Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Климатик Midea MSM-12HR - ­ изключва


Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 След 3-4 минути работа-изключва
johny01


Нов участник


Здравейте!Климатика си работи и духа доста топло, но спира след 3-4 минути дори да е студено в стаята и вън, след малко пак включва и след 3-4 минути изключва.
Мисълта ми е ,че много бавно затопля стаята, която е малка, с изолация и ПВЦ.
Монтажа бе малко на око, без вакумиране и замерване на налягане, само развиха кранчета да излезе въздуха .
Да не би да му е много фреона,тръбите са къси, и да изключва заради вдигане на налягането?
Просто искам да се консултирам и ако е проблем , да извикам техници. Благодаря!
_____________________________________________________________
Струята е надолу.Автоматично си отваря жалюзите така.
Вентилаторът е на средно положение, защото на ауто духа само леко и стопля в други ден.
Задавам му 24градуса, а вдига и поддържа до 19-20.Дори на 28-30 градуса да го пусна, пак изключва след 3-4 минути. А иначе струята му е гореща.
_____________________________________________________________
Мястото е ок-няма нищо пред и под климатика,на 35см е от страничната стена и 20 от тавана, дясната страна с платката и датчика е на средата на стаята.Турбината свети.
Малко, ама малко прах има по питата. Мухъл, след ремонта и отоплението с климатик-вече нямам .

att-4985b9e258a6cSM12.jpg


Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 22 Януари, 2009 - 18:14:31
p1Постоянен участник
От: Сливен


А за спирането-само детето спи в стаята, цял ден не се използва помещението и по няколко пъти проветрявам-как да работи нон стоп.
ами то по тази логика като излизаш от вас трябва да изключваш и хладилника , че току виж се включил 4-5 пъти докато те няма.когато не се ползва помещението се намалят градусите.
johny01 климатика не е нафтова печка или ядрен реактор че да затопли за 10тина мин.
p.s. извинявай за въпроса ама ми е любопитно - колко стотици левове спести като го спираше?

Всичко записи: 379 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 23 Януари, 2009 - 22:55:58
fujitsuПостоянен участник


johny01 Не ги знам много мидеите, но виж датчика за стайна температура де не опира в питата и да отчита че стаята е топла и да изключва не навреме...
А питата равномерноли се затопля?

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 25 Януари, 2009 - 12:49:23
johny01


Нов участник


p1, стята ми беше спалня и се бях чупил от мухъл-чак детето разви алергия и винаги ,ако не вали,отварям прозорците.
След ремонта и отопляне с климатика,да чукна на дърво,мухъл няма.Климатика го пускам няколко часа преди детето да легне.
Колко часа според теб е необходимо на 12ска в стая 13-14квм, външна изолация и ПВЦ от 15-16 гр. да вдигне до 19-20?
Ако ми дадеш съвет или ми кажеш ,че нямам дерт-благодаря!Но не разбирам защо се правиш на интересен.

fujitsu , Датчика е сложен добре - пластмасова ваничка, закрепена за ламелите и той е вързан за нея, в смисъл, че има разстояние между него и питата около1-2 см, даже го натиснах да поизлезе още.
Питата ,мисля че е еднакво загрята.

Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 25 Януари, 2009 - 17:51:56
p1Постоянен участник
От: Сливен


johny01 защо реши че ти се правя на интересен.това че си с изолация и пвц ти помага да задържиш топлината по добре.хайде да помислим - прозореца се отваря и е нормално помещението да започне да истива.първо въздуха после мебели и стени (колкото и да ти е смешно).като пуснеш климатика той духва топло,топлия въздух се качва горе,излъгва климатика че е стоплил и изключва защото първо се затопля въздуха.обаче всичко друго е студено и отнема темпетатурата на въздуха но следващото включване е след 2-5мин.още повече че държиш вентилатора на 2-ра степен и питата и датчика не могат да се обдухат нормално.има значение дали някой се топли под тебе. опитвам се да ти обясня че нямаш нужната акумулирана топлина в помещението.така както го описваш ми се струва нормално за мидея.понякога големия климатик в малко помещение не е добро решение.от клиенти и познати съм чувал че като си спрат климатика в събота по обяд (защото си отиват на село) при минусови температури и след това го включват в неделя вечерта, на климатика му трябва около 1ден да си затопли както трябва.за мидеите съм забелязал че лъжат около 4 гр. а една даже обра точките с 6гр.за твое успокоение ако искаш намери си някакъв термометър с два датчика - закачаш единия горе над климатика а другия го пускаш на около метър от земята и гледаш какво става.ако съм бил рязък извинявай , но всяка зима едно и също- мнозинството клиенти си спират климатика през деня защото са на работа и после искат за 1-2часа да се стопли.еми не става.успех
___________________________________________________________________
проба му е майката.у нас през деня е на трета а вечер на ауто,но всеки знае него си.а защо не вземеш и влагоуловител защото докато проветряш пак вкарваш влагата.

Всичко записи: 379 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 25 Януари, 2009 - 19:55:55
johny01


Нов участник


p1, :) благодаря за подробното и успокоително разяснение.
Спирам го защото яко проветрявам, едва ли някой си държи прозорците отворени 0.5-1 час(зависи от тем. вън) и му е включен, и тази процедура се повтаря няколко пъти. Явно,както казваш, датчика се лъже, макар тялото да е на 20 см от тавана и към средата на стената. Вентилаторът е на 2, защото на ауто духа като на 1 и не стопля,а на 3 става много течение и ме е страх за детето. Но,като разбиращ, ако ме посъветваш, ще го пускам на 3 и малкият като си легне, ще го намалям, а ?

Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 25 Януари, 2009 - 21:13:37
turboieПостоянен участник
От: любимец


и аз си мислиа че по добре е даси вземе влаго уловител,имаги малко са скъпички но пак не струват колкот човещки живот.и ще рещат проблема с влагата.но винаги сам саветвал клиенти .ако имат климатик даго ползват .смисал да варви постоианно за много време или ако е за малко данего пускат.все пак климатика не е като печка на дърва.но пак мидеите са малко страни в подържане на градуси.поне масовите.можеби е софтуерно така заложено незнам само коитаиците си знаиат .

Всичко записи: 308 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 25 Януари, 2009 - 21:41:47
абРедовен участник
От: Варна


johny01 прочетох темата споменава се за влага и мухъл в помещението освен в помещението благоприятна среда за развиване на мухъл е и турбината на климатика което опита сочи довежда до точно същите гореописани симптоми–задръстената турбина. значи спираш си мидеиката отвариаш плавно на рака клапичките и поглеждаш отдолу дали турбината да не прилича на тази

други възможни-образуване на въздушен джоб - прегради непосретствено пред, под климатика - секцийка нещо перденце на пътя на въздушната стуя която '' рикушира '' в тях и се засмуква преждевременно от климатика откъдето лъже и датчика.

(Добавено)
между другото ако не си спираш климатика влагата рязко ще намалее пробваи

att-4982a897b6823uck2.jpg


Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 30 Януари, 2009 - 09:13:27
Гост


ОТСТРАНЕН


бих ти дал един съвет да пробваш и да видим резултата. На последната снимка датчика дето е в една палсмаска вземи го извади от нея и го измести върху перфорацията до схемата залепена в дясно хвани го с кламер за пробата и виж как ще се държи климатика.
измести го в дясно кадето е залепена схемата да е далеко от питата така там топлината го лъже.
Виж при новите модели каде е сложен.
_____________________________________________________________
Този модел не е наличен от миналата пролет тогава сложих последните бройки от този модел.
И е абсурд да е презареден дори в повечето случай им липсва фреон

att-4985cdadaddd8____.jpg


Отправено: 01 Февруари, 2009 - 18:12:41
johny01


Нов участник


Airclima, преместих го както ти казваш(малко левашко се получи,че няма място там за него) и работата на климата коренно се промени.При запуск на 16 гр. стайна-работи 35 мин. без да изключи(само външния вентилатор спираше и тръгваше по на няколко мин.). Но като изключи компресора, след малко спира и турбината, после тръгва със старта на компресора, обаче вече размразяването не е на 50-60мин, а на повече, като прогресивно удължава времето - скреж не трупа, щото е вече топло.
Другото което ми направи впечатление ,че не промени градусите-на зададени 24, пак държи 19-21.
______________________________________________________________
това със зададената и поддържаната не ме бърка. Ама що тоя вентилатор взе да спира при всяко изключване на компресора, все едно си е направил температурата и забравя да размразява ?

това изключване започна след като преместих датчика в дясно от питата. Ноември се е случвало(когато е топло вън и вътре) да спира турбината и климатика, ама за 1-2 часа и след като падне температурата в стаята да тръгва нормално-между включванията на компресора си духа съвсем слабо. А сега дори и за 3 мин. да изключи компресора, спира и турбината на вътрешното след малко.
Пък и дефроса нещо се губи-първо размразяване на 50тата мин.(като по часовник), второто на 90тата мин., третото още повече.

att-49887843f0d580037.jpg


Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 03 Февруари, 2009 - 19:00:51
turboieПостоянен участник
От: любимец


не се притесняваи това е нормално. при никои модели турбината спира при други варви много леко на обдухване само.

Всичко записи: 308 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 04 Февруари, 2009 - 18:43:20
Гост


ОТСТРАНЕН


Е това зададени подържани не е проблем просто даваш повече градуси на дистанционото. Аз на всички когато ги монтирам им местя датчика за да избегна такива неудобства на клиентите.
__________________________________________________________________
Да те успокоя точно така трябва да работи климатика ти не ми се занимава да копирам сервизното но точно така трябва да размразява гогато температурата на тополообменика не се е променяла там за определено време удължава размразяването на 90минути. Радвай се климатика ти е ок.

При спадане на външната Т ще размразява на 40-50 минути.

Отправено: 04 Февруари, 2009 - 21:37:07
kolyoАдмин
От: Русе


Мидеа msm 12hr - духа хладно
Здравейте нов съм във форума и имам проблем със Климатика ми.Исках да се допитам до някой за помощ преди да извикам техници.
Значи помещението е около 20 квадрата хол. като купувах климатика ми казаха че е идеален за хол,но на отопление на каквито и градуси да го правя не може да вдигне 19 градуса едвам едвам прави 17-18.
Външното ми тяло се намира в остаклена тераса и не замръзва през зимата.
климатика е поставен от фирма с изискванията за поставяне.
глася го да духа надолу на 24-26-28 градуса едно и също духа хладно.
посъветвали сте човека да измести вътрешния датчик на вътрешното тяло от питата настрани, и хората казват че има ефект обаче при мене няма.
За охлаждане си върши работата но за отопление не може и да става на въпрс.Стоял съм под климатици Осака и разни други чак ми пари на врата,под моя като застана и настръхвам хладно си духа и тва е.
Редовно си почиствам филтрите и питата отвътре но ефекта е нулев.Ако някой има някаква идея от какво може да е нека пише благодаря предварително
ivak_86

А защо сте го поставили в остъклена тераса ? Външния фактор къде е ? Трябва да има външен фактор в случая няма. ако всичко друго е технически изправно проблема е в монтажа. махни го от терасата и ще се оправи.
dimitrov

Ами аз ги попитах дали може така и те се съгласиха и казаха че няма проблем и го сложиха на терасата,също така на 3-ма комший са им монтирани климатиците на терасите и от тях видях, и ми хареса идеята защото суши дрехите през зимата . а има ли някаква вероятност да е изтекъл фреон нещо да е развита някоя капачка нещо.Явно ще трябва да извикам техници
ivak_86

Всичко записи: 11507 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Януари, 2010 - 17:19:34
iliya


Участник


Тая остъклена тераса към хола който отопляваш ли е ? А за прането по какъв метод го сушиш , да не би да използваш сублимация на леда?
За проблема който имаш пробвал ли си да отвориш прозорците на терасата ако имаш такива ?

Всичко записи: 74 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 31 Януари, 2010 - 17:44:19
siso92


Участник


Ивак,да,може и капачка да е спукал,на тоя модел са ляти и много тънки,огледай ги за масло.Иначе тези модели са шумни,ама яко топлят.Премери температурата с която духа на максимален вентилатор,но напиши и колко е стайната и външната.При стайна 18гр,външна около нулата/както е сега/,на максимален вентилатор,трябва да ти духа с около 52гр.,ако не е заскрежено външното тяло.Тези стойности явно не ги достига,щом не стопля и май ще викаш техниците.

Всичко записи: 57 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 31 Януари, 2010 - 20:43:24
iliya


Участник


siso92
според писанията му няма външна а терасна .

Всичко записи: 74 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 01 Февруари, 2010 - 00:01:06
ivak_86


Нов участник


Ми незнам сега като се постопли времето прави 24 градуса.Значи е било от студа.
за siso92 искам да ти кажа че като беше студеното преди една седмица вътрешната температура на струята е далеч под 30 градуса не 50,30 даже и надолу.Казвам ти направо духаше хладно.Незнам защо така.Но явно е било от студа защото сега прави 24 градуса духа мноо добре.
Терасата ми е отделена от хола с прозорци и терасата също е остаклена.И с отворени прозорци и със затворени ефекта е 0.
Все пак ще проверя за масло нещо капачката и т.н. ако не ще трябва да се плаща,макар че когато ходих до сервиза и им казах че едвам стопля и ме посъветваха изобщо да не го изключвам цяла зима малко кофти ,сега не съм го спирал 4 дена и не е падало под 20 грасуса

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 01 Февруари, 2010 - 00:20:59
siso92


Участник


Да ти кажа,че и на -20 външна,пак трябва да ти вади 40гр,все пак е горе-долу нов.Викай техници,май фреонеца е малко.Кой го знае,може заводски да не са го напълнили или при монтажа да са сгафили,или да има пропуск,има и други неща освен фреона,като го видят ще разберат,но факт е,че имаш проблем с климатика.

Всичко записи: 57 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 01 Февруари, 2010 - 18:33:10
Гост


ОТСТРАНЕН


Сега колеги да вметна едно оточнение , наи правилно измерване на градусите на издухване е , разликата между засмукване на ваздуха кадето са филтрите и издухване на ламелите трябва да баде 25 градуса , така 4е в стаята ако е 20 градуса трябва да издухва 45 при нормална работа на климатика ако е по малко значи има някакав проблем или недостик на фреон , това е наи точно измерване на климатика

Отправено: 01 Февруари, 2010 - 19:10:18
siso92


Участник


Tera,добре е разлика 25гр/стайна 20гр,изходящ 45гр./.,ама ако вън е -15,иначе си го слагай у вас.Като искаш да си точен,обясни на човека и това или му кажи предполагаеми причини за неефективността на климатика му при отрицателни температури.
Моят съвет е да си извика техник и ако техникът не се справи да пише кво е правил,кви са замерванията и повече инфо за работата на климатика и в какви условия и съм сигурен,че тук ще му се даде отговор на всички въпроси и всякаква информация.Ако го оправи-да си плати,почерпи и дълго да го ползва.

Всичко записи: 57 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 01 Февруари, 2010 - 20:29:58
Гост


ОТСТРАНЕН


Климатика като е конвенционален в характеристиките пише работи до 0 градуса ван като е -15 как искаш да работи нормално климатика , много ясно е че си е намалил капацитета , това което сам го написал като измерване е за пичовете техници кадето са тък в форума сега ако просто имаш климатик и несе занимаваш с такава деиност предлагам да си замалчаваш при такива коментари

Отправено: 01 Февруари, 2010 - 21:07:38
siso92


Участник


Тера,не се излагай бе брате.Лично съм виждал такава 12ска на R22 да спира вентилатора при -1гр външна ,дори тръбният да го спира на 23,а не на 24бара,пак си е супер.Та за кви 0гр ми говориш.MSM ги дават по док -7гр,FTYN до -10/Е до -15,ама не го считам за конвенционален/,пък конвенционалните осаки до -20.Изяде хляба на сума народ.
Щом топли на +гр,а на -гр-не(без да е казал на -колко),сигурно иска фреон,ама нали трябва да се провери,че то един климатик не е само фреон.
Тера,не се докачай,ама и не ги пиши такива.

Всичко записи: 57 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 01 Февруари, 2010 - 22:22:54
Гост


ОТСТРАНЕН


Ок siso92 неми си спори но по тази тема доста може да се поспори от начало сам се водил доста по тези манометри без да гледам на фход и исход колко градуса и доста съм го ял , а тия Osaki от както взеха да им лепят лепенки че са със R410 A е такава простотия бургаска че няма на каде. На колко сам ходил да ги дооправям на мом4енца дето са ходили да ги зареждат с гореспоменатия фреон а в деиствителност си е все R22 и после смяна на компресор. Пресича им се маслото и всичко става дроб .

Отправено: 01 Февруари, 2010 - 22:52:50
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Midea MSM-12HR - ­ изключва [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0286 ]   [ Gzipped ]