Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник Gorenje RK 65365W - ­ тече

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

anngelina

Нов участник

Здравейте, имам хладилник Gorenje RK65363W, който освен стандартните 2 чекмеджета ма и едно чекмедже ZERO'N'FRESH.
Откакто съм си купила хладилника това чекмедже непрестанно се пълни с вода, а понякога и се образува лед. Казаха ми, че трябва някаде да има тръба за отводняване, която най-вероятно е запушена. За сажаление обаче не мога да открия такава. Ако някои има опит, идеа или може да помогне, моля пишете.
Благодаря предварително

att-5399e772715825365.jpg

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 10 Април, 2009 - 16:06:08
biaggi

Нов участник

anngelina , да те питам когато почне да тече и замръзне в хладилната част усеща ли се да влиза студен въздух

имам в предвид че когато работи в хладилната час трябва да влиза студен въздух през решетките ,
ако не влиза мисля че клапата не работи както трябва

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 14 Април, 2009 - 10:53:21
stonito82

Нов участник
От: Русе

ако не ви затруднява завъртете хл. и ще видите дренажа от къде идва.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 15 Април, 2009 - 21:09:57
dimkaraganchev

Нов участник

Хладилник фризер GORENJE RK ­ 65365W
Хладилникът ми започна да поддържа трудно зададената температура от 5*C. Температурата, която показва дисплеят, е около 8-10*C. Фризерната част няма никакви проблеми. Температурата си стои закована на 24*C.
Някой има ли мнение от какво може да е проблемът?

Миналата година за първи път ми погоди този номер. Тогава го разглобих, т.е. свалих пластмасовите манели. Под тях се оказа, че има доста лед. След като го размразих и го сглобих не ми е правил повече проблеми, до днес. Разглобих го отново, защото си мислих, че пак ще намеря лед, но уви. Този път лед нямаше. Така че ме съмнява да се оправи, като стои 2 дни изключен.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 12 Юни, 2014 - 20:24:29
kolyo

Админ
От: Русе

хладилник GORENJE RK ­ 65365W
Проблемите на хладилника са следните:
Цялата задна част зад пластмасата и уплътнението се пълни с лед за около 20-30 дни.В нивото ZERO след като е почистен явно температурата е малко по ниска от 0 градуса защото се получава леко замръзване. Понякога в нивото ZERO намирам чиста вода.
И пак започва разглобяване и размразяване.
Хладилникът вече го ремонтират няколко пъти от оторизиран сервиз. От сервиза идваха на място, поработи 2 месеца и пак същия проблем. После го взеха и в сервиза, поработи 2 месеца и пак проблема.Вентилаторът работи и дупката за отводняване е чиста.
Моля за информация . Предварително Благодаря
владо владов
На колко градуса го държиш ?

Хладилниците не се размразяват с "разглобяване", а с изключване от щепсела за ДВА дни.

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Октомври, 2015 - 23:44:42

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Gorenje RK 65365W - ­ тече [Страници (1)]