Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

хладилник Snaige ???

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 червената лампа постоянно свети
kretos

Нов участник

Взех си хладилник с фризер Snaige втора употреба, в хладилната част е 5 градуса, а във фризерната 0 . Има една червена лампичка която постоянно свети( един триъгалник с един удивителен знак в него ).
Температурата на помещението е около 10 градуса.
Хладилника е с един компресор и за хл. и за фризера. Хората си твърдят че до последно е работил безупречно.
Моля дайте ми съвет от какво естество може да е проблема.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 30 Декември, 2008 - 18:21:26
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=6&topic=31
През зимата има много оплаквания, че хладилниците с един компресор не поддържат необходимата температура във фризера.
Причината е че осезателя на терморегулатора е в хладилника, и при температура в помещението под 10 градуса компресора не включва.

Всичко записи: 12555 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Декември, 2008 - 18:23:48
hladnia

Редовен участник

Моля дайте ми съвет от какво естество може да е проблема.
То тоя проблем е обсъждан много пъти ,
Вариант а- премества се хладилника в помещение 14 С и проблема е решен.
Реших да драсна една схема ,поради проблема със тези хладилници във не отопляемо помещение .поставя се допълнителна лампа -2 като се свързва за проводниците на термостата К59 (във схемата еК54 по грешка).Така свързана ще свети и отдава топлина в хладилника само през почивката на компресора (използвана схема с нагревател )

att-495b7af75b282aige.jpg

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 30 Декември, 2008 - 22:30:00
kretos

Нов участник

Вдигнах температурата на 16 градуса лампата изгасна, и влезе в нормите.
Имам фризерче на терасата от същата марка, и си работи и при 0 градуса- проблем няма. Защо така са го измислили не ги знам, интересна ситуация

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 31 Декември, 2008 - 20:14:01
hladnia

Редовен участник

Имам фризерче на терасата от същата марка, и си работи и при 0 градуса- проблем няма.
При фризерите терморегулатора е К54-подържа от -18С до-27С та че на терасата като стане -20С фризера ще се чуди за какво да работи .

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 01 Януари, 2009 - 13:14:13
rtotov

Нов участник

хладилник SNAIGE RF 360 4701A - не изключва
Здравеите.От известно време, хладилник SNAIGE RF 360 не изключва.
Хладилника е с отделна фризерна част.
Замерих съпротивлението на термосондите. И на двете е 5.2 К. Не знам какви трябва да са стойностите им. Изключих сондата на фризера и на неино место включих резистор 10 к. Хладилника заработи но на дисплеа се изсписва F C.Не знам това някаква грешка ли е.

До сега хладилника си работи нормално.Притесняват ме символите на дисплея F C.

Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Юли 2011 : Отправено: 03 Юли, 2011 - 12:08:54
kolyo

Админ

Най вероятно датчиците са 2,7к при стайна температура, така че резистор 10к отговаря на -4 градуса
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=3

Пробвай с резистор 30-40к или тример(потенциометър) 50к и виж дали грешката ще изчезне

Всичко записи: 12555 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Юли, 2011 - 12:22:05
rtotov

Нов участник

Пробвах с R 36 k същият ефект.Пробвах и с тример R 56k,не изчезва грешката.Забелязах че втория символ на дисплея започна да показва периодично C F.Първия не се променяше.Сега включих двата термодатчика към платката.Грешката изчезна .Сега ще видя дали ще изключи.

Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Юли 2011 : Отправено: 05 Юли, 2011 - 19:17:58
kolyo

Админ

хладилник SNAIGE RF 360 4701A - изписва FF
Здравеите. Преди време мах проблем хладилник SNAIGE.
Сега на същият хладилник на дисплея се появиха символи FF.Tова някаква грешка ли е.
Хладилника работи, фризерната охлажда нормално. Хладилната също работи и като падне температурата около 5-6 градуса хладилната част се самоизключва.
Мерих двете сонди.За хл. е 3к; а за фр.3,36к при стаина температура.
Питам се какъв може да е проблема.
rtotov

Всичко записи: 12555 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Август, 2011 - 18:31:51
rado_thunder

Нов участник

Хладилник Snaige ??? - замръзва тръбата при компресора
Здравейте колеги! Имам проблем с въпросния хладилник. Сменях му компресор (стария беше изгорял). Компресора е втора употреба. След това вакумирах и заредих системата (R600a). Хладилника работи супер три дни, на четвъртия замразяваше в камера а долу не. Вакумирах системата отново за да видя дали няма пропуск и я оставих около час. Всичко си беше ок. Пак почнах да зареждам. Пълня и гледам че почва да избива лед при компресора а в хладилната част само конденз по стената. Възможно ли е компресора да е здал за тези 3 дни все пак е втора ръка или има някаково частично запушване. Мерси предварително за съветите, които ще дадете. Хладилника не е по-стар от 4-5 години.

Всичко записи: 27 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 16 Октомври, 2011 - 22:44:37
Bat Lyubo

Постоянен участник

Може да ти се е разлепила пластмасата от към изпарителя в хладилника.

