Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Panasonic CU-E15CKP5

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 изключва в режим на отопление
emilpavlov

Редовен участник
От: Варна

Здравейте колеги,проблема е след изгорял мотор.Сменен е мотора и е зареден с кантар 1130гр. Климатика стартира на отопление и компресора набира обороти.След около 3-4мин спира и малко след това и вентиларора на външно тяло.За това време дстига до 36 бара.Датчиците са здрави,сменени са комплект на вътрешното тяло,а вън тръбния е 5кОм,а въздшния 15. Визуално по платките няма повреди,и на студено си работи и си понижава оборотите на мотора.А на топло се лъже нещо.
Дори след 10-тина цикъла на включване и изключване на мотора ,грешки не изписва.
Ако някой има идеи ще съм благодарен да сподели ?

Всичко записи: 137 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 02 Декември, 2008 - 00:25:55
ceci

Участник

ако не се затопля питата на вътрешното тяло , смени магнетвентила , но го сменяй потопен във вода
и да продухаш с азот системата преди да я напълниш

какво точно е изгоряло на компресора - намотките или механичната част.
свали капилярките и продухаи с азот ако пак е същото смени вентила задължително

Всичко записи: 51 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 02 Декември, 2008 - 08:18:45
emilpavlov

Редовен участник

Питата се затопля равномерно, отваря клапата и почва да духа ,
но за около 3мин. работа тънката тръба изстива и си мисля дали не запушва филтъра или капилярките.

Компресора беше окъсил към маса и това е ,но доста .време е стоял без него.За капилярките ще ми пратят вентил комплект с тях към края на седмицата и тогава ще разбера

Всичко записи: 137 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 02 Декември, 2008 - 17:50:42
fujitsu

Постоянен участник

продухаш с азот системата преди да я напълниш

Мисля, че е по-добре по време на "заварката" от другият край на тръбата да се подаде азот. Така изобщо няма да се получи нагар... мисля аз

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 02 Декември, 2008 - 22:47:25
emilpavlov

Редовен участник

Всичко е решено.След много експерименти климатика вече работи.
Първоначално премахнат чек вентил- без резултат.
Скъсени капилярки с 50мм.-без резултат.
Скъсени с още 100мм.- отново без резултат.
Добавено още 100гр. фреон-без резултат.
Източване на всичкия фреон ,вакумиране 45мин. и последвало зареждане с R22,но вместо 1130гр зареждане до 1450гр.-климатика се прероди.

Всичко записи: 137 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 07 Декември, 2008 - 10:33:42
kolyo

Админ
От: Русе

CU-E 15CKP5 - изключва след 3 мин.
Климатика не изписва никаква грешка ,стартирва си на всеки 3мин. работи около минута компресора вентилатора се изключва малко след това . За времето през неговата работа успях да замеря ток около 6А което по външен стикер е добре даже под номинал . Забелязях че тръбата на изхода на компресора не е толкова гореща а само затоплена. не забелязах да има дадтчик на прегретите пари има само термо защита на компресора и външен датчик дали се управлява от вътрешния минималното време за старт на компресора и ако е така мога ли да симулирам неговото първоначално стартиране в продържително задържане на работата на компресора какви са му параметрите . нямам никаква тех. документация за този модел
duk69
Горе има търсачка

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Март, 2010 - 09:41:04
georgi_gu

Нов участник

panasonic CU-E15CKP5 - тест
Здравейте колеги.Донесоха ми външно тяло на panasonic CU-E 15 CKP5 със съмнения за четирипътен или компресор.
Искам да го тествам но имам вътрешни на CS-G12KE CS-E12DKE и CS-P12CKE.
Въпроса ми е може ли да се пробва с някои от тези тела или има разлика в електрониката.
СТОЯН
CS-G123KE Само с него е съвместима електрониката

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Апр. 2013 : Отправено: 28 Март, 2016 - 18:37:05
СТОЯН

Постоянен участник
От: Бургас

CS-G123KE Само с него е съвместима електрониката
това е истината пробвано е.
CS-P12CKE-този не става
CS-E12DKE- този не го пробвах защото мисля че е с външно захранване.Пробвах CS-G123KE защото има вентилация и е с вътрешно захранване като CU-E15CKP5.Като братчета са.

Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 31 Март, 2016 - 21:26:12
dis_el

Участник

Аз мисля че този модел CS-G123KE няма нищо обшо с CU-E15CKP5.По скоро някой от тези двата CS-E12DKE и CS-P12CKE и мисля че с първия съм пробвал и се получава.

Всичко записи: 64 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 31 Март, 2016 - 23:13:42
p_apur4o

Нов участник

CS-E12CKP5 пробван с CU- E12DKE- никаква чуваемост!

Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 01 Април, 2016 - 13:58:54
georgi_gu

Нов участник

Аз мисля че този модел CS-G123KE няма нищо обшо с CU-E15CKP5.По скоро някой от тези двата CS-E12DKE и CS-P12CKE и мисля че с първия съм пробвал и се получава.
И двтата са ДС-та разликата е във фреон, макар че е пробван и вътрешно на CS-G123KE с външно С12СКР на 410 и работи повече от задоволително, и обратното става без никакъв проблем изпробано е много пъти.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Апр. 2013 : Отправено: 02 Април, 2016 - 08:40:32
СТОЯН

Постоянен участник

Но щом си пробвал, ще е интересно да научим какво се е получило.

Нищо няма да се получи.Май не ме разбра правилно.На адреса си има вътрешно но е на заварки.Сега си работи с него.Ние сменихме четирипътния и ми трябваше вътрешно за проба в сервиза.Пробвахме го с CS-G123KE.Зареден с фреон закачен с тръби на топло и студено.На налягане температура ампераж всичко точно.Ако на някой колега му се наложи да не пита като мен.Да закача смело.Това беше идеята да си помагаме.Ако някой мисли ,че лъжа си е негов проблем да не пробва.

Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 03 Април, 2016 - 20:00:02

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Panasonic CU-E15CKP5 [Страници (1)]