Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Климатик Osaka KFR-73GW - мига ­ LED2


Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 
artech


Нов участник


При стартиране на климатика започва да мига LED 2 на индикацията на външното тяло, а в таблицата на грешките няма такава грешка.Вътрешното тяло не показва никаква грешка.Компресора работи-развърта при ръчно пускане през контактора.
Предварително благодаря за дадените от вас съвети
______________________________________________________________
Проблема е, че климатика е монофазен и в таблицата на грешките на капака за мигане на LED 2 има чертичка(не е описана грешка)
Изключвах захранването за половин час - няма промяна
Според мен проблема е в платката , а не в компресора защото компресора развърта когато го пусна ръчно от контактора

Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 10 Януари, 2009 - 00:25:29
СТОЯН


Редовен участник
От: Бургас


На капака на външното тяло няма ли ги грешките?Ако е трифазна ти липсва фаза.

Да не сте сменяли вьншна платка
_____________________________________________________________
При трифазните LED 2 е липсваща фаза затова те попитах.Може да се сложи трифазна но трябва лека корекция.Успех.

Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 10 Януари, 2009 - 09:58:32
kolyo



Админ
От: Русе


Може някой от оптроните да се е скапал - на монофазните май бяха вързани и трите в паралел
Или да е капала вода по платката

Всичко записи: 11376 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Януари, 2009 - 10:41:16
artech


Нов участник


значи фазата се разделя на 3 и има логика да е някъде по захранванията. Ще провера и ще пиша.
Не е капалавода по платката поне не си личи

Стоян-не сме сменяли платка
_______________________________________________________________
Значи оптроните са здрави. Според мен платката е трифазна но е захранена с една фаза посредством мостчета
Оптроните ги меря като диоди на входа и на изхода и четирите дават еднакви стойности на трите фази и нулата

Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 10 Януари, 2009 - 10:47:40
kolyo



Админ
От: Русе


Щом ти дава грешка значи на изхода на някой от оптроните няма 50 херца(2,5 волта)
Замери напрежението на изхода

Провери ли кликсона на изхода на компресора ?
кликсончето е на тръбата на високото налягане и е вързан във веригата на единия от оптроните

Всичко записи: 11376 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Януари, 2009 - 12:26:26
artech


Нов участник


Не е от кликсона - на четирите вериги преди процесора излиза 32V напрежение. Всички защити работят

Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 10 Януари, 2009 - 13:52:39
kolyo



Админ
От: Русе


artech , процесорите са на 5 волта

Всичко записи: 11376 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Януари, 2009 - 14:14:09
СТОЯН


Редовен участник
От: Бургас


Шунтираи само за проба ниското високото и вафлата.Едно по-едно.Наи- вероятно нямаш фреон.

Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 10 Януари, 2009 - 16:49:19
artech


Нов участник


фреон има манометъра е на 5 атмосфери

Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 10 Януари, 2009 - 18:28:39
niki_kolev77



Участник


Колега ако не си решил проблема още, провери си кликсона на високото налягане и дефростния датчик -10 кОм при 25 градуса.

Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 27 Февруари, 2009 - 00:12:35
artech


Нов участник


Продължение на темата
Платката престигна от Бургас (Ремонт ??? лв.) монтирах я и промяна НЯМА.
Видях се в чудо. Очаквам вашите предложения за дефект

Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 13 Март, 2009 - 17:14:42
Гост


ОТСТРАНЕН


преди години имах съшия проблем и се оказа проблем в кабела между двете тела
това KFR 73 30 ли е или така си мисля

Отправено: 13 Март, 2009 - 18:56:38
BaHko


Нов участник


J1 там ли е ако да срежи го. Най веротно са мислили че е трифазна.

Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 18 Март, 2009 - 12:16:11
niki_kolev77



Участник


Нищо не каза за кликсона на високото и външния тръбен датчик?

Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 18 Март, 2009 - 23:48:52
artech


Нов участник


Няма джъмпер J1, датчика за високо налягане и тръбния датчик са наред ама климатика не работи (мамка му)
Ще пращам платката отново в бургас

Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 19 Март, 2009 - 20:05:37
СТОЯН


Редовен участник
От: Бургас


нямаш ли друга платка за проба.щом са ти я върнали ще я върнат пак.
и за мен е 1 на 1000 да е платката.

Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 19 Март, 2009 - 20:29:07
artech


Нов участник


Сложих друга платка и климатикът тръгна . Затова ще я пращам пак. Дано този път не ми вземат пак пари

Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 20 Март, 2009 - 20:19:49
СТОЯН


Редовен участник
От: Бургас


Ако това е вярно жалко за Еко клима.Има много хора от Бургас които сме работили там-ще го потвърдят.Такова чудо по наше време нямаше.Явно всичко отива надолу.

Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 22 Март, 2009 - 19:42:35
BaHko


Нов участник


Опа адаша ми разказа за тази платка Дори и снимка ми показа Та кой я е ремонтирал преди това че направо имах чувството че е изтръгнат ULN-a с клешите

Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 15 Април, 2009 - 19:53:31
profiman


Нов участник


имахме същия проблем оказа се захранването на климатика.Контакта е за смяна като се пусне на разклонител от другата стая няма никакъв проблем

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 13 Май, 2009 - 18:47:52
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Osaka KFR-73GW - мига ­ LED2 [Страници (1)]



Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0505 ]   [ Gzipped ]