|
|
|
|
|
|
|
имам проблем с климатик HSU-12HM03 B. След включване то му заработват и двете тела и преди да започне зададената му функция телата спират. Остава да мига зелената лампа RUN. Изключването става с дистанционното, но неможе да се стартира отново докато не се изключи захранването.След включване отново на захранването проблема се повтаря.
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 15 Декември, 2008 - 10:02:43 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Декември, 2008 - 20:36:25 |
|
|
|
|
|
|
С повечето Хайери които съм се сблъскал (става дума най вече за инвертори на R410)проблемите са идвали или от IPM (основно при 12 ки ) или компресор (при 18 ки).IPMa им е залят с някакъв силикон целия а тези които са ми изпращали за смяна са частично заляти не знам дали от това идва проблема.Лоши споки лично не съм откривал,а при IPMa просто няма и как да провериш . ___________________________________________________________ Всичко е въпрос на късмет Аз съм сменил поне 10
|
|
Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 16 Декември, 2008 - 18:59:56 |
|
|
|
|
|
|
С повечето Хайери които съм се сблъскал (става дума най вече за инвертори на R410)проблемите са идвали или от IPM | Но това е HAIER HSU-12HM03 B - Интелигентен Инвертор (Smart Eye). Аз нямам такъв случай на сменен IPM на такъв климатик. И в къщи се отоплявам с такъв и за мен той е мерцедеса на Хаерите до сега. RUMEN R , замери захранващото напрежение и провери за лоша спойка, както ти казва kolyo . Също така провери и куплунзите за хлабава връзка.
|
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 17 Декември, 2008 - 20:39:32 |
|
|
|
|
|
|
в 90% от случаите при мен са IPM-ите нищо че работи на студено
кабелите на външното тяло минават ли през токов детектор ? |
|
Всичко записи: 51 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 18 Декември, 2008 - 08:00:36 |
|
|
|
|
|
|
ceci , всички инвертори имат "токов детектор" но той е във външното тяло.
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Декември, 2008 - 08:09:15 |
|
|
|
|
|
|
niki_kolev77
IPMa им е залят с някакъв силикон целия а тези които са ми изпращали за смяна са частично заляти |
|
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 18 Декември, 2008 - 18:44:17 |
|
|
|
|
|
|
Колеги прави сте, грешката е моя не съм догледал модела Съгласен съм с joroklima че това май е мерцедеса на Haier , ама нали пусто само проблеми с по новите им модели и за това съм си сподели мъката като съм уточнил че става въпрос за основно тези които са на R410 и са със IPM като този от снимката на fujitsu . |
|
Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 28 Декември, 2008 - 22:31:52 |
|
|
|
|
|
|
елеминирай дросела (кабелите от дросела ги вържи ги един за друг) и пробвай в повечето случаи тръгва |
|
Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 29 Декември, 2008 - 21:51:17 |
|
|
|
|
|
|
климатик HAIER HSU-12HM03 B в момента е в сервиз, тъй като аз нямам възможността да проверя Вашите съвети, за които Ви благодаря. От сервиза ми казаха че платката трябва да се смени. Неможела да се отремонтира въпреки че не е зялята със силиконова смес.Възможен ли е ремонта тъй като всичко изглежда като платка на телевизор, а там ремонта е възможен. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 12 Януари, 2009 - 16:32:21 |
|
|
|
|
|
|
Тази платчица на снимката си е фабрично дефектна.Изкарва най много 3 месеца |
|
|
|
|
|
|
|
HSU-12HM03(B)-проблем
Ако можете да ми дадете някакво инфо за проблема ми.Наскоро купих апартамент и в него климатик-Haier HSU-12HM03(B)!Не знам предишния собственик колко го е ползвал и кога го е купил тъй като апартамента го закупих от опълномощено лице което нищо естественно не знаеше.Проблема ми е-работят само 2 програми,едната с иконка "перка"(предполагам че е вентилатор)другата е "слънце"(предполагам че е за лятно време)но духа много слабо,почти не се усеща,другите програми работят около минута и........започват да мигат лампичките Power и Run,извинете ме за некомпетентостта но ако може все пак да ми дадете някаква надежда да не е компресора(четох някъде че е възможно)и друго което прочетох е че 2 вариант е платка,струва ли си ремонта?Благодаря ви предварително! emoone | Хъм елиминирането на дросела не го препоръчвам той е с активно PFC може да си взриви климатика СПДУ то е много слабо. |
|
Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 27 Юни, 2009 - 00:20:30 |
|
|
|
|
|
|
имам проблем с haier hsu-12hm03.при вклучване в контакта се местят само галузите без да се отварят.лампите на панела отпред не светват. моля помогнете да отстраня проблема.предварително благодаря. chefo1 | Като натиснеш сервизния бутон кво прави ? |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Февруари, 2010 - 20:21:40 |
|
|
|
|
|
|
Колеги мой клиент има проблем с такъв Хайер. Грешката която дава е мигат power i timer, а run свети. Мерих намотките на компресора, две са с еднакво съпротивление около 1,5 ома, но едната е с 0,9 ома. Другото което случайно открих, е че напреженето е 205 волта. Преди да си тръгна падна и на 202. Въпроса ми е дали при тези показатели компресора е 100% заминал или проблема е само в ниското напрежение?