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 18 Октомври, 2011 - 07:49:25
Bat Lyubo

Постоянен участник

хладилник Snaige ??? raft line - трупа лед
Здравейте ! Проблема е следния.Имам въпросния хладилник Snaige(raft line)сигурно вече 15-на години.Преди време спря, обадих се на техници смениха термостata.Хладилника тръгна обаче взе да трупа лед по задния панел, рядко изключва, а съм го намалил на под 1. Със стария термостат си работеше идеално.Та въпроса ми е да търся ли дтуг термостат или може да е от нещо друго.Фризера е с 2 чекмеджета и е отдолу
musala

Хладилник Снайге
Здравейте! Имам хладилни Снайке с един комресор и фризер с 2 чекмеджета.От известно време взе много да замразява , а последно време въобще не изключва, въпреки че съм сложил терморегулатора на под 1. Като го сложа на 0 изключва . Този терморегулатор ми го сменяха техници преди 2 години и още от тогава замръзяваше в повече и трупаше отзад много лед. Ходих в магазина за резерни части , а оттам искат оригиналния.Него обаче го изхвърлихме при ремонта.
Дали е от терморегулатора или нещо по-сериозно?
musala
Виж да не ти е откачен осезателят!

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 20 Август, 2012 - 06:39:50
hladnia

Редовен участник

Този терморегулатор ми го сменяха техници преди 2 години и още от тогава замръзяваше в повече и трупаше отзад много лед. Ходих в магазина за резерни части , а оттам искат оригиналния.
Дали е от терморегулатора или нещо по-сериозно?

Както и друг път е коментирано, тук нещата могат да бъдат комплексни.
1.Състояние на компресора –дебит(клапани)
2.Термостат не закачен на правилното място (променил Т. параметри)
3.Околна температура и лошо уплътнение.
4.Също е имало случай тръбичката на термостата допряла до кондензатора.

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 21 Август, 2012 - 18:45:49
kolyo

Админ

хладилник Snaige ??? - цъка
хладилник Snaige с фризер уж работи нормално, замразява си, но между включванията на всеки 4,5 мин се чува едно цъкане и леко бръмчене (това е за около 30 сек) след 4, 5 мин отново се повтаря . Изглежда се мъчи да се включи.
Викахме майстор смени термостата , но проблема си остана. Все още компресора работи нормално.
Какъв може да е проблема?
jivko1
Щом термостата е сменен, остава компресора или кликсона.

Всичко записи: 12555 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Март, 2015 - 21:02:59
frick

Постоянен участник
От: гр. Девин

Виж какъв ток черпи компресора. Провери и пусковото реле . Да не е залепнало и да държи пусковата намотка включена и затова да изключва кликсона.

Всичко записи: 332 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 10 Март, 2015 - 23:40:51
kolyo

Админ

хладилник SNAIGE - замразява в хладилната част
Един приятел ми се озова на помощ и ми даде вчера неговия стар хладилник дето не го ползвал защото замръзвало всичко в хладилната му част. Но нали на мен ми се беше прецакал Мраз-а и нямах избор. Включих го и прехвърлих всичко в новата придобивка. Тази сутрин гледам че е бил прав- вътре в задната част на хладилника има около милиметър слой скреж.
От утре отивам в командировка и оставям детето с два развалени хладилника. Моля за помощ - каква му е повредата?
Отворих капака на термостата и лампата. Явно термостата е бил сменян преди, но сондата не е поставена където трябва и за това залежда долу в хладилната част. Веждам как старата сонда е отрязана с клещи и си стои, а новата е набутана колкото може навътре под старата и е замазано със силикон.
Къде трябва да я поставя? Как да стигна до мястото където трябва да е?
П.П. Тела на сондата е намотан под капака - може да се развие и да стигне до към 50-60 см. - Къде и е местоположението за правилно функциониране?
Извадих остатъка от старата сонда - около 30 см. внимателно без да издърпвам маркуча в който беше. После новата си влезна спокойно вътре и предполагам достатъчно дълбоко и на точното си място. В момента работи и очаквам положителни резултати!
kolyokolev

Всичко записи: 12555 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 31 Май, 2015 - 14:02:18
Todor22

Нов участник

Привет, имам хладилник с фризер отдолу Snaige RF 270 с един компресор. Фризера замръзява нормално, но хладилната част държи +18 градуса. След няколко дни пак започна да охлажда нормално, но сега отново е на +18 градуса. Преди да започне да прави проблеми от време на време се чуваше странно бръмчене.

Без изобщо да разбирам разсъждавам, че ако компресора е за смяна, би трябвало и фризера да не е наред, а той е в норма. Другото ако е изпуснал охладителната течност, то няма отново да започне да охлажда нормално за няколко дни както стана. Термостат за смяна може би?

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Февр. 2020 : Отправено: 25 Юли, 2021 - 01:16:58

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » хладилник Snaige ??? [Страници (1)]