|
датчик за стаина температура |
|
|
|
|
|
|
Здравеите!Някои може ли да ми каже колко килоома трябва да е датчика за вътр. температура при 20 градуса.Имам проблем с този климатик и мисля че проблема е точно в този датчик.Климатика не прави грешка. _____________________________________________________________________ проблема е че когато си поиска спира външното тяло независимо от зададената температура.Когато реши да работи работи със седмици, но в един момент спира.Не прави грешка и само духа вентилатора на вътрешното тяло. |
|
Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 24 Август, 2009 - 15:39:52 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Август, 2009 - 18:06:48 |
|
|
|
|
|
|
Колкото и да не ти се занимава,май ще трябва да сваляш външно тяло.Струва ми се ,че имаш запушена капилярка.
|
|
Всичко записи: 137 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 27 Август, 2009 - 20:42:11 |
|
|
|
|
|
|
Здравеите!Интересува ме къде е датчика му за вътрешната температура.Намерих тръбния но друг няма или поне аз не видях.Има някакъв сензор на платката с лампите за диагностика.Дали е това или има друг.Мисля че проблема е от него. |
|
Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 01 Септември, 2009 - 16:36:01 |
|
|
|
|
|
|
Има някакъв сензор на платката с лампите за диагностика.Дали е това или има друг. | Това е, но проблема обикновенно не е в него |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Септември, 2009 - 17:13:37 |
|
|
|
|
|
|
Климатика си работи много добре и като налягане,и като ампери но датчика го лъже за вътрешната температура.При зададени 24 градуса,а в стаята е 26 климатика не тръгва.Само докато му смаъкна градусите на 20 и веднага тръгва.Затова смятам че проблема е във въпросният датчик.Ако имате друга идея кажете.
(Добавено) А цялата платка ли се поръчва или само сензора. |
|
Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 01 Септември, 2009 - 18:29:26 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Panasonic cs-pe12dke - грешка F91
Здравейте. Климатика го имам от 2006 и никога не ми е правел проблем.Сега в големия студ в момента когато си минава в режим размразяване започна да издава странни шумове да бучи силно и трака може и лед да е попаднал в перката за това го спрях за минута да проверя.След като го включих всичко изглеждаше нормално ,но така и не тръгна.Изключва се и започва да мига оранжева лампичка.След два дена го пуснах отново и си работеше нормално до момента в който не мине в режим размразяване.Принципно в режим размразяване е по 15 минути ,но в този случай след 5 минути си минава в нормален режим и не тръгва стой без реакция към 30 минути и се изключва и пак започва да мига оранжевата лампа.Климатика работи вече от три дена без прекъсване ,но защото не е минавал в режим размразяване. От сервиза за климатици към който се обърнах ми казаха ,че показва грешка F91 и най -вероятно е заминал компресор ,но не са напълно сигурни и чакам отговор от тях.В упътването тази грешка е описана като ...refrigeration cycle abnormality.. което с го прежеждам като..аномалия в цикъла на охлаждане.. Надявам се да можете да ми дадете съвет какъв е проблема защото климатиците не са ми силна страна. Благодаря за вниманието. Gilardo |
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=354 |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Февруари, 2012 - 12:06:57 |
|
|
|
turboie
Постоянен участник От: любимец
|
|
|
|
Пружината на компресора е фчупена и по някога захапва и тръгва да върви до момента в които направи дефрост и спира една фирма в Варна ги рециклира сменят им пружината и пак карат |
|
Всичко записи: 308 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 20 Февруари, 2012 - 15:30:13 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Panasonic PE12DKE - грешка F95 Здравейте, в режим охлаждане климатика тръгва компресора работи около 10 мин, (перката отвън също работи) и изключва, като записва тази грешка. Изчаква 3 мин пак тръгва и се повтаря същото. В режим форсирано охлаждане (от бутона на вътрешното тяло) работи без да спира и охлажда, но сякаш не духа достатъчно студено - около 18 градуса, мисля че турбината е на макс в този режим. Прочетох за грешката и тя означава, че температурата на тръбата вънка е стигнала 61 градуса и е задействана защитата от прегряване. Понеже в форсиран режим работи горе долу нормлано се усъмних в датчика, днес го свалих мерих 4кОма при 25 градуса, 30кОма в камерата на хладилника, при 50 градуса е към 2кОма. Стойностите ми се струват точни. Също така си спомням, че зимата климатика нито един път не спря да размрази, но понеже беше мека зима и така я избута. 1-2 пъти съм го размразявал с пускане на студено в топъл ден. Това още повече ме насочи към тръбния датчик, но пустия му си дава заводски стойности. Някакви идеи защо може да прегрява външното тяло. Мисля да сложа един китайски термометър на тръбата вън да видя дали реално стига 61 градуса тая температура. Все си мисля че се лъже електрониката, понеже във форсиран режим охлажда, а зимата нямаше размразяване. Приемам всякакви идеи, благодаря!
Външното тяло е мито миналата есен с водоструйка и като го гледам е чисто. За кондензатора на външния вентилатор не се сетих да проверя. Какви трябва да са стойностите му и как мога да разбера дали духа с нормални обороти. Доста тих ми се струва, компресора се чува по силно от него (в краткото време в което работи). Също така нещо което ми направи впечатление, когато компресора спре аварийно (F95), вентилатора продължава да си върти. Това нормално ли е? |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Авг. 2015 : Отправено: 18 Август, 2015 - 18:57:17 |
|
|
|
|
|
|
Нормално е вентилатора да продължи да върти - нали трябва да охлади питата. Що не пробваш да излееш една-две кофи вода на външното тяло. |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Август, 2015 - 19:03:16 |
|
|
|
|
|
|
Ами доста е на високо мръсника, сигурно е на 3 метра някъде и мога да наливам само отгоре. Може да пробвам, да отворя горния капак и да наливам. Сега забелязах следното, ако му задам сравнително висока температура примерно 25 градуса, а в стаята е 28 сякаш не се натоварва много и не изключва. Имам чувството, че компресора не е на максимални обороти. Ако задам обаче голяма делта (примерно в стаята е 28 и задам 20) прави точно това тръгва на макс. за около 5-10 мин и изключва с тази грешка. В момента съм го пуснал на 25 градуса и си ги поддържа без да изключва вече около час. Навън е около 33 градуса въздуха. Външния вентилатор има ли степени, как мога да се ориентирам дали работи нормално? Днеска като свалях тръбния датчик го превъртях на ръка, въртеше се свободно.
вътрешния вентилатор го държа само на ниски обороти (auto) или 1ва степен и сравнително висока температура 23-25 градуса работи без да изключва. Ако вдигна оборотите или сваля температурата (тоест увелича товара) изключва. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Авг. 2015 : Отправено: 18 Август, 2015 - 19:24:58 |
|
|
|