|
|
|
|
|
|
|
При хладилници Ariston mod.MTM 1811F /1711F - No frost и Indesit mod.TAN13NF - total no frost се получи голямо нагряване в горната камера на изпарителя.Почти стопи капаците. Разгледах форума и схемата от http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=5&topic=299 и стигнах до заключение, че платката не изключва навреме нагревателите за да завърши обезскрежаването. Какво може да се направи по въпроса (освен с часовник)? Явно защитата на дефростера е необратима, т.е след прегряване той е за боклука. А другата му верига е за вентилатора. |
|
Всичко записи: 31 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 14 Юли, 2009 - 11:18:14 |
|
|
|
|
|
|
А другата му верига е за вентилатора | Аз пък си мислех , че тя изклюва нагревателя на 8 градуса. |
|
Всичко записи: 12198 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Юли, 2009 - 11:31:02 |
|
|
|
|
|
|
Или са дефектни дефростерите, или нормално затворената верига прекъсва като краен изключвател необратимо. Нагрявал съм с топъл въздух и веригата син-сив прекъсва при доста по-висока температура от порядъка на +70 градуса. А като прекъсне - край , няма връщане (дори след като го държа във фризера).
(Добавено) Проблемът е в дефектни дефростери. При затопляне на камерата, когато разскрежава ,веригата червен-черен си остава затворена, а би трябвало да отвори на +11 градуса. Закривам темата. |
|
Всичко записи: 31 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 14 Юли, 2009 - 12:37:55 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Indesit TAN13NF
Здравейте! Имах нещастието да си купя(майка ми) хладилник произведен от полските подчовеци има няма 3г и почнаха проблемите. Първо се изключваще и не тръгваше докато не се размрази, а е но-фрост. Сега изключи и повече ни звук ни стон. Не светят и лампите вътре. Проверих компресора, работи си нормално(не е полски), проверих и на платката идва 220в. Съмнявам се че е изгоряла. Как бих могъл да я тествам и ако лампите не светят трябва ли да търся причина в термодатчика? Има ли някой, който може да оправя такива платки? Благодаря предварително! average | Има Занеси платката в някой телевизионен сервиз да сменят големия сив кондензатор |
|
Всичко записи: 12198 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Април, 2013 - 11:45:43 |
|
|
|
|
|
|
хладилник INDESIT TAN13NF - Изключва се сам Привет колеги!От няколко дни сутрин намирам хладилника изключен, даже не свети и крушката.Изключвам го от контакта и след 5мин. го включвам и тръгва и си работи нормално. По някое време през нощта пак изключва. Преди време на няколко пъти горе където е електрониката започна да се чува щракане. По същия начин изключвам го после тръгва. ____________________________________________________________________ проверих капацитета на кондензатора и се оказа че е на половина.Смених го и за сега втори ден работи. |
|
Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 25 Май, 2014 - 09:54:51 |
|
|
|
|
|
|
хладилник INDESIT TAN13 - Дефростер
Повреди се хладилника и стигнах до извода, че е дефростера но във Варна няма оригинален със сив, черен, червен и син кабел. Намерих някакъв друг с бял, син, жълт и кафяв кабел.Притеснява ме, че не знам дали са със същите параметри и кой кабел на мястото на кой от оригиналния да свържа .Прилагам снимка. Ще бъда благодарен за помощта!Приятен ден на всички! vasil1968 | Като не ти харесва цвета на кабелите, пребоядисай ги.
|
|
Всичко записи: 12198 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Август, 2015 - 08:21:41 |
|
|
|