|
|
|
|
|
|
|
С Дистанционно не тръгва почти никога. От време на време зацепва с дистанционното но след 10мин работа пак отказва командите. А на топло като го пусна външното тяло обледява за 5мин. но не знам дали перката върти защото е кофти монтиран.
Първи проблем- Отказва командите на дистанционното и го пускам от копчето на платката със диодите и IR приемника.
Втори проблем -пуснат на топло външното тяло обледява за 5мин. _________________________________________________________________ имам съмнения че след като обледи спира да приема командите, или няма вероятност да влияе на дистанционното? _________________________________________________________________ Светодиода не мига работи и в момента вече 2часа и не мига единствено много леко духа топло а отвън си имам ледено кубче |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 18 Октомври, 2009 - 19:05:50 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Октомври, 2009 - 19:08:20 |
|
|
|
|
|
|
днес дойде техник за втори път , донесе платката с приемника и голямата платка вътре в климатика. зареди го с фреон. И се оказа по негови думи че компресора заминал. Не вдигал достатъчно налягане и консумирал много ток самия компресор. Не включвала перката защото не вдигал налягане.Варианта бил нов компресор. Аз му отказах и му върнах новата платка с приемника и сега мисля да ходя до Поп Богомил в София да си купя приемник и да си го монтирам. Възможно ли е защото не вдига налягане на топло и за това да изключва перката ? |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 18 Ноември, 2009 - 11:33:12 |
|
|
|
vbi
Нов участник От: Пловдив
|
|
|
|
Точно обратно.Когато вдигне налягане тогава изключва външният вентилатор. Провери дали излиза напрежение към външния вентилатор,ако има но не се развърта провери му кондензатора. При липса на напрежение проблема е във вътрешната платка. Понеже спомена че техника е сменил /голямата платка/, смени ли и датчиците или постави тези от твоята. Външният вентилатор се управлява и от тръбния датчик. |
|
Всичко записи: 34 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 18 Ноември, 2009 - 13:30:27 |
|
|
|
аб
Редовен участник От: Варна
|
|
|
|
така значи компресор замръзва а компресора в същото време не работи а що си мисля че работата опира само до един кондензатор на външен винтилатор
ааа и намери некои да източи фреона дето му натъпка колегата че като тръгне винтилтора да не се чудите що вдига 40 бара |
|
Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 18 Ноември, 2009 - 21:58:43 |
|
|
|
|
|
|
такава ми е работата че по обекти се срещам и с момчета които слагат климатици и който и да чуе за ЛГ на 5 години всеки се дърпа. Единствено Роял ...... откликнаха на ремонт. Вчера взех от магазинче ИР приемник и го запоих но явно на него крачетата не са в същия ред.В тема тук има списък с приемници и нямало значение но май има.Сега ще го разпоя и ще го връткам докато не изгоря още нещо
|
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 19 Ноември, 2009 - 19:35:48 |
|
|
|
|
|
|
Иди да си купиш "от магазинчето" нов приемник с дълги изводи. На твоята платка приемника се слагаше обратно и изводите се подгъват отдолу и се разменят изводите + и -
На картинката в другата тема е дадено разположението на изводите на новия приемник
|
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Ноември, 2009 - 19:42:56 |
|
|
|
|
|
|
презапоих приемника и сега работи. Духа топло (средна работа) . Отвън компресора работи но не върти перката и питата е заскрежила около 3мм. Къде да търся причината ?
