|
|
|
|
|
|
|
Не мога да намеря светодиодната индикация на климатик osaka CH-12-BP/D. На вътрешното мига 5 пъти operate което по диагностика която има налична на вътрешното тяло означава ИПМ, Компресор или Вътрешна платка ?!!! Замерих компресора здрав,замерих външните датчици също в норми.На външното тяло има 4 светодиода: led4 (Основно захранване)свети постоянно; led1 (Диагностика при отчетена грешка)мига по един път на равни интервали; led2 (Четирипътен вентил)свети постоянно; led3 (Комуникация)мига постоянно. Не съм мерил само ИПМа. Компресора развърта за 10 секунди и спира?Фреон си има. Вътрешното тяло функционира нормално,турбината си сменя всички скорости. Трябва ми светодиагностиката на външното тяло по точно led1. Еми тва е ,ако имате идеи или сте се сблъсквали с подобен проблем с радост ще приема съвети преди да свалям платките да ги проверявам. Така като гледам май се заформя проблем с ИПМа Да добавя разкачих компресора и започна да мига седем пъти operate а вънка осем пъти led 1.Нямам под ръка лампи да симулирам някакъв твар на място на компресора. Седем пъти operate означава defective electronic control pc board for indoor unit. |
|
Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 16 Февруари, 2009 - 19:24:40 |
|
|
|
аб
Редовен участник От: Варна
|
|
|
|
аз имах сщия случеи даже го обсъждах тук във форума след което говорих с колега от екоклима във варна които се занимава само с ремонти и ми каза че 90 процента от случеите причината е в компресора които не може да разварти до пълна мощност мога да му вярвам защото ежедневно бачка нон стоп само с осака тъи че не се набутваи с ипм
само че моя беше OSAKA CH-09-BP/D http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=919 |
|
Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 16 Февруари, 2009 - 19:51:52 |
|
|
|
|
|
|
Пробема е ясен след малко по задълбочено ровене из нета открих мануал за ето този киматик Mitsubishi MSZ12UN (al като са горе долу идентични.Компресор е проблема.Благодаря на отзовалите се |
|
Всичко записи: 59 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 16 Февруари, 2009 - 21:48:12 |
|
|
|
СТОЯН
Постоянен участник От: Бургас
|
|
|
|
Климатик OSAKA CH-12-BP/D - включва разварта известно време и спира...
климатика включва разварта известно време и спира, след 3 минути пак трагва, времето за развартане всеки път е различно - един път работи минута, минута и половина, а някой пьт само по няколко секунди. Вьтрешното тяло не индикира грешка, а на външното не мога да преброя колко пьти мига, защото вьтрешното тяло изключва захранването. когато работи повечко време вътре си духва топло съвсем нормално. по някое време след опити да заработи вьтрешното тяло индикира грешка в комуникация. моля някой ако се е сбласквал с подобен проблем, да сподели даде идеи и насоки каде да търся проблема, благодаря ви предварително. staiko donchev | Преди да изключи трябва поне веднъж да индикира грешка. |
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 14 Февруари, 2010 - 19:01:24 |
|
|
|
СТОЯН
Постоянен участник От: Бургас
|
|
|
|
климатик OSAKA CH-12-BP/D - Operation мига
Здравейте, имам климатик OSAKA CH-12-BP/D но не иска да тръгне при старт от дистанционното светва светло диода power а светло диода за градусите мига, след минута изчакване дава сигнал към външно тяло, но от там се чува едно цъкане от платката на външното тяло и след 3, 4 секунди гаснат светло диодите,диода Operation започва да мига. Миналата вечер го изключих от контакта и сутринта тръгна, но уви вечерта същото нещо. Тази сутрин пак си тръгна след като е бил изключен от мрежата цяла вечер, но явно довечера пак ще е умрял. Проверихме за фреон и е ок. Моля помагайте! hondacbr | Кажи първо вътре колко пъти мига.После ако трябва ще отваряш и външното. |
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 24 Декември, 2013 - 16:35:23 |
|
|
|
jek
Нов участник
|
|
|
|
Климатик OSAKA CH-12 BP/D - грешка 7 Здравейте! Преди много време писах за проблем с Климатик OSAKA CH-12 BP/D. Сега имам отново такъв. Климатика го преместих на другата стена. Преди да го сваля събрах фреона по описан начин с помощ на приятел във външното тяло. Сложихме нови тръби. След преместването дойде човек, аз не бях у нас, който го свърза, вакумира и го запусна. Първата вечер работи идеално. Но на другия ден като го вкл. вътрешното тяло започна веднага да духа както след вдигане на налягане, докато не се изкл. и даде грешка 7. Външн тяло led4 си свети , led3 мига , led2 свети, led1 не свети. Като се изключи сам led 1 мига 8 пъти на три серии и се изкл. Ще съм ви благодарен, ако ми помогнете, защото съм на малко от смяната му. При мен въобще не задухва топло. Но ще се почудя още и май ще го махна.
Имам някакво развитие. Смених го с Дайкин. Като свалих Осаката видях, че до вътрешното тяло около свръзката на тръбите ( на спойката) е омаслено и най-вероятно е изтекал фреона. Може ли това да е прецакало компресора или нещо друго? Има ли смисъл да го ремонтирам? |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Февр. 2010 : Отправено: 04 Декември, 2014 - 23:15:19 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Колеги, какво означава, когато вътрешното тяло мига 7 пъти ? _______________________________________________________ Липсваше фреон и след отстраяняване на пропуска и презареждане и изключване на захранването грешката изчезна и климатика си заработи нормално. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 03 Октомври, 2015 - 10:22:11 |
|
|
|
|
|
|
Тези мигания, доколкото знам са за повреден инвертор. |
|
Всичко записи: 196 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 03 Октомври, 2015 - 18:13:53 |
|
|
|
|
|
|
Osaka CH-12 BP/d - заскрежава вътрешно тяло
здравейте, климатика е osaka ch-12 bp/d на 13 години е с диодни индикации за температурата когато се пусне си свети постоянно лампичката под диодите за градусите ако тя се гледа за грешки при зададена температура 25 градуса на охлаждане вътрешното тяло се заскрежава в горния край на топлообменника както и тънката тръбичка на външното тяло температурата по данни на климатика не пада под 26 градуса, дори и да е зададено 22 градуса на топло си работи добре, тази зима се обледени в средата и направи лед около 1 см широк 10-тина см търся съвет какво да предприема medemi | Ми обади се в сервиз, или си купи нов климатик. |
|
Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Юни, 2017 - 06:48:43 |
|
|
|