Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Хладилник Exquisit KGC 380/90 - ­ магнитвентил


Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Не превключва магнитвентила
Pawel


Постоянен участник
От: Шумен


Здравейте колеги. Имам следния проблем с този хладилник. Включвам хладилника и той започва да охалжда първо в хладилната част, но когато си доситгне зададената температура в хладилника, клапана не ще да обърне да започне да охлажда в фризерната част. Замерих стойността на клапана и отчетох около 400кома (0.4Мома). Много ме притеснява това голямо съпротивление. Има ли някой представа с каква стойност са обикновенно тези клапани. Пробвах да го превключвам с обикновен диод на 220 волта, но нямаше никакъв ефект ( дори не се чуваше характерното чаткане). Направих си и друг експеримент. Понеже хладилникът е с възможност за изключване и самостоятелна работа на двете помещения включих само фризерното отделение и за мое учудване, започна охлаждане в хладилното отделение. Нормална ли е тази стойност на магнитвентила?

Всичко записи: 390 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 13 Май, 2009 - 08:06:52
malin


Редовен участник
От: Враца


Ако вентила е импулсен е около 1.2к (има едни магнитчета ) иначе е 2.5-3.5к

Всичко записи: 143 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 15 Май, 2009 - 22:38:16
kolyoАдмин
От: Русе


А ако е с вграден изправител ?

Не е ли най добре да закачиш една лампичка и да разбереш дали е импулсен.
Или да замериш напрежението на изводите му.

Всичко записи: 11566 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Май, 2009 - 22:57:31
Pawel


Постоянен участник
От: Шумен


Магнитвентила най-вероятно е импулсен. Когато се включи хладилнака се чува някакво чаткане(превключване) и толкоз. Притесняваме това голямо съпротивление.
Интересното е че, когато се включи само фризерната част да работи не се чува нищо като превключване и не охлажда. (Обаче вместо да охлажда в фризерното, той охлажда в хладилното отделение ).
Като се включи да работи и хладилната част, охлажда си , обаче не превключва и достига дори и до минусови температури.
Обаче вентилаторите си въртят както трябва. В началото работи вентилатора в хладилното отделение и температурата като достигне зададената, вече започва да се върти в фризерното отделение.
Колеги, ако пробвам да сложа един Aristonski магнитвентил дали ще си тръгне в нормален режим на работа.
_______________________________________________________________________
Здравейте отново колеги. Замерих напрежението на магнитвентила което се подава от платката. Значи първите 5 минути, то е около 110 волта, после спада до око 40 волта за 2-3 минути, после пак пада за 0,5 минути до 0 волта и отново скача до 110 волта за около 5 минути. Всичко това се повтаря постоянно. Значи този магнитвентил не е импулсен. Както и да е разглобих го, почистих го, защото по него имаше някакъв бял прах. Външно не открих други нередности. Накрая включих хладилника и той започна да работи както трябва. Оставих го да работи 3 дена и засега е добре. Чудя се дали това, че беше прашасал е била причината за непревключването към фризерната част.

Всичко записи: 390 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 16 Май, 2009 - 08:05:59
stani1667


Нов участник


Здравейте, Искам да споделя какво изпатих със подобен хладилник като колегата Pawel. Същите симптоми като при неговия.
Винтила не превключваше към фризерната част. Разкачих пластмасовите капачета и изтеглих бобинката " на снимките се вижда", след това с дръжката на отвертката почуках няколко пъти по сърцевината на винтила. След това пробвах по начина с диода както е показал kolyo , за което сърдечно му благодаря, и нещата си дойдоха на мястото. Само за информация, хладилника е "CYLINDA" шведско производство.
ps: Преди цялата тази процедура пробвах с диода , но витила не се задействаше. Съпротивлението на бобинката е 380ко, напрежението което постъпва към него е 110V импулсно.
Надявам се да съм полезен с тази информация.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2014 : Отправено: 10 Август, 2014 - 10:22:13
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Exquisit KGC 380/90 - ­ магнитвентил [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0252 ]   [ Gzipped ]