В режим AUTO на турбината оборотите на вътрешния вентилатор не се променят Само на макс. върти. И това забелязах не винаги релетата щракат при включване. |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 19 Ноември, 2009 - 22:33:11 |
|
|
|
|
|
|
Замери съпротивлението на датчика на тръбата(металния) на вътрешното тяло
Щом е тръбен, значи е на някоя от тръбите до процесорната платка. Би трябвало да е към 5к при стайна температура.
|
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Ноември, 2009 - 09:03:57 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте всички.Сега чак реших да си поиграя. Термодатчика се намира от дясната страна на най долния капиляр на питата(В ЖЪЛТО).Замерих го с мултимер на стойност 200kOm. и отчете 0,84 , при стайна температура 24 , 25 градуса. Датчика върху питата даде стойност 10.90кОм (В ЗЕЛЕНО) .
|
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 04 Февруари, 2010 - 23:11:03 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
ами намери си един 5ком. тръбен и го смени.ама няма да е зле и едно почистване да му направиш на този климатик.и капака си счупил...ама поне си ентусиаст |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 04 Февруари, 2010 - 23:20:35 |
|
|
|
|
|
|
в магазин за електроника предлагат ли или някъде кадето се занимават с климатици специално да го търся ?
при такава стойност е неизправен нали ? Все някакъв вариант трябва да има .... От бракуван климатик ако сваля такъв датчик мисля че трябва да стане ? А за експеримента имам 5кОм съпротивления и ако го закача какво ще стане ? Нали от "най големия" сервиз техника отсече " за компресор си" !
само Роял ... искат да го ремонтират а там имат само един техник колкото и странно да звучи. ще му звънна пак да дойде и той пак ще се натиска да сменя компресора. според мен е безсмислено със сервиза.
Ами пак ще пробвам с друга фирма но се съмнявам не знам защо така се дърпат от LG ?! Благодаря за помощта , все пак стигнахме до някакъв извод . |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 04 Февруари, 2010 - 23:43:13 |
|
|
|
|
|
|
Не се продават
вариант има - сервиз
в София има поне сто сервиза, и официалния вносител е там http://magnum-d.bg/ |
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Февруари, 2010 - 23:50:25 |
|
|
|
|
|
|
Датчици има в магазина на фирма "АЛЯСКА "-УЛ.ХРИСТО МАКСИМОВ №45А по 2 лева бр. |
|
Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 09 Февруари, 2010 - 20:00:27 |
|
|
|
СТОЯН
Постоянен участник От: Бургас
|
|
|
|
Има и по 75 ст. със ДДС но човека пита откъде не колко струва.Качеството има цена.Нали от "най големия" сервиз техника отсече " за компресор си" ! | -затова добрите техници са "изчезващ вид" |
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 09 Февруари, 2010 - 21:23:44 |
|
|
|
WOLV
Нов участник От: Бургас
|
|
|
|
Unseen провери ли кондензатора на вън. вентилатор, както ти казаха ? |
|
Всичко записи: 37 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 10 Февруари, 2010 - 20:04:54 |
|
|
|
|
|
|
БЛАГОДАРЯ на всички които отговориха."Пишман майсторче" ама го оправих за 3лв. Преди дни купих терморезистор но сега имах време. И резултатът е налице .Като нов. Сменени са IR приемника на малката платка и терморезистор-а на вътрешната пита. P.S. Още веднъж ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на всички ! |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 10 Февруари, 2010 - 20:17:46 |
|
|
|
|
|
|
Unseen , терморезисторите които се продават по магазините за радиочасти са с други параметри. Но май за такъв трошляк е без значение. |
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Февруари, 2010 - 20:24:57 |
|
|
|
|
|
|
Климатик LG LS-Q096ABL - капиляри
Здравейте колеги, имам едно LG 9-ка на която смених четирипътния и премахнах чека за проба да видя дали това което споделят колегите ще се получи, а именно това да се направи снадка с двете капиляри и директно от крана към кондензатора. Не се получи, работи на около 11 бара, кондензатора замръзва а дебелата тръба сигурно вдига 70 градуса.
Капилярите са следните, Байпас 30см. х 1,6мм Нормалната 70см. х 1,4мм
650гр. фреон R22
Препоръки ? Поздрави! BulStore |
|
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Януари, 2016 - 17:47:55 |
|
|
|