Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик LG LS-Q096ABL - ­ обледява

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Външното тяло замръзва
Unseen

Нов участник
От: София

С Дистанционно не тръгва почти никога. От време на време зацепва с дистанционното но след 10мин работа пак отказва командите. А на топло като го пусна външното тяло обледява за 5мин. но не знам дали перката върти защото е кофти монтиран.

Първи проблем- Отказва командите на дистанционното и го пускам от копчето на платката със диодите и IR приемника.

Втори проблем -пуснат на топло външното тяло обледява за 5мин.
работи и в момента вече 2часа и не мига единствено много леко духа топло а отвън си имам ледено кубче

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 18 Октомври, 2009 - 19:05:50
kolyo

Админ
От: Русе

Първи проблем :
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=52
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=322

Втори проблем :
обади се в сервиза да го заредят и ще разбереш
Ако процесора отчете повреда трябва светодиода да мига
http://www.remserv.ru/cgi/magazine/heading/home/55/1172

Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Октомври, 2009 - 19:08:20
Unseen

Нов участник

днес дойде техник за втори път , донесе платката с приемника и голямата платка вътре в климатика. зареди го с фреон. И се оказа по негови думи че компресора заминал. Не вдигал достатъчно налягане и консумирал много ток самия компресор.
Не включвала перката защото не вдигал налягане.Варианта бил нов компресор.
Аз му отказах и му върнах новата платка с приемника и сега мисля да ходя до Поп Богомил в София да си купя приемник и да си го монтирам.
Възможно ли е защото не вдига налягане на топло и за това да изключва перката ?

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 18 Ноември, 2009 - 11:33:12
vbi

Нов участник
От: Пловдив

Точно обратно.Когато вдигне налягане тогава изключва външният вентилатор.
Провери дали излиза напрежение към външния вентилатор,ако има но не се развърта провери му кондензатора.
При липса на напрежение проблема е във вътрешната платка.
Понеже спомена че техника е сменил /голямата платка/, смени ли и датчиците или постави тези от твоята.
Външният вентилатор се управлява и от тръбния датчик.

Всичко записи: 34 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 18 Ноември, 2009 - 13:30:27
аб

Редовен участник
От: Варна

така значи компресор
замръзва а компресора в същото време не работи а
що си мисля че работата опира само до един кондензатор на външен винтилатор

ааа и намери некои да източи фреона дето му натъпка колегата че като тръгне винтилтора да не се чудите що вдига 40 бара

Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 18 Ноември, 2009 - 21:58:43
Unseen

Нов участник

такава ми е работата че по обекти се срещам и с момчета които слагат климатици и който и да чуе за ЛГ на 5 години всеки се дърпа. Единствено Роял ...... откликнаха на ремонт. Вчера взех от магазинче ИР приемник и го запоих но явно на него крачетата не са в същия ред.В тема тук има списък с приемници и нямало значение но май има.Сега ще го разпоя и ще го връткам докато не изгоря още нещо

att-4b058a9e319b8LG.jpg

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 19 Ноември, 2009 - 19:35:48
kolyo

Админ

Иди да си купиш "от магазинчето" нов приемник с дълги изводи.
На твоята платка приемника се слагаше обратно и изводите се подгъват отдолу
и се разменят изводите + и -

На картинката в другата тема е дадено разположението на изводите на новия приемник

att-4b058bb12ed47LG2.jpg

Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Ноември, 2009 - 19:42:56
Unseen

Нов участник

презапоих приемника и сега работи.
Духа топло (средна работа) . Отвън компресора работи но не върти перката и питата е заскрежила около 3мм.
Къде да търся причината ?

В режим AUTO на турбината оборотите на вътрешния вентилатор не се променят
Само на макс. върти. И това забелязах не винаги релетата щракат при включване.

