|
Компресора опитва да развърти , но не успява |
|
|
|
|
|
|
Здравейте колеги,ето и моя проблем.Инверторен климатик Fujitsu ASYB12LDC на който компресора му се опитва подчертавам да развърти но не успява. захранването към външното тяло е нормално. няма светлинна индикация за грешка..., но при проверка за грешка от дистанционното мигат operate и timer едновременно... през няколко секунди се пробва да стартира компресора, но не успява... това е информацията която имам за сега,утре ще знам повече... ако някой се сеща за нещо към което да ме насочи освен да проверя датчиците и силовите кондензатори...нека да сподели. ______________________________________________________________ климатика не е гаранционен , на 2 месеца е...почти не е работил.. как мога да съм сигурен че е компресора, какви трябва да са стойностите на съпротивление на намотките му.
Климатика работи в режим "вентилация" |
|
Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 14 Ноември, 2008 - 20:16:22 |
|
|
|
|
|
|
Закачи три лампи (на звезда) на мястото на компресора - ако светят ,значи е от компресор Аз ползвам три нагревателя от "ЕЛBА кварц" , в единия край съм ги дал накъсо с лустърклема, а в другия са мъжки обувки(фазите от мотора) .
Щом климатика работи на вентилация значи вътрешното тяло е добре |
|
Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Ноември, 2008 - 20:59:19 |
|
|
|
|
|
|
смени платката , която подава захранването на компресора във външното тяло после се насочи към него < силовия модул > |
|
Всичко записи: 51 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 15 Ноември, 2008 - 08:32:26 |
|
|
|
|
|
|
мигат operate и timer едновременно... | Колко пъти мига operate и колко timer ? |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 15 Ноември, 2008 - 12:32:28 |
|
|
|
|
|
|
operate и timer мигат едновременно само когато се пусне теста за грешка от дистанционното.... компресора е здрав... вързах 3 100w крушки на звезда...и не светнаха... това което ми направи впечатление е че датчика на компресора нямаше стойности...така се зарадвах,но пак греда...подменях датчици от 7 до 18 килоома...и пак същото... |
|
Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 15 Ноември, 2008 - 19:33:28 |
|
|
|
|
|
|
Замери ли съпротивлението на изводите на IPM-а към + и - ? Замери ли напрежението на електролитния кондензатор ? |
|
Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Ноември, 2008 - 20:32:44 |
|
|
|
|
|
|
силовия модул на компресора се беше скапал...това е първи проблем с такъв климатик,учудих се,но...машина е поврежда се...благодаря ви за отзивчивостта... |
|
Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 19 Ноември, 2008 - 18:42:54 |
|
|
|
|
|
|
Изгубих си дистанционното за Fujitsu Plasma ASYB 12 LCD. Как и от къде мога да си купя ново? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2015 : Отправено: 16 Юни, 2015 - 22:09:23 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Юни, 2015 - 22:48:39 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Fujitsu AOYS12LDC -трака
Здравейте , Имам климатик Fujitsu AOYS12LDC . Проблема е следния от близо година има едно дразнещо тракане на външното тяло . Лятото не беше толкова осезаемо но сега зимата се будя от него .При мен си е направо тракане не жужене . Предварително благодаря за отделенето време за отговора ви . barix | Може някоя тръба да опира в корпуса. Като се стопли времето се обади в сервиз.
|
|
Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Януари, 2016 - 12:53:49 |
|
|
|
|
|
|
Най вероятно липсва някое парче от перката. Вземи мерки на време,защото от вибрациите може да се сдобиеш и с пропуск. Най елементарно е събираш парчетата и на пластмасова заварка. А по добрия вариант нова перка.
|
|
Всичко записи: 113 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 29 Януари, 2016 - 10:50:55 |
|
|
|