или от щепсела работи 3-4часа и след това заспива.
Пак рестарт работа 3-4 часа и отново sleeeppp.
Прочетох внимателно дискусията и след направените замервания всичко се оказа о.к.Моля за малко help.
Ako имате някакви предположения ще ви бъда много благодарен.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 24 Февруари, 2011 - 18:23:25
михо

Нов участник
От: варна

Хладилник samsung RL39WBMS - изтича вода от фризера
От известно време имам проблем - изтича вода от фризера.
От къде трябва да се отвори за да се стигне до тази гумичка, отвътре от фризера или от към гърба?
Kai
От към гърба, непосредствено над компресора има тавичка, а над нея е края на дренажния маркуч, който савършва с гумен щуцер. Та този щуцер най-вероятно е залепнал.
Можеш да го отрежеш, или да му вкараш някакво парче тръба (от химикалка например). Успех!

Всичко записи: 45 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 16 Юли, 2011 - 20:44:36
Гост

ОТСТРАНЕН

А по колко време трае Дефроста на тоя хладилник и след това като включи компресора и отвори клапата не нафуква ли топлия въздух в хладилника щото при мен май така става.Следя го денонощно и един път на денонощието температурата в хладилника се покачва примерно до 18 гр.
След това компенсира.
Иначе проблема беше и при мен заспиване
Има един елемент в Самсунга който се казва M51951A и функцията му е "system resetting ic series".Когато положението ви се вижда безнадеждно сменете го и ще останете приятно изненадани.Този елемент "вади щепсела от контакта "вместо вас.
Успех

Отправено: 22 Юли, 2011 - 11:40:34
stobi

Нов участник

Здравейте колеги! Някой знае ли какво променливо напрежение вади трансформаторчето което захранва електрониката. Намира се ниско долу в бялата кутия където влиза захранващия кабел. Благодаря!

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 18 Март, 2012 - 21:29:31
kolyo

Админ

хладилник samsung RL39WBSM - работи само фризера
Привет колеги проблема е ,че в хладилника е супер топло а фризера пълни с лен ненормално, компресора работи постоянно температурата се регулира но няма ефект, датчика го проверих работи според вас къде се крие проблема ?
gamssa_gsm_service
Изключва ли го от щепсела за ДВА дни ?

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Юни, 2012 - 22:09:51
gamssa_gsm_service

Нов участник

не не съм го изклчвал колега ще пробвам

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2012 : Отправено: 16 Юни, 2012 - 01:26:04
todor471

Нов участник

Хладилник Samsung rw39wbsm - не тръгва компресора
Хладилника е на 6 години,проблема е че мигат градусите на фризерната част ,хладилника не охлажда.
Изключвам го т мрежата за 24 часа,след което го пускам и хладилника тръгва да работи достига зададена температура и излкючва, след това не иска да тръгне-нито с рестарт, нито с изключване от мрежата.
След 5 часа правя следния опит пускам хладилника -компресора тръгва веднага го спирам и пак го включвам-компресора не сработва, само вентилатора работи. Нещо пречи на компресора да вклучва нормално.
Няма лед , гумата за капенето не е залепнала, одрязох я за всеки случай.
Пробвах и с друг термофус-прочетох в една друга тема.Дали не е пусковото реле?

хладилника го включвам,тръгва и след 10 секунди го спирам.после не иска да тръгне компресора,той затова не тръгва след като направи температурата и изключи

каде е този нагревател, как мога да го замеря, подлежи ли на смяна, скъп ли е.
Не знам дали ще е от него, аз го включвам съвсем размразен, не пускан 12 часа,той тръгва но си правя опит-не е работил и 20 секунди, изключвам го от контакта и го включвам веднага-тръгва само вентилатора.
След няколко часа пак го включвам и компресора тръгва

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Апр. 2013 : Отправено: 10 Април, 2013 - 21:46:05
Гост

ОТСТРАНЕН

За да тръгне компресора трябва да минат поне 5-10мин. Пусковото реле трябва да истине а и компресора трябва да изравни налягането.

Изключи го за 10 мин и ако тръгне проблема не е в компресора.
На тези хладилници много често им гори нагревателя и когато включат дефрост заспиват.

Шом не знаеш къде е нагревателе и как да го мериш май трябва да викаш майстор.
До тук си направил всичко по силите ти.

