Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Печка МЕЧТА - гори кабел

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Rumbela

Нов участник

ПЕЧКАТА е МЕЧТА с три котлона и фурна с долен и горен нагревател
нагревателите на фурната са вързани на 5степенен ключ(същия като на раховец).
Терморегулатора е включен след ключа на фазата и след него отива към нагревателите.
Гори ми вече 2 пъти кабела от ключа до терморегулатора.Каква може да е причината,странното е че гори от към ключа.При замерване на нагревателите всичко беше ок,терморегулатора и той даваше някакво съпротивление там.
ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ,ЧЕ УМРЕХ ОТ ГЛАД ВЕЧЕ

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 23 Януари, 2009 - 11:19:58
joroklima

Постоянен участник

странното е че гори от към ключа.
Смени си и ключа, най вероятно ти прави хлабава връзка на него.

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 23 Януари, 2009 - 16:44:52
marto68

Нов участник

какво значи гори ми кабела?овъглява изолацията или прекъсва проводника?
както ти казаха по горе смени ключа и сложи силиконови проводници.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 23 Януари, 2009 - 23:47:46
Rumbela

Нов участник

Ми аз вече един път сменях ключа,но пак се получи същото.Сега го смених пак и понеже ми изпадна едно реле сложих го и него работи вече няколко дни няма проблем пък ще видим. А относно кабела беше като от топлина изгорял,а слаба връзка не е имало,сигурен съм

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 26 Януари, 2009 - 17:38:25
kolyo

Админ
От: Русе

Изгорял долен нагревател на ­ фурна МЕЧТА
моля спешно, ако някой знае как най-лесно да стигна до нагревателя, за да го сменя да сподели - идея нямам как да разглобя проклетата печка, а ремонтът ми е супер спешен. благодаря предварително
magivk

Сваляш задния капак и вадиш нагревателите купуваш нови и по обратния ред поставяш ги поставяш успех
kikata

Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Януари, 2010 - 17:16:57
kra_sim

Нов участник

ПЕЧКА ­ МЕЧТА - СМЯНА НА СТЪКЛО НА ФУРНА
Здравейте! Имам печка "Мечта" на която се спука предното стъкло на фурната.
Бях я отписал, но случайно намерих стъкло. Искам да го подменя, но ме изненада сглобката. Разчитах, че се отвиват едни винтове и готово. Оказа се че няма такива, или просто не ги виждам.
Ако някой го е правил, да подскаже. Ще съм му благодарен.

като помислих малко и ги намерих - два винта от долната страна на вратата. Развих ги и тя се разглоби на съставните си части.
Дори използвах да я попочистя и да измия и вътрешното стъкло.
Дано да съм полезен в бъдеще на някой с подобен проблем. Успех на всички.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2012 : Отправено: 05 Май, 2014 - 14:09:52
pana

Нов участник

печка ­ Мечта - Нагреватели за фурна
Здравейте! По чисто икономически съображения и това че не е рентабилно от гледище на експроатацията не си купувам нова а реших да си възстановя старата Мечта .По отношение на котлоните печката е запазена поради това че на практика не се ползват.
Единствен проблем е муфела на фурната той е като решето но съм си запазил в добрите стари времена такъвпочти нов. Стария ми муфел е с два тръбни нагревателя отдолу .Новия е с три плоски пресовани в ламарина . Виждам че е възможно с малко повече труд да монтирам и тук два тръбни.
Въпросът ми към колегите от форума е какво е качеството на едните и другите.
искам да допълня че аз конкретно с домакинска битова техника техника не се занимавам .Телевизорите оправям и нямам поглед върху елементната база на резервните части .Затова и писах във форума ви .Но никой не се обади. Аз малко доконструирах печката приспособих един сепаратор и поставих и два тръбни нагреватела .Те не са включени но са в готовност да се включат .Така че вече няма смисъл от отговор на моя въпрос .
Това беше първото ми участие тук и за съжаление съм доста разочарован .

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 20 Юли, 2014 - 08:38:30

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Печка МЕЧТА - гори кабел [Страници (1)]