Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик NEO ACS-HR12LED - ­ фреон

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 няма грамаж на количество фреон
аб

Редовен участник
От: Варна

климатика има ''етикет'' вътре и вън на телата пише че е на 22 но никаде няма описано количеството
някои има ли представа колко събира модела

е заредих го- по точно го източих по налягане
друг го беше наблъскал преди мен
ама все пак това да не е некакав търговски трик само вноситела да си го потдържа

Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 24 Декември, 2009 - 15:40:11
СТОЯН

Постоянен участник
От: Бургас

На някои ги пише в книжката за ползване.Мисля че е 1000гр. ако е с единичен топлообменник и 1060гр ако е с двоен.
Ако си пазят книжката и го пише можеш да го кажеш и на нас.

Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 24 Декември, 2009 - 19:16:09
clima

Участник
От: Благоевград

900 грама

Всичко записи: 87 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 26 Декември, 2009 - 21:47:09
nebelservice

Постоянен участник
От: София
Презареждане на клим. ACS-HR12LEDZ Газ-R22. На табелата не пише количеството.
Колеги, Налага ми се да презаредя климатик марка NEO с тип външно тяло ACS-HR12LEDZ.
Посочен е вида на фреона R22, но не е упоменато количеството.
Ако някой може да ми помогне ще му бъда благадарен.
gec
Скоро зареждах този модел - 950 грама го вкараха в режим и не съм се занимавал повече.
Сега е топличко времето , така че можеш спокойно да го погледаш как работи на "студено" , за повече спокойствие.

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Ноември, 2010 - 14:01:59
plamen1307

Нов участник
От: Оряхово

климатик NEO ACS-HR 12 LED - ­ компресора не тръгва
Климатика е на около 10г. При включване независимо от режима работят и двата вентилатора (на вътрешното и външното тяло), от дистанционното се сменят режимите и всички настройки, филтрите са почистени, но компресора се опитва да тръгне (за около няколко секунди напрежението пада) но изключва веднага.
Някой имал ли е такъв проблем ? Благодаря предварително.

Кондензатора е 30 микрофарада, има още един 3 микрофарада, но нямам уред за измерване на капацитет.Просто ще сменя и двата кондензатора. Каква е цената им ?
Проблема е че в гр. Оряхово няма сервиз на нео. Трябва да викам от Плевен или Враца и става много сложно. Аз иначе съм грамотен технически - работил съм в радио-телевизионен и компютърен сервиз така че за по-прост ремонт ще се справя.
Кондензатора 30 микрофарада

att-55abde74a6f8630.jpg

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юли 2015 : Отправено: 19 Юли, 2015 - 19:45:33
kolyo

Админ
От: Русе

https://vikiwat.com/raboten-kondenzator-cbb65-30uf-450vac-f50-100mm-85gradusa.html
По добре е да сложиш 35uF

Кондензатора 3uF е работен за вентилатора

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Юли, 2015 - 20:25:15
plamen1307

Нов участник
От: Оряхово

БЛАГОДАРЯ! Ще поръчам този: https://vikiwat.com/raboten-kondenzator-cbb60-35muf-450vac.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
БЛАГОДАРЯ ОТНОВО!
Климатика работи по-добре от преди.
Преди при включването на компресора лампите примигваха - сега не се усеща че работи.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юли 2015 : Отправено: 19 Юли, 2015 - 20:38:52

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик NEO ACS-HR12LED - ­ фреон [Страници (1)]