Отправено: 10 Април, 2013 - 22:06:06
kolyo

Админ

Хладилник Samsung RL39WBSM - рестартира се сам
Хладилника е на поне 6 години и до сега съм нямал никакъв проблем с него, но сега започна да се рестартира през 3-5 секунди, включва и изключва.......
Извиках техник, който свали платката и каза, че някой кондензатор прави проблем. Смени няколко пред мен, запоява, разпоява и накрая взе платката в сервиза. Днес ми я монтира, хладилника тръгна -18 и +5 както трябва, направи си зададените температури и отново започна едно включване и изключване.
Та мисълта ми е..... и въпроса.... това от платка ли е да търся да си купя нова или нещо друго?
п.п. да споделя, че хладилника отстрани е много горещ.....направо си пари.....
avantaj
Дисплея угасва ли ?

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Юли, 2013 - 13:43:07
kolyo

Админ

Хладилник SAMSUNG RL39WBSM - Сам си включва SUPER функцията
Сам си включва и изключва SUPER функцията.
Дайте някакви идеи къде може да е проблема!
adrian4003
Изкърти бутон SUPER

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Януари, 2014 - 16:04:45
bolidklima

Нов участник

Хладилник SAMSUNG RL39WBSM - клапа
Здравейте колеги ! Имам сблъсък със "Самсунг rl39wbsm" хладилник. Включва се в захранването и клапата почва да се върти като виенско колело. Преди това като се включи и работи известно време и после спира като достигне температура и остава така до следващ рестарат.
Въпроса ми е следния: От къде да намеря части за конкретния модел, моля да ме насочите за проблема.

дали клапата е проблем за заспиването и може ли малко по подробно за този магнит.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2014 : Отправено: 05 Януари, 2014 - 10:01:40
kolyo

Админ

клапата върти защото е паднал магнита или е повредена ридампулата.
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=507
Части можеш да намериш от всеки фирмен сервиз - пише ги в гаранционната карта

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 05 Януари, 2014 - 10:03:35
kolyo

Админ

Хладилник Samsung RL39WBSM - ­как да се свърже външен таймер и/ или термостат
Здравейте, Проблемът с този хладилник е така баналният проблем от много постове със сприрането на компресора след достигане на температурите и отказът му да тръгне отново, докато не се рестартира от on/ off бутона.
След направени много измервания и тестове хладилника така и не трагна да работи.
Вапросът ми е следният. Може ли некой да даде схемата на свързване на на някои от тези термостати и / или релета за време
http://nikelectric.com/product_info.php?cPath=54_99&products_id=5371
за да го направя по този начин, че лятото без хладилник се оказа че е истински АД
това е схемата на хладилника. Благодаря
fanatic60
На калпавите майстори все платките им пречат

Въздушен термостат K50 за -18 градуса, часовник и кликсон на 10*C

att-53ede6c8773e639.jpg

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Август, 2014 - 13:48:50
kolyo

Админ

Хладилник SAMSUNG Rl39WBSM - включва през 5 часа
kolegi edin problem mi se javi frizera raboti kogato si poiska a sicko e ispravno na edno denonosie se uklucva prez 5 casa .dali e programiran za taka ???
molja za odgovor
nae

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Януари, 2017 - 10:24:01
kolyo

Админ

хладилник Samsung ­ RL39WBSM
Здравейте. От няколко дни имам проблем с хладилника RL39WBSM .Беше се изключил сам.Тоест не охлаждаше.
Когато го изключа и след малко включа се чува как компресор включва и хладилника започва да работи и охлажда.Но когато достигне зададената температура съответно изключва и след това не се включва за да подържа зададената температура .
Моля за съвет да знам къде евентуално е проблема . Благодаря предварително
gunov
Нагревател

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Ноември, 2017 - 20:44:52
Iliyana

Нов участник

Здравейте. От няколко дни имам проблем с хладилник SAMSUNG RL39WBSM -беше се изключил сам. Сменен е кондензатора и термичната защита на компресора. Работи 3-4 дни и след това започна да включва и изключва сам. Това го прави през различен интервал от време. Нищо не изписва на дисплея.Отстрани е доста горещ. Моля за съвет да знам къде евентуално е проблема . Благодаря предварително.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2020 : Отправено: 30 Юни, 2020 - 16:16:33

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » хладилник Samsung RL39WBSM [Страници (1)]