Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Fujitsu ASYB12LDC - ­ инвертор

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Компресора опитва да развърти , но не успява
Иванов

Нов участник

Здравейте колеги,ето и моя проблем.Инверторен климатик Fujitsu ASYB12LDC на който компресора му се опитва подчертавам да развърти но не успява.
захранването към външното тяло е нормално.
няма светлинна индикация за грешка..., но при проверка за грешка от дистанционното мигат operate и timer едновременно...
през няколко секунди се пробва да стартира компресора, но не успява... това е информацията която имам за сега,утре ще знам повече...
ако някой се сеща за нещо към което да ме насочи освен да проверя датчиците и силовите кондензатори...нека да сподели.

Климатика работи в режим "вентилация"

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 14 Ноември, 2008 - 20:16:22
kolyo

Админ
От: Русе

Закачи три лампи (на звезда) на мястото на компресора - ако светят ,значи е от компресор
Аз ползвам три нагревателя от "ЕЛBА кварц" , в единия край съм ги дал накъсо с лустърклема, а в другия са мъжки обувки(фазите от мотора) .

Щом климатика работи на вентилация значи вътрешното тяло е добре

Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Ноември, 2008 - 20:59:19
ceci

Участник

смени платката , която подава захранването на компресора във външното тяло
после се насочи към него < силовия модул >

Всичко записи: 51 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 15 Ноември, 2008 - 08:32:26
joroklima

Постоянен участник

мигат operate и timer едновременно...
Колко пъти мига operate и колко timer ?

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 15 Ноември, 2008 - 12:32:28
Иванов

Нов участник

operate и timer мигат едновременно само когато се пусне теста за грешка от дистанционното....
компресора е здрав... вързах 3 100w крушки на звезда...и не светнаха...
това което ми направи впечатление е че датчика на компресора нямаше стойности...така се зарадвах,но пак греда...подменях датчици от 7 до 18 килоома...и пак същото...

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 15 Ноември, 2008 - 19:33:28
kolyo

Админ

Замери ли съпротивлението на изводите на IPM-а към + и - ?
Замери ли напрежението на електролитния кондензатор ?

Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Ноември, 2008 - 20:32:44
Иванов

Нов участник

силовия модул на компресора се беше скапал...това е първи проблем с такъв климатик,учудих се,но...машина е поврежда се...благодаря ви за отзивчивостта...

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 19 Ноември, 2008 - 18:42:54
Martrin

Нов участник

Изгубих си дистанционното за Fujitsu Plasma ASYB 12 LCD.
Как и от къде мога да си купя ново?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2015 : Отправено: 16 Юни, 2015 - 22:09:23
kolyo

Админ

Фирменните сервизи са написани в гаранционната карта
http://www.fujitsu-bulgaria.com/distributori
http://bulclima.com/bg/partniori
http://fujielectric.bg/Дилъри

Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Юни, 2015 - 22:48:39
kolyo

Админ

Климатик Fujitsu AOYS12LDC -трака
Здравейте , Имам климатик Fujitsu AOYS12LDC .
Проблема е следния от близо година има едно дразнещо тракане на външното тяло . Лятото не беше толкова осезаемо но сега зимата се будя от него .При мен си е направо тракане не жужене .
Предварително благодаря за отделенето време за отговора ви .
barix
Може някоя тръба да опира в корпуса. Като се стопли времето се обади в сервиз.

Всичко записи: 12511 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Януари, 2016 - 12:53:49
staiko donchev

Редовен участник
От: Пловдив
Най вероятно липсва някое парче от перката. Вземи мерки на време,защото от вибрациите може да се сдобиеш и с пропуск. Най елементарно е събираш парчетата и на пластмасова заварка. А по добрия вариант нова перка.

Всичко записи: 113 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 29 Януари, 2016 - 10:50:55

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Fujitsu ASYB12LDC - ­ инвертор [Страници (1)]