|
|
|
|
|
|
|
климатик NIPPON ASF-H41A5/C (колона) - като реша да го включа на дисплея мига постоянно ламата RUN ,и TIMER и никаква реакция повече. пробвах го и на студено ефекта е същия, а само на вентилатор работи 1 мин. и пак започват да мигат двете лампи може ли да е от платката или от фреона
проверих захранващото напрежение - има 220v ____________________________________________ Трифазен е, 380-415V 3N ~50Hz
|
|
Всичко записи: 31 : Дата на рег-ция: Юни 2008 : Отправено: 24 Март, 2009 - 18:13:30 |
|
|
|
|
|
|
виж филтара, провери захранването
да не са обърнати фазите , пробваи
Не е от фреона, по вероятно е електрониката. Провери щепселните сьединения , на датчиците сьщо |
|
Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 24 Март, 2009 - 19:40:47 |
|
|
|
ewgeny
Редовен участник От: Варна
|
|
|
|
климатик NIPPON ASF-H41A5/C - грешка F1 Същият такъв само, че показва вътре грешка F1 което означава или пресостат или няма някой фаза. Проверих пресостата, не е от него. Гледам и външната платка, свети диода за загуба на фаза, но фазите са там. Мерих диодите дали са здрави, няма някой избушил кондензатор. Някой да има подобен случай?
В ляво трите крака за куплунг влизат фазите.
|
|
Всичко записи: 130 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 15 Септември, 2010 - 17:37:45 |
|
|
|
WOLV
Нов участник От: Бургас
|
|
|
|
Замери и трите фази по между им. Случвало ми се е едната фаза да се дублира. |
|
Всичко записи: 37 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 16 Септември, 2010 - 01:14:51 |
|
|
|
100yan
Нов участник От: Стара Загора
|
|
|
|
Виж резисторите след куплунга на трите фази. С тях правят делител,имал съм прекъснат резистор и ефекта е като от отпаднала фаза. Пусни принудително компресора за малко- ако тръгне - фазите са си там, бий електрониката,ако се зори, ама не откъва- търси му фазата... |
|
Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Февр. 2008 : Отправено: 16 Септември, 2010 - 15:44:24 |
|
|
|
|
|
|
Размени местата на две от фазите.Ако е спирал тока,не се знае после как са дошли.Имал съм такъв случай. |
|
Всичко записи: 57 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 30 Септември, 2010 - 22:03:09 |
|
|
|
ewgeny
|
|
|
|
Фазите ги мерих още тогава, не е от тях.
Резисторите и те са наред. Не ми дойде на ума все пак да пусна компресора, но е малко вероятно сякаш да има там проблем. Интересно е, че няколко дена по-рано е излязла тази грешка, но после тръгнал. Първата ми работа беше да огледам за лоши спойки, но не открих такива. _______________________________________________________________ Амии, писна ми. Направих един хубав байпас на релето и готово. |
|
Всичко записи: 130 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 01 Октомври, 2010 - 00:12:27 |
|
|
|
ewgeny
|
|
|
|
климатик NIPPON ASF-H41A5/C - работи 2 мин. почива 5 Същия боклук, само че сега работи 2 мин. почива 5, после пак тръгва, пак спира. Разкачах един по един датчиците от тръбите, да видя дали някой от тях, не лъже - няма разлика. Пробвах въздушния датчик дали не лъже - не е и от него (като тръгне машината цъкам нагоре температуата, чак на 27 гр. спря, което си е точно.) Не показва никаква грешка. ______________________________________________________________ Пробвах машината като махнах вътрешния тръбен датчик от питата и го оставих да виси свободно и нямаше промяна. Всъщност този тръбен датчик явно и е сменян. Имате ли идея колко кО трябва да е? Възможно ли е, въпреки показанията да тръгва и после да спира заради датчика? Не би ли трябвало просто да не тръгва? |
|
Всичко записи: 130 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 13 Юни, 2011 - 15:06:59 |
|
|
|
|
|
|
Здрасти колега замери си първо вътрешен тръбен датчик колко килоома е да не си е променил параметрите нагоре тогава ще работи така, ако не е от него на външното тяло има една термичка на изхода от компресора последователно с един пресостат провери тази верига дали не изключва от нея, понякога термичката прави парчета лоша връзка в самата термичка поразбутай кабелите както работи климатика. И другия вариант е да е задръстен испарителя и да отчита че замръзва, една хубава профилактика и всичко ще е наред задръства се от задна страна докато не се разглоби не се вижда нищо , желая успех. __________________________________________________________________ тръбен 5 килоома, ако стойността е над 30 килоома отчита че замръзва
|
|
Всичко записи: 113 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 14 Юни, 2011 - 11:36:12 |
|
|
|
ewgeny
|
|
|
|
staiko donchev, благодаря ти за информацията. От датчика излезе наистина. |
|
Всичко записи: 130 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 17 Юни, 2011 - 20:20:37 |
|
|
|
|
|
|
ewgeny Здрасти колега имам същия проблем с колона 48 нипон би ли ми казал на кое реле си направил бай пас и как. благодаря ти предварително |
|
Всичко записи: 49 : Дата на рег-ция: Окт. 2011 : Отправено: 02 Декември, 2012 - 07:53:57 |
|
|
|
|
|
|
jinio, на платката има само едно реле |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Декември, 2012 - 08:25:38 |
|
|
|
frick
Постоянен участник От: гр. Девин
|
|
|
|
Здравейте, колеги имам проблем с ASF -H48 A5 след стартиране не тръгва. След известно време след стартирането остават да светят диодите на "on timer" , "off timer" и диода между "timer5" и "temp22" . На външната платка свети жълтия свето диод. Някакви идеи за проблема и насоки за действия. Благодаря предварително.
Жълтия свето диод показва липсва една фаза. При проверка на фазите имаше три фази. При принудително включване на контактора компресора тръгва. След внимателен оглед на външната електроника се оказа, че на чипа някои крачета между тях има окисления, които може би даваха крачетата на късо. Предположих,че от там може да идва проблема и свалих платката ще я дам на електрончик да я провери.
Фрион има 7,4bara. Платката е върнаха почистена от окисите и че по нея няма нещо нередно, но след пробата резултата е същия. Датчиците ги мерих на компресора е 70 к.ома външен тръбен 6,9 к.ома вътрешни 3,6 к.ома |
|
Всичко записи: 329 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 26 Октомври, 2013 - 20:25:30 |
|
|
|
|
|
|
ASF-H41A5/C - Дисплея свети при изключено положение
Здравейте. Попаднах на този климатик - ASF-H41A5/C (втора употреба). Когато го изключа от бутона RUN, диода на бутона спира да свети и климатика се изключва, но другите диоди продължават да светят. До колкото разбрах от дисплея трябва да загасне при изключване. Забелязах, че платката е поправяна няколко пъти и кабелите на кабела към дисплея е презапояван отдолу на платката. Някой може ли да ми даде мнението си, дали има проблем или не . Благодаря ! georgi11111 |
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Март, 2016 - 17:21:26 |
|
|
|