Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Печка GORENJE K7702W - фурната ­ не работи

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

pisakov

Нов участник

Здравейте на всички в този много интересен и полезен форум .Моля за помощ, имам следния проблем с фурната:
когато я включа не тръгва и случайно открих , че тръгва само ако пусна някой от котлоните .
Отворих я и видях че при включване на котлон се прехвърля напрежение към ключа на фурната през една тънка жица и фурната тръгва.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 11 Февруари, 2009 - 18:17:13
emilpavlov

Редовен участник
От: Варна

Само смяна на ключа на фурната тел.0700 11 218. Около 30-35лв. струва
http://www.servicebg.net/INDEXBG.htm

Всичко записи: 137 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 11 Февруари, 2009 - 20:26:18
nebelservice

Постоянен участник
От: София
Съществува и непрофесионално решение при което се замоства изгорялата пластина ( при него обаче остава да свети постоянно индикатора за включена фурна)

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Февруари, 2009 - 21:43:43
pisakov

Нов участник

Колеги оправих си фурната . Благодаря за предположенията , които излязоха правилни ,но като се замислих то не може и да е от друго.След като намерих проблема (ключа)се отправих по магазините за ел. части (от Пловдив съм),но се оказа че моята печка е уникална. Естествено ключа е 10 позиционен ,но в ключовете които ми даваха по магазините и във фирмения сервиз пак 10 позиционни липсваше точно този контакт който ми беше нагорял. Във фирмения сервиз го търсиха по арт номер, но не излезе инфо за тази печка ,а всички други от този модел са с този ключ който ми даваха.явно съм попаднал на някаква серия ограничена или се слага другия ключ и се прави промяна в свързването. Както и да е аз разглобих ключа и почистих контакта и го сглобих по обратния ред като след като огънах мостчетата под контакта ги и запоих за по-сигурно. Вече една седмица печката работи без проблем ,дано е така и за напред но искам да кажа ,че не препоръчвам такива доработки просто нямах друг вариант . Цената на ключа беше 36 лв. в магазинните за резервни части и 20 лв във фирмения сервиз,но пак казвам ,че липсва 1 контакт в тях и едно мостче.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 18 Февруари, 2009 - 18:06:38
kolyo

Админ
От: Русе

готварска печка gorenje k7702 w - не се виждат надписите околу копчето на фурната
Някой може ли да ми помогне с снимка или нещо друго- благодаря предварително
Нашият ключ е с 9 позиции
благодаря ви предварително
dobrin1976
Не са ли такива :

att-4eea3be13554b775.gif

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Декември, 2011 - 19:50:33
dobrin1976

Нов участник

благодаря това е достатъчно

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 20 Декември, 2011 - 17:56:37
orifen

Нов участник

Печка GORENJE K7702W ключа за фурната е нагорял толкова много че има откъснати три кабела на които не можах да им намеря местата след смяна на ключа (10 степенен) 2 тънки бял и син и един кафяв(фазов) и не посмях след подмяната да включа печката. Ако може някоя снимка на ключа с кабелите благодаря предварително.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 15 Март, 2012 - 22:43:10
IORDANHP

Нов участник

Ще опитам да прикача ,файл със схемата.
Изтегли файл: EC772W.pdf
Изтеглен пъти: 5264

Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 31 Март, 2012 - 19:06:44
izashev

Нов участник
От: Дупница

IORDANHP, Здравей, опитах се да сваля файла, който си показал, но се отварят маймуняци.
Ако го имаш в нормален формат те моля да ми го пратиш на лично. Благодаря предварителн.

Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 15 Ноември, 2012 - 22:01:45
kolyo

Админ
От: Русе

Десен бутон на мишката >>> Save as(Запис на връзката като) >>> EC772W.pdf (Всички файлове)
По лесно е да ползваш Internet Explorer

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Ноември, 2012 - 22:06:12
capry91

Нов участник

здравейте, след смяна на ключа се появи ток по корпуса на печката след като включа керамиен кутлон.
Някой има ли представа от къде иде тази фаза по корпуса?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2019 : Отправено: 12 Август, 2019 - 15:50:16
Heat

Участник

Никой няма представа без да направи няколко замервания.
Предлагам първо да отстраниш проблема със заземлението (зануляването) на корпуса, а после ще видим фаза ли е или утечка. Ако е утечка ще изчезне. Утечки се появяват по много причини. Ако е фаза ще падне предпазител и тогава ще ни обясниш какво и как си свързал при подмяната на ключа.
Започни с прозвъняване на връзката на заземителния проводник от щепсела (при изключен от контакта консуматор) и всяка метална част от печката. Ако някъде няма връзка, отвори и виж да няма измъкната букса или болтче. Ако всичко е наред провери дали в контакта има земя (нула) на шукото.
Има и вариант, в който печката да е заземена (занулена) и някой съсед да ти "изпраща" утечка поради слаби връзки в таблото. В този случай ще имаш подобен проблем и с други уреди у дома. Това няма да е твоя случай и поради факта, че се появява само след включване на консуматора.
Заземена или занулена ще е печката, предполагам знаеш, в зависимост от инсталацията (двупроводна, трипроводна).
Кажи резултатите от меренето за да поразсъждаваме.

Всичко записи: 80 : Дата на рег-ция: Ноем. 2018 : Отправено: 13 Август, 2019 - 15:39:22

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » Печка GORENJE K7702W - фурната ­ не работи [Страници (1)]