Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик CROWN CG-12A410 LIX ­ INVERTER

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Не работи нормално на режим топло
dmironov

Участник
От: Габрово

Здравеите колеги . Ако някои се е спречквал с тоя модел климатик да даде някакав съвет . Климатика по принцип работи .
Като му вдигна температурата от 19 на 22 градуса работи но не изключва никога като намаля температурата на 19 градуса изключва и повече никога не включва .

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 02 Декември, 2008 - 19:43:21
velpan

Нов участник
От: Бургас

Климатик CROWN CG-12A410 LIQ - ­ грешка E7
нищо не ми трагва след 5 мин ми изписа е7 нито вентилатори нищо
не огледах платката, но ми приличаше на osaka sbp

не съм го пробвал на "вентилация" . възможно ли е да е някои датчик ?
не знам колко килоома трява да са , нямам никаква литература за crown

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 03 Януари, 2011 - 13:19:07
kolyo

Админ
От: Русе

Да не би да е за конфигурационен код ?
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=5&topic=162

Ми замери датчиците и ще разбереш дали е от тях
Или са 5к или 10 к

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Януари, 2011 - 13:24:24
ivailo78

Участник

погледни външната платка отдолу често се случва да има лоши спойки и то доста лоши- направо да кажа почти липстващи

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 03 Януари, 2011 - 21:05:01
Joro66

Нов участник

Климатик crown CG 12A410 LIQ - грешка F6
Климатика се оказа с липстващо SPDU 35AC01. Попаднаха ми две от HAIER, обаче са с различни серийни номера. Единият не развърташе и се оказа прекъснати токови резистори 1 ом във веригите на IGBT-тата, след замяната им и двата модула работят еднакво - развъртат за 10-15 сек и изписва F6. До колкото разбрах грешките на тези крауни са като при климатиците BARD, т.е. : "Indoor communications can not be accepted ---F6" При откачане на комуникационния кабел м/у двете тела, грешката пак е F6, само че не развърта.
Проверил съм оптроните и всички елементи покрай тях. Един диод ме съмняваше 1n4007, но замяната нямаше ефект. Къде да се насочвам да търся, евентуално?
След доста умуване открих проблема - две слюдени кондензаторчета на платката на външното тяло във веригата на комуникацията имаха утечка. Поиграх си да сваля частите от схемата заключени между двата оптрона за да ми се изясни принципа на работа. Качвам я, евентуално ако на някой му потрябва. Двата кондензатора бяха 30пф и 1000 пф. За всеки случай смених и този който е 470 пф.
https://postimg.org/image/bbcv6os0x/

att-57a20a9e9787a410.jpg

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2016 : Отправено: 03 Август, 2016 - 17:49:53

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик CROWN CG-12A410 LIX ­ INVERTER [Страници (1)]