|
|
Всичко записи: 71 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 10 Март, 2010 - 08:55:50 |
|
|
|
|
|
|
да си оправи нопрежението и тогава ще се разбере може и да си е здрав компресора |
|
Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 18 Април, 2010 - 22:06:05 |
|
|
|
|
|
|
виждал съм го да работи на 180в ами към корпус как е 0.5 ома ? DD честито |
|
Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 05 Май, 2010 - 02:49:48 |
|
|
|
|
|
|
HAIER HSU-12HM03(B) -компресор
Привет колеги.Закупих раздемонтиран инвертор на HAIER HSU-12HM03(B).Собственика сподели че му е изгорял компресора.Незнам защо не му вярвам и бих искал да се убедя на 100% че е така.Питането ми е как да пусна само компресора. Благодаря предварително perfekt74 | Закачи три лампи на мястото на компресора - ако светнат, значи електрониката е в ред |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 27 Юни, 2010 - 20:16:10 |
|
|
|
|
|
|
haier HSU12HM03(B) В средата на миналата зима,въпросният климатик започна да прави проблеми.Изключваше преди зададената температура на отопление.През лятото на охлаждане,също не изключваше при достегане до заданената температура.Примерно:задал съм температура 24гр. ,а работи до под 17гр.Сега като захладня,работи само на охлаждане незавизимо от задедените функции/,авто и изсушаване/.На отопление изобщо не се включва. Забелязах ,че ако климатика е изключен от ел.мрежата ,за повече от ден ,при включване и задаване на функция отопление-работи, но след извесно време пак спича. Кажете възможно ли е проблема да е в бобината на четерипътния вентил ,или някой датчик за температурата.Два пъти виках майстори да го проверят,но преди това климатика бе изключен от ел.мрежата ,следователно като дойдоха той работеше,и останавиха ,че нищо му няма. Как да разбера къде е проблема. Ако някой има съмнения,къде би могъл да е проблема,моля да сподели. благодаря предварително !!! |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 07 Ноември, 2010 - 17:20:06 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Haier HSU-12HM03(B) - не топли
Климатика не затопля. На охлаждане "май" работи. При включване тръгват и двете тела. Чува се как компресора се "засилва", но топло не започва да духа. След време започва да мика индикацията "Timer" на вътрешното тяло и климатика спира. Някакви идеи? Gamma | Gamma , Защита от прекомерно нарастване на температурата на термо датчика на изхода на компресора над 115 C (discharge) 1.В хладилната системата има недостиг на фреон. 2.Не нормално функциониране на капилярният възал или EEV. |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 25 Април, 2011 - 14:21:07 |
|
|
|
|
|
|
power modul изгоряло съпротивление 100 ома но като цяло модула огледай и платката че някой път им влеза вода между пласмасите и пада на платката |
|
Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 25 Април, 2011 - 16:17:09 |
|
|
|
|
|
|
Haier HSU-12HM03/B/ - ауторестарт
Имам климатик Haier HSU-12HM03/B/. Използва се само за отопление. На мястото, където е монтиран, токът спира по няколко пъти на ден и климатикът автоматично изключва. Трябва отново да го включваш с дистанционното. То пък било консуматив. (това ми звучи смехотворно) Въпросът ми е: Има ли възможност да се въведе една програма, която да остане за постоянно (примерно отопление 24* и вентилатор на макс) и да не се влияе от спиране на тока, (като се възтанови захранването започва да си работи) както и да не зависи от далечното? Ще се управлява с пускане и спиране на захранването. С една дума да разкараме електрониката до възможен максимум. bojitchko | Ако климатика няма ауторестарт, може да се сложи 6 волтов акумулатор(или 9 волтова батерия), който да захранва процесора при спиране на тока |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Април, 2011 - 16:49:18 |
|
|
|
vacko
Нов участник От: София
|
|
|
|
Ако климатика няма ауторестарт, може да се сложи 6 волтов акумулатор(или 9 волтова батерия), който да захранва процесора при спиране на тока |
С батерия не става, защото докато няма ток ще открие че не му работи външното тяло и ще подаде сигнал за грешка и пак трябва да се рестартира.
Правилното решение е UPS. Ако евентуално има някакви джъмпери на платката или ключе за автоматичен режим ... трябва да се види. Иначе - трябва да се допълни една схема за включване на ръчното пускане на климатика да речем 30 секунди след като дойде тока - например със стълбище автомат да се даде накъсо бутончето.
|
|
Всичко записи: 23 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 25 Април, 2011 - 21:42:58 |
|
|
|
frick
Постоянен участник От: гр. Девин
|
|
|
|
Климатик HAIER HSU 12 HM03 B - фреон Колеги имам проблем с този климатик. На външното тяло лепенката е изгоряла от слънцето и не личи нищо. На вътрешното тяло на лепенката срещу модел е записано AS 122 AHA I A и под този надпис има друг в скоби (HSU 12 HM03 B)но вид и количество на фреона не видях. Климатика е стоял около 10 дни свален със затворени кранове на външното тяло, но след монтажа се оказа че е почти празен имаше 2,5bara налягане, явно крановете не са държали. Може ли да кажете с какъв фреон е и какво количество. |
|
Всичко записи: 329 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 16 Май, 2016 - 18:49:25 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 196 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 16 Май, 2016 - 19:33:03 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Haier HSU-12HM03(B) - Датчици
Здравейте, може ли да ми кажете колко омови са температурните датчици (на вътрешното тяло) на този модел климатик HSU-12HM03(B). Благодаря предварително. ivonaumov |
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Юли, 2016 - 09:44:34 |
|
|
|