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 19 Ноември, 2009 - 22:33:11
kolyo

Админ

Замери съпротивлението на датчика на тръбата(металния) на вътрешното тяло

Щом е тръбен, значи е на някоя от тръбите до процесорната платка.
Би трябвало да е към 5к при стайна температура.

att-4b07aee4ef87eLS_Q.gif

Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Ноември, 2009 - 09:03:57
Unseen

Нов участник

Здравейте всички.Сега чак реших да си поиграя. Термодатчика се намира от дясната страна на най долния капиляр на питата(В ЖЪЛТО).Замерих го с мултимер на стойност 200kOm. и отчете 0,84 , при стайна температура 24 , 25 градуса. Датчика върху питата даде стойност 10.90кОм (В ЗЕЛЕНО) .

att-4b6b40eb8aaf7LG.jpg

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 04 Февруари, 2010 - 23:11:03
p1

Постоянен участник
От: Сливен

ами намери си един 5ком. тръбен и го смени.ама няма да е зле и едно почистване да му направиш на този климатик.и капака си счупил...ама поне си ентусиаст

Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 04 Февруари, 2010 - 23:20:35
Unseen

Нов участник

в магазин за електроника предлагат ли или някъде кадето се занимават с климатици специално да го търся ?

при такава стойност е неизправен нали ? Все някакъв вариант трябва да има .... От бракуван климатик ако сваля такъв датчик мисля че трябва да стане ? А за експеримента имам 5кОм съпротивления и ако го закача какво ще стане ? Нали от "най големия" сервиз техника отсече " за компресор си" !

само Роял ... искат да го ремонтират а там имат само един техник колкото и странно да звучи. ще му звънна пак да дойде и той пак ще се натиска да сменя компресора. според мен е безсмислено със сервиза.

Ами пак ще пробвам с друга фирма но се съмнявам не знам защо така се дърпат от LG ?! Благодаря за помощта , все пак стигнахме до някакъв извод .

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 04 Февруари, 2010 - 23:43:13
kolyo

Админ

Не се продават

вариант има - сервиз

в София има поне сто сервиза, и официалния вносител е там
http://magnum-d.bg/

Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Февруари, 2010 - 23:50:25
zarat

Нов участник

Датчици има в магазина на фирма "АЛЯСКА "-УЛ.ХРИСТО МАКСИМОВ №45А по 2 лева бр.

Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 09 Февруари, 2010 - 20:00:27
СТОЯН

Постоянен участник
От: Бургас

Има и по 75 ст. със ДДС но човека пита откъде не колко струва.Качеството има цена.
Нали от "най големия" сервиз техника отсече " за компресор си" !
-затова добрите техници са "изчезващ вид"

Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 09 Февруари, 2010 - 21:23:44
WOLV

Нов участник
От: Бургас

Unseen провери ли кондензатора на вън. вентилатор, както ти казаха ?

Всичко записи: 37 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 10 Февруари, 2010 - 20:04:54
Unseen

Нов участник

БЛАГОДАРЯ на всички които отговориха."Пишман майсторче" ама го оправих за 3лв. Преди дни купих терморезистор но сега имах време. И резултатът е налице .Като нов. Сменени са IR приемника на малката платка и терморезистор-а на вътрешната пита.
P.S. Още веднъж ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на всички !

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 10 Февруари, 2010 - 20:17:46
kolyo

Админ

Unseen , терморезисторите които се продават по магазините за радиочасти са с други параметри.
Но май за такъв трошляк е без значение.

Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Февруари, 2010 - 20:24:57
kolyo

Админ

Климатик LG LS-Q096ABL - ­ капиляри
Здравейте колеги, имам едно LG 9-ка на която смених четирипътния и премахнах чека за проба да видя дали това което споделят колегите ще се получи, а именно това да се направи снадка с двете капиляри и директно от крана към кондензатора. Не се получи, работи на около 11 бара, кондензатора замръзва а дебелата тръба сигурно вдига 70 градуса.

Капилярите са следните,
Байпас 30см. х 1,6мм
Нормалната 70см. х 1,4мм

650гр. фреон R22

Препоръки ?
Поздрави!
BulStore

Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Януари, 2016 - 17:47:55

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик LG LS-Q096ABL - ­ обледява [Страници (1)]