Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик SHARP AY-A28F - мига ­ червения светодиод

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

KostadinDimitrov

Нов участник

Имам следния проблем : при стартиране на климатика постоянно мига червения светодиод под капака на климатика на вътрешния панел и не иска да тръгне.
Във външното тяло има 4 светодиода които отчитат някаква грешка . комбинацията е 1вият не свети а 2ри 3ти и 4ти светят .
Ако може някой да помага

Всичко записи: 49 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 02 Февруари, 2009 - 20:29:07
emilpavlov

Редовен участник
От: Варна

Комуникация, обикновено вътрешната платка.

Всичко записи: 137 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 02 Февруари, 2009 - 22:22:07
Гост

ОТСТРАНЕН

Този шарп е доста стар модел при тази авария проблема е компресора или модула. Имал съм такъв модел с нагорели кабелни обувки на комперсора и оттам дава късо и гори модула.

Отправено: 03 Февруари, 2009 - 09:57:18
kayo

Редовен участник
От: Пазарджик

външно и вътрешно тяло не се разбират
Климатика наистина е много стар, но пък е японски и е много корав. Първо сменяваш всички електролитни кондензатори и след това обръщаш внимание на електронните елементи, които участват в комуникацията и на двете платки. Освен това провери свързващия кабел за външно и вътрешно тяло. Може да е окислен. Тази комбинация означава нарушена комуникация. Появяа се половин минута след, като включиш климатика.

Всичко записи: 125 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 03 Февруари, 2009 - 18:21:38
KostadinDimitrov

Нов участник

Колеги свалих модула и замерих м/у 3ф uvw и bu bv bw м/у двете дава 429 ома а третата 270 ома
Дали е заминал този модул Моля споделете мнения
Моля за съвет Предварително ви благодаря

Всичко записи: 49 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 06 Февруари, 2009 - 19:26:43
kolyo

Админ
От: Русе

Моля за съвет
Предай го на вторични суровини

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Април, 2009 - 15:15:30
bradara

Нов участник

Модула ти е заминал
Не трябва да имаш разлики в измерванията на трите фази , както и на трите входа за управление .Нещо подобно трябва да е
http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/31115/TOSHIBA/MP6501.html

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 21 Септември, 2009 - 01:13:46
bebiby

Нов участник

Здравейте! Такъв модел климатик използвам в момента и аз ! Това което ми прави впечатление е , че не изключва при достигане на температурата , постоянно работи. А първите пъти , когато го пуснах изключваше. И не знам дали проблема е в него или е нещо от програмите , но и дистанционното ми е на японски и не му разбирам особено... Ще съм благодарна , ако някой ме ориентира

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2015 : Отправено: 24 Октомври, 2015 - 13:40:53

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик SHARP AY-A28F - мига ­ червения светодиод [Страници